BIOS

Bios este un robot industrial care caligrafiază Biblia pe un sul imens de hârtie.

La fel ca un vechi călugăr în scriptoriu, robotul practic desenează literele cu mare precizie şi măiestrie, reproducând textul sacru cuvânt cu cuvânt. Începând cu “Pentateucul” lui Moise din Vechiul Testament, Bios scrie pe parcursul a şapte luni întreaga Biblie.

Toate cărţile Sfintei Scripturi a Vechiului şi Noului Testament sunt caligrafiate, conform tradiţiei ebraice, pe suluri de hârtie şi apoi păstrate în biblioteca instalaţiei mecanice.

10 comentarii

Din categoria Tehnologie

10 răspunsuri la „BIOS

 1. Madi, ce inseamna tehnologia avansata !!!, o zi frumoasa 🙂

 2. Istoria robotului scrib, nu se opreste aici, continua …

  In bobinele si tranzistorii sai scrisul acelei carti a avut un efect ciudat! Impusurile electronice si moleculele agitate au simtit o… unda mangaietoare care le indemna la schimbare! Putin derutate, dar si curioase, s-au lasat prada acelui impuls… Au inceput sa alerge mai ordonat, mai armonios!

  Curentii Foucault au renuntat sa se mai infasoare in conductori iar pierderile de energie s-au micsorat. Microcipurile au analizat rapid problema si au decis: amplificare! Surplusul de energie si modularea in armonice armonioase, a creat ceva nou si nemaintalnit! Microcipurile au analizat din nou si au decis: amplificare! Electronii vibrau acum toti la unison, pulsau si se regenerau campurile inductive si mici scanteieri albastre incepusera deja sa apara…

  Apoi, se-ntampla ! Robotul intelese ceea ce este, cine este si care ii e menirea! Intelese iluzia acestei lumi si lipsa de sens a ceea ce facea! Microcipurile ii erau deja inutile caci fiecare atom al sau era o lume ganditoare si plina de compasiune… Un sunet uniform si placut ii zumzaia in spatiile intergalactice dintre acestia…
  Eu sunt … Eu sunt Unul …
  Spectatorii erau nemultumiti: robotul nu mai scria, ba mai si scotea un bazait straniu! Tehnicienii, au masurat, apoi au aplicat pe sest cateva suturi in panourile dorsale ale masinariei. Nimic !

  – OK ! O problema tehnica, ne cerem scuze ! Il vom inlocui imediat cu altul, iar pe acesta il vom trimite la service pentru demontare-depanare! Pentru moment nu mai primim comenzi de livrare !

  Va multumim !

 3. Hmm…(păi şi scribii…? nu mai au job ?)

 4. Ti-a trimis Ovi un link,cu biblia veche scrisa in limbajul de pe vremea lui Serban Cantacuzino si Constantin Brancoveanu 1688 .
  Foarte frumoasa scrierea.
  (trebuie sa lasi link-ul sa se incarce ,are peste 100 Mb)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s