Scrisoare deschisă, de blog !

  Madi şi Onu caută soluţii de blog: una, ar fi, Scrisoarea deschisă de blog, adresată unor personalităţi,  de impact socio-politic.

 Dar cum să arate personalitatea celui, căruia i se adresează ? După îndelungi dezbateri telepatice, au ajuns la următoarele trăsături …

1. Persoana, să fie prin sine, o individualitate politică distinctă: adică, să deţină o funcţie publică, în care să se fi dovedit fermă, intransigentă, dăruită cauzei politice pe care o serveşte;

2. Să aibă acces, în Olimpul Politic, direct la Zeus, fără intermedieri de natură structurală, ca mesajul, să nu suporte denaturări, în esenţa sa.

   Odată criteriile stabilite, i-am căutat corespondentul, în practică, cel puţin, pentru prima implementare pragmatică liberală.

Şi, l-am găsit, în personalitatea domnului Chiliman, Primarul Sectorului 1 Bucuresti, preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti. Funcţiile, îl recomandă a corespunde celorlalte atribute avute în dezideratul nostru. Cât priveşte fermitatea şi calitatea de a nu se lăsa impresionat de diverse demonstraţii de forţă, au fost argumentate, în cazul demolării pavajului trotuarului efectuat fără autorizaţia Primăriei locale,  pe Aleea Alexandru. Şi în sugestia, pe care în mod respectuos, i-o facem, este nevoie implicit de această fermitate şi tărie, de a nu se lăsa influienţat în aplicarea ideii.

 Dar, care este ideea ?  Simplă, viabilă şi realizabilă neîntârziat: anume, ajutorarea producătorilor agricoli individuali, riverani capitalei, cu obţinerea de tarabe de vânzare directă în piaţă a produselor lor. Astfel, vor fi protejaţi de situaţia neplăcută, de a-şi înstrăina marfa, încă înainte de a ajunge la piaţă. Apoi, să se încerce ajutorarea lor antreprenorială, prin organizarea unor asocieri de valorificare comercială a trudei lor, pe baza principiului liberal, prin noi înşine , sau organizatoric, prin  mijloace de transport adecvate, aprovizionării zilnice a pieţei cu produse proaspete, şi de calitate.

 Consecutiv, vor apare iniţiative private de valorificare a fondului agricol, prin solicitarea de credite europene nerambursabile, cum ar fi în cazul organizării de sere legumicole, de micro- ferme zootehnice, de activitate industrială agricolă locală.

Şi treptat către organizarea de mari ferme agricole vegetale şi animale. Astfel, agricultura, va intra în programul practic, de formare a iniţiativei privat economice, liberaliste. Iar antamarea astfel realizată, să continuie, în forme adecvate, pe scară naţională, urmărindu-se formarea spiritului de initiaţivă privată, implicit, aplicarea  acestuia nemijlocit în existenţa noastră socio-economică.

Publicitate

33 comentarii

Din categoria Politică

33 de răspunsuri la „Scrisoare deschisă, de blog !

 1. Mafia pietelor… hmmmmmmmmm… da ce adversar de temut v-ati ales din prima! Bafta!, ca va fi o lupta grea….

  • Cati,

   Ai pus degetul pe rana. Daca Dl Chiliman se dovedeste un veritabil ales al nostru-Madi si eu; problema este ca si rezolvata. In tara asta, despre care tu, vorbesti atat de inimos in editorialele tale, nu trebuie decat aplicata ideea „prin noi insine!” de catre oameni integri, daruiti ideii Salus populi suprema lex esto! Este foarte dragut felul in care ai sesizat aspectul romanist/patriotic al ideii. Multumim!

 2. Pingback: Comentarii la Apocalipsa – 21 « Ioan Sorin Usca

 3. Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 11 « Ana Usca

 4. Pingback: Criza « Ioan Usca

 5. Pingback: Vineri « Nataşa

 6. Pingback: Ultimul Mitropolit – 5 « Caius

 7. multumesc; sunt onorat de ping; totusi, desi am atata vechime pe blog, e o tehnica necunoscuta mie …

 8. Pingback: EBA si Cu ce a gresit Caucazul de Sud « Hai ca se poate!

 9. Pingback: Istrati. 75 « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

 10. Pingback: Omisiunea de nopţi « Ioan Usca

 11. Pingback: Doping «

  • Chat Noir,

   Încă o confirmare, că rebusistica este pentru creier, o sală de fitness, cu dotarea cea mai rafinată. În plus, din postul tău, de azi, este evident ca solicită nemijlocit emisfera cerebrală dreaptă: sediul fanteziei, creativităţii, şi nu cred să greşesc, al prosperităţii, prin legătura pragmatic-imaginativă, pe care o dezvoltă, în colaborare cu emisfera stângă !

   Mersi, pentru ping !

