Poem …

Moare câte puţin cine se transformă în sclavul obişnuinţei, urmând în fiecare zi aceleaşi traiectorii. Cine nu-şi schimbă existenţa, cine nu riscă să construiască ceva nou, cine nu vorbeşte cu oamenii pe care nu-i cunoaşte … Moare câte puţin cine-şi face din televiziune un guru. Moare câte puţin cine evită pasiunea, cine preferă negrul pe alb şi punctele pe „i” în locul unui vârtej de emoţii, acele emoţii care fac ochii să stralucească, oftatul să surâdă, şi care eliberează sentimentele inimii …

SASCHA HÜTTENHAIN PHOTOGRAPHY

Moare câte puţin cine nu pleacă atunci când este nefericit în lucrul său, cine nu riscă certul pentru incert pentru a-şi îndeplini un vis, cine nu-şi permite măcar o dată în viaţă să nu asculte sfaturile „responsabile”. Moare câte puţin cine nu călătoreşte …  cine nu citeşte, cine nu ascultă muzică, cine nu caută harul din el însuşi. Moare câte puţin cine-şi distruge dragostea, cine nu se lasă ajutat … Moare câte putin cine-şi petrece zilele plângându-şi de milă şi detestând ploaia care nu mai încetează.  Moare câte puţin cine abandonează un proiect înainte de a-l fi început, cine nu întreabă de frică să nu se facă de râs şi cine, nu răspunde chiar dacă cunoaşte răspunsul …

Evităm moartea câte puţin, amintindu-ne întotdeauna că „A fi viu” cere un efort mult mai mare decât simplul fapt …de a respira ! Doar răbdarea cuminte ne va face să cucerim …o fericire splendidă !

Totul depinde de cum o trăim … !

Dacă va fi să te înfierbânţi, înfierbântă-te la Soare !
Daca va fi să înşeli, înşeală-ţi stomacul !
Daca va fi să plângi, plângi de bucurie !
Daca va fi să minţi, minte în privinţa vârstei tale !
Daca va fi să furi, fură o sărutare !
Daca va fi să pierzi, pierde-ţi frica !
Daca va fi să simţi foame, simte foame de iubire !
Daca va fi să doreşti să fii fericit
ă, doreşte-ţi în fiecare zi … !

LA MULŢI ANI !

Pablo Neruda – Poem

11 comentarii

Din categoria Diverse ...

11 răspunsuri la „Poem …

 1. Ce vesel ar fi, daca nu ar fi asa de trist.
  La multi ani.

 2. „Daca va fi să doreşti să fii fericită, doreşte-ţi în fiecare zi … !” – La multi ani!

 3. La multi ani Madi!
  PS: mi se spunea Fomila…si nu stiam de ce !

 4. La multi ani si tie, Magduta. Si da, fericirea se doreste in fiecare zi.

 5. Am spicuit cu placere posturile tale si comentariile la ele; si, nu pentu azi 8 Martie, iti declar, ca de fiecare data, devin sfios, ma intreb daca as reusi sa spun ceva, de nivelul calitatii postului respectiv, asa ca sa nu incalc regula jocului; de fapt, orice blog, este un indemn la joaca, pentru buna dispozitie, in spiritul reinnoirii prin schimbare; stiind ca stagnarea viului inseamna autodistrugere. Fragmentul de poem transpus as zice, ca este o strategie antistagnare psiho-mentala. Iar asertiunea lui Cati, o interfata atitudinala, intre poemul-soft si mine, beneficiarul postului tau.
  La Multi Ani, si aplicatie consecventa (vezi, Cati), a celor ce-ai scris !

 6. Cred ca drumul e bun… Cand vei gasi apa in mijlocul pustiului, cand in saracie te vei simti bogat, cand in martie vantos si geros , iti vei indestula inima e venirea primverii… vei sti ca primavara, apa vietii si bogatia sunt oriunde si oricand… Doar sa te bucuri de ele si sa nu te indoiesti ca sunt… ale tale…

 7. LA MULTI ANI MADI !
  p.s. Ai un martisor muzical.

 8. Femeia este singurul lucru cu adevărat minunat din Univers. Femeia rămâne singura care poate să facă ceva semnificativ pentru un bărbat, şi culmea … cu minimum de efort !

  Un zâmbet e mai mult decât suficient să însenineze gândurile… intâlnirea cu Ea este singurul eveniment pe care ţi-l poţi aminti cu privire la ziua aceea pentru că a fost cel mai important, singurul lucru de care ai nevoie este prezenţa Ei …pentru că cel mai dureros lucru este fără doar şi poate absenţa Ei.

  Atunci când nu mai e lângă tine simţi că te sufoci… îţi simţi genunchii slabi şi tremurânzi, iar dimineaţa nu-ţi mai vine să de dai jos din pat …

  E simplu … când Femeia îţi stă alături, Pământul se întăreşte sub paşii tăi … dacă pleacă de lângă tine, te-ntorci în nisipuri mişcătoare … iar pentru asta trebuie … Să-i Mulţumeşti !

  Mulţumesc mult pentru comentarii, sănatătea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni !

  FERICIRE, FERICIRE PENTRU TOATĂ LUMEA !

 9. Femeia este singurul lucru cu adevărat minunat din Univers. Femeia rămâne singura care poate să facă ceva semnificativ pentru un bărbat, şi culmea … cu minimum de efort !
  Subscriu, Femeie!

  • Şi putem continua cu un vers … de mineee …

   Moare cel ce a uitat Iubirea,
   Moare cel ce uitat că Soarele işi spune mugur,
   Şi cel ce-şi minte amăgirea,
   Şi ochii ce uitară buze murmur …

   Sănătate şi fericireee !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s