TOP GEAR ROMÂNIA

„Ne imaginăm România ca fiind o ţară plină de boi în care oamenii aruncă cu pietre în ţigani” … e descrierea cu care începe emisiunea, pe fondul unor imagini cu animale de povară, căruţe şi drumuri de ţară. „Să vii aici într-o maşină care costă 168.000 de lire e ca şi când ai apărea în Sudan într-un costum făcut în întregime din mâncare” , spun britanicii.

Apoi rămân însă uimiţi de numărul mare de maşini scumpe din Mamaia, modele noi de Ferrari, Porsche, Maserati. Secvenţa se încheie cu câteva cadre în care apare Dacia Sandero despre care cei de la Top Gear au râs în repetate rânduri în alte emisiuni. De data asta sunt mai blânzi, iar singura replică este …

” M-am gândit atât de mult în ultimii doi ani la această maşină încât am uitat unde se fabrică „

Jeremy Clarkson nu poate pronunţa numele Transfăgăraşan, despre care însă „oamenii vorbesc în şoaptă şi spun că e cel mai bun drum din lume”. Cu toţii pleacă apoi spre drumul montan, dar mai întâi au făcut întrecere pe autostrada Soarelui, în drum spre Bucureşti.

Au avut ceva probleme să găsească Palatul Parlementului, au mai oprit oameni care le-au desenat drumul iar James May e filmat silabisind fraze inutile dintr-un ghid de conversaţie englez – român: „Anul trecut pe vremea aceasta eram în Scoţia”, spre exemplu. Toţi s-au arătat uimiţi de cât de mare e clădirea, iar comentariile lor despre nebunia lui Ceauşescu se încheie cu …

 ” Stiaţi că pe unde mergea,  frunzele erau pictate în verde ? „

James May a condus Dacia Sandero iar concluzia e că maşina e redusă la esenţă, nimic mai mult decât ce-ţi trebuie, „este o maşină veselă, superbă, simplă, onestă”, spune May, însa apoi „regia” a conceput un moment în care Sandero e puţin „şifonată” , după ce „din întâmplare” e lovită de un tir care dădea cu spatele.

Apropiindu-se de Transfăgăraşan, concluzia Top Gear este că au lăsat în urmă Romania modernă şi au ajuns într-o ţară „stil Borat”. Nu putea lipsi vizita într-un sat de ţigani cu drumuri neasfaltate unde pe lângă maşină treceau căruţe, iar copiii se jucau în noroi şi scriau cu degetul pe maşinile sport de sute de mii de euro.

Exotic este cuvântul care defineşte cel mai bine emisiunea: pe motiv că s-au rătăcit, toţi au dormit în maşinile sport şi au parcat „din întâmplare” la doar câţiva metri de barajul Vidraru. La sfârşit, accelerând puternic pe virajele Transfăgăraşanului, Clarckson e în culmea bucuriei …

” România, mulţumim că ne-ai primit, aş sta veşnic aici   !!!

Sursa: Hot News

10 comentarii

Din categoria Fără categorie ..., No comment ...

10 răspunsuri la „TOP GEAR ROMÂNIA

  1. Da, asta e cea mai tare reclamă a României de la Mihai Viteazu încoace (filmul bineînţeles). Fain ! 🙂

  2. Bine ca exista baietii astia ca sa vorbeasca de Romania si altceva decat politica. Si bravo celor care i-au adus aici.

  3. Inca imi place sa urmaresc filmuletele astea de pe youtube.. Cel mai mult ma impresioneaza muzica din ultima scena, pe langa cuvintele mari ale realizatorilor emisiunii. Muzica aia e un fel de pansament pentru toti romanii care se simt straini in tara lor, pentru toti cei care cauta cu disperare orice motiv de mandrie intre atatea rusini pe care le duc in spate neputinciosi.

  4. Madi, geniala postarea, o saptamana minunata 🙂

  5. Sunt niste domni ! Bravo lor. Multumesc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s