 12. matilda

  Bine pusă problema ! Putem fi siguri, totuşi, că primarii sau subordonaţii lor citesc bloguri ? Cu mafia din pieţe, dacă ar exista voinţă, s-ar putea rezolva definitiv. Dar, vezi bine, nu există…

 13. Matilda,

  Bine-ai revenit ! Corectă întrebare ;şi sugestivă. Pentru siguranţă, organizăm să le parvină:pinguri, prestaţii la domiciliu/bloguri, relaţii etc. De aci, şi selecţia riguroasă! Să nu riscăm indiferentismul!Să nu ne pierdem Speranţa. Verificăm astfel, şi eficienţa blogosferei.
  Mulţumesc!

 14. Buna seara,
  Link-ul pe care l-ai trecut in comentariul de pe blogul meu nu este bun.
  http://solitaireamalgam.blogspot.com/
  am incercat sa il deschid si imi spune ca nu exista acest blog.

  • Theo,

   Cu parere de rau, am vazut si eu, dar esentialul mesajului la care ma refeream, l-am postat pe blogul tau. Legatura, o obtii prin blogrollul de aci, daca apreciezi ca te-ar mai interesa ceva povesti de-ale mele, despre sanatate.
   Multumesc pentru vizita!
   Cu bine!

 15. Pingback: Federico Garcia Lorca (1899 – 1936) – Nevasta necredincioasă « Orfiv

 16. lucia.alexandru

  Interesant @onu @madi
  O abordare pragmatica,care sper sa dea roade.Si sper sa citeasca cat de multa lume.

 17. Lucia,

  Multumim; speram sa dea roade; altfel, va trebui, sa aratam si noi, Crucea, ca sora Maria, din bancul tau reusit, de pe blogul lui Cristian !
  Toate cele mai bune !

  Madi, si Onu.

 18. Cristian, inepuizabil-inspiratul,

  Doamne, ajuta! Sa ai o semnatura anonima, de bun augur!Multumim!

 19. Pingback: Bute si mentalitatea de invingator « Hai ca se poate!

  • Theo,

   Nu ma indoiesc de victoria asupra vicisitudinilor economice al vetii tale. Cred ca nu doar admiri caractere de exceptie precum Bute, ci le si urmezi exemplul! Oricum, sunt bucuros sa ne fi intalnit, fie si virtual!

   Cu bine !
   Onu

 20. razvanrc

  Ideea nu e rea, presupune unificarea unor terenuri agricole de mici dimensiuni, apartinand unor propietari diferiti, in exploatatii agricole comune, dar de dimensiuni mai apreciabile. Si aici revine in atentie o prostie inimaginabila care s-a facut dupa revolutie: desfiintarea IAS-urilor sau CAP-urilor.

  Agricultura romaneasca este acum pe mana a 6 milioane de proprietari care detin 9 milioane de hectare de teren arabil. Cel puțin asa era in scripte. Daca mai punem la socoteala anii secetoși, apariția solurilor saraturate si lipsa instalațiilor de irigații, deja tabloul devine unul foarte sumbru.

  Daca ideea voastră s-ar pune in aplicare, și țăranii sau micii proprietari de terenuri de la marginea Bucureștiului s-ar uni și ar forma acele ferme de care vorbesti tu cred ca ar fi minunat. Insa veti avea multe de indurat pana sa faceti asta. Tarabele alea sunt importante, practic chiria lor de multe ori dubleaza pretul produselor. Va fi greu.

  • Razvane,

   Esti o comoara liberala! Tu, deja anticipezi programatic esenta scrisorii. Noi am gandit actiunea, intr-un context electoral, bizuit pe ideea, ca votez pe acela, care vad ca face ceva, concret pt mine; de promisiuni ideologice, cred ca ne -am cam saturat; in consecinta,eu, agricultorul, il votez pe cel care ma ajuta: cu piata, cu credite europene nerambursabile; cu organizarea acelor exploatari agricole ; cu infiintarea unei gospodarii/ferme tinere, etc, etc si toate aceste actiuni, nu au nimic comunist in ele; occidentul, le valorifica magistral. Dar asta, ar fi partea a2-a, de perspetiva, in promovarea liberala a spiritului de initiativa privata.Enuntiativ, le mentionam,in partea a doua a scrisorii. Partea dificila va fi in formarea deprinderilor producatorilor nostri, de a se asocia intre ei, in vederea valorificarii trudei lor. Iar aci, un rol antreprenorial, il poate juca Primarul liberal, prin niste interconditionari, in spirit de avantajare a celor care cunosc valoarea proverbului: „unde-s doi/mai multi, puterea creste”.

   Cu bine,si te mai asteptam !

   Madi si Onu.

 21. Pingback: Sigur ca domnul Antonescu are dreptate « Hai ca se poate!

 22. Marian

  Buna ziua,
  Realizez o cercetare sociologica care implica raspunsul blogerilor. Va rog sa imi raspundeti la chestionarul din link-ul de mai jos.
  Multumesc foarte mult !
  https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHBLWUc1eWM4TnYzdXhCUG82NVBCRnc6MQ&ifq

 23. Pingback: EBA si Cu ce a gresit Caucazul de Sud

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s