Sinteza Zilei

Auzi, bre nea Gadeo ! Ai auzit de un domn Ionescu ?
– Nu.
– Nici eu ! Ne dă nişte sfaturi de rating, zice că lumea s-a plictisit să-l tot insultăm pe domnu’ preşedinte şi că, pe post, mai bine am spune la câte din ştirile transmise prin Media s-au autosesizat Autorităţile Statului, vis-à-vis de cei vizaţi. Ce zici ? … parcă nu-i rea ideea !? Ce ziceţi Maestre Cristoiu de sugestia acestui domn Ionescu ? Vrea să ne lăsăm de pâinea noastră cea de toate zilele ?

– Poate că are dreptate ! Puţină diversitate, nu strică ! Şi apoi, prea ne batem gură de pomană, să priceapă iapa. Să vorbim cu el (pardon, cu Dânsul) şi atunci putem concluziona în cunoştinţă de cauză. Chiar, dacă mă gândesc mai mult, ideea îmi place grozav. Atitudinea de autosesizare este de fapt, raţiunea existenţei noastre …  „dacă suntem într-adevăr a 4-a Putere în Stat, aşa cum ne dorim în visele noastre altruiste „, ar constitui finalitatea eforturilor noastre ! Ce zici Mihai, domnu’ Gâdea, am putea întrevedea o asemenea …direcţie de efect ?
– Maestrul Ion Cristoiu, ca întotdeauna, gândeşte faţa nevăzută a lucrurilor ! Înclin să-i dau dreptate ! Dar, să renunţăm la truda noastră de …Sinteza Zilei ?

Să-i spunem … Deriziunea Zilei ?

”La loc comanda !”  – Ficţiune Ionesciană

12 comentarii

Din categoria Politică

12 răspunsuri la „Sinteza Zilei

 1. 🙂 🙂 🙂 Ai sari din lac in put… de la Gadea la Firea…
  brrrrrrrrrrrr…
  Oricum, ai imaginatie… good point…

  • Cati,

   Daca n-as nutri pentru tine(si Madi), stari speciale n-as sti daca mai suntem unul pt altul „mai draga”, sau eu, nu mai sunt eu; ce ai vrut de fapt sa -mi spui ? ca ar trebui sa te apreciez, dupa standardele altora ? oare n-ai realizat cum sunt eu, ca nu traiesc decat pentru si prin frumosul din om ? iar ca acest frumos, are alte coordonate pentru mine ? Sine ira et studio …

 2. Mai draga, metehne de ziarist 🙂 🙂 🙂
  Sorryyyyyyyy

 3. matilda

  Nu mai există decît o putere în stat : portocalie !

 4. Eroarea nu consta in convingerile tale, eu stiu sa respect convigerile tuturor, dar mi-ai dezamagit. Mai dezamagit pentru ca te-ai comportat ca un barbat mediocru (ultimul lucru la care m-as fi asteptat de la tine 😦 😦 😦 ).
  E o atitudine clasica mediocrilor: in disputa verbala cu o femeie atunci cand nu au ce spune, cand nu stiu ce spune, cand nu-s capabili sa aduca argumente, fac trimitere la cea mai veche meserie din lume. Nu esti primul care imi spune esti curva sau fa-te curva …..tocmai pentru ca nu au puterea sa ma combata … doar ca tu m-ai surprins.
  Iar daca ai ajuns in situatia asta, fie pana acum ai jucat foarte bine teatru, fie chiar te-au marcat cele scrise de mine si, atunci cand te stii cumva implicat, e mai greu sa gasesti cuvintele potrivite, iar in lipsa lor noroi, mizerie….
  Oricum, in niciuna din aceste ipostaze nu te-as fi vazut pana ieri. Asta e ….

  • Cati, Cati, Cati,

   Ce copil, poti sa fii ! Cum sa-ti imaginezi, ca as fi comite o asemenea rautate ? Cred ca …, dar nici nu stiu, ce sa cred! Doamne, ce atrocitati, imi atribui ! Nu reusesc sa copy-pastez randul incriminator, dar efectiv, nu inteleg, de unde aceasta deductie. Repet: decat sa-ti irosesti talentul literar, cu decretei, tema de sumbra amintire, mai bine, pornografie ( literaratura) ! De unde, cuvantul acela oribil, pe care eu nu-l pronunt niciodata ? Te rog, mult, foarte mult, reciteste si spune-mi ca te-ai grabit, ca m-ai rastalmacit ! Te conjur, nu mi-e in fire !

 5. Si inca ceva, un barbat rafinat (asa cum aveam eu impresia despre tine ca esti…) , m-ar fi trimis sa imi folosesc talentul oriunde altundeva: la cules cartofi, la plantat varza, la maturat esplanada, la dat mustele afara din parc… orice…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s