Medic de familie

Bloggerul Cristian Alvalia, un spirit caragialesc inconfundabil, oferă vizitatorilor săi tema de joacă, la care aceştia îşi aduc prinosul de distracţie şi imaginaţie. Aşa a fost cazul cu postul ”Job de criză”, în finalul căruia, a spus: ”Vă invit la un exerciţiu de imaginaţie: Care ar fi pentru voi jobul perfect ? Şi care ar fi jobul alternativă în cazul nefericit ?  Bineînţeles, fantezia răspunsurilor, ca şi comentariile acestora, declanşează o avalanşă de voie bună, de mai mare entuziasmul. În acest context, am răspuns, bazat pe un caz recent, de pe scara blocului unde locuiesc: ”cel mai bun job, ar fi medic de familie …nu că după unii,  anumiţi medici de familie, nu-şi îndeplinesc prin absurdul pretenţiilor pacientului, datoria. NU ! Astea pot fi doar accidente, cum mi s-a întâmplat mie, sau vecinei mele de scară !

Ce-a fost la mine, e mai uşor … Cand am solicitat-o pe doamna doctor, la o vizită pentru soţia mea bolnavă, domnia sa  mi-a cerut să venim la cabinet …că e ocupată, iar la insistenţă, mi-a recomandat profesionist …să chem Salvarea ! M-am hotărât imediat, să renunţ la astfel de servicii, (s-o schimb !),  iar a doua zi, am şi făcut-o. Nu cred însă, că a suferit o criză de depresie, din această cauză.

A, dar ce i s-a întâmplat vecinei,  este melodramatic … Soţului acesteia, foarte grav bolnav, onorabilul domn doctor de familie, i-a spus tranşant, că doar ”sapa şi lopata”,  rezolvă problema şi în loc de tratament medical, le-a recomandat să se pregătească, adică să-şi cumpere cosciug din timp. Pacientul, de bună credinţă, în nobila profesie de medic de familie, şi-a cumpărat sicriu şi, cu simţul umorului, seara, s-a culcat chiar în el, să se deprindă cu viitorul adăpost.  Dar, să vezi drăcie ! În cosciug, şi-a revenit, iar acum problema este să-şi găsească un înlocuitor, pentru cosciug, dar nu l-a mai consultat pe dom’ doctor … Şi strada, mi-a amintit de caz, văzându-l pe onorabilul medic de familie, mergând ţanţoş, spre policlinica unde lucrează. Probabil, ”Sapa şi lopata?” o avea vreo înţelegere cu unii de la …pompe funebre ?

PS: L-am prevenit pe Cristian: ”deşi, mă ştii chisnovat la imaginaţie, precizez sub jurământ caragialesc, că nu am inventat nimic !”. Apoi, ştiinţific, mă întreb, ca în ”Diagnostic relativ”  … Ce gen de relaxare să se fi declanşat în organismul vecinului, de …subit, peste noapte, şi-a revenit ?! Oare, să fie o nouă terapie alternativă !? Azi, el este bine mersi, prin apartament, pentru că, din motive de prudenţă, nu iese încă, din casă.

4 comentarii

Din categoria De sănătate ...

4 răspunsuri la „Medic de familie

  1. acum intru prima data pe acest blog; constat, cu placere, ca e bine scris, armonios si are un fel de ingenuitate proaspata; e motivul pentru care il trec in blogroll; multumesc pentru aprecieri;

  2. nu era o sarja, nicidecum; mai degraba o incurajare; evident, amicala; tot inainte ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s