Man Gave Names to All the Animals

Desemnat „Poetul erei rock’n’roll” de către Muzeul “Rock and Roll – Hall of Fame”, Bob Dylan a inspirat generaţii întregi de artişti prin mesajele politice, sociale, religioase şi literare incluse în piesele sale. Printre cei influenţaţi de muzician se numără şi autorul unei cărţi cu desene pentru copii, care îşi va numi următoarea lucrare după una dintre cele mai cunoscute piese Bob Dylan: „Man Gave Names to All the Animals”.

În luna septembrie a acestui an va fi publicată o carte cu ilustraţii pentru copii, care va purta numele celebrei piese „Man Gave Names to All the Animals” a lui Bob Dylan, piesa urmând a fi inclusă şi pe CD-ul ce va fi comercializat împreună cu această carte. Extrasă de pe albumul artistului din 1979, „Slow Train Coming”, piesa a inspirat această lucrare, autorul cărţii declarându-se onorat de faptul că artistul i-a dat permisiunea de a folosi acelaşi titlu: „Din momentul în care am ascultat „Man Gave Names to All the Animals” versurile melodiei au născut în mintea mea imaginea unei lumi de o frumuseţe nebănuită. M-am gândit că această viziune să devină obiectul unei cărţi pentru copii şi i-am cerut astfel permisiunea lui Bob Dylan pentru a transforma visul în realitate. M-a făcut fericit dându-şi acordul pentru folosirea piesei în cadrul acestui proiect. Sunt sigur că fanii lui Bob Dylan vor fi încântaţi să împărtăşească mesajul unuia dintre cele mai apreciate cântece ale carierei artistului cu copiii din viaţa lor”, a declarat scriitorul Jim Arnosky, creatorul cărţii.

„Man Gave Names to All the Animals” face referire la un pasaj din capitolul Geneza al Bibliei, reflectând puternic credinţa personală a artistului, albumul pe care piesa a fost inclusă – „Slow Train Coming” – fiind clasat pe locul 16 într-un top al „Celor mai bune 100 de albume de muzică creştină”. Albumul, lansat în 1979, a fost foate bine primit de către fani şi critici, Bob Dylan trecându-şi în portofoliul premiilor şi un Grammy pentru cel mai bun solist un an mai târziu. Albumul s-a clasat pe locul 2 în topul UK Albums Chart din Marea Britanie, iar în SUA a atins poziţia a treia în U.S. Billboard Albums Chart, unde materialul a fost premiat şi cu Discul de Platină.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Bob Dylan va ajunge pentru prima dată în România în cadrul turneului „Never Ending Tour” pe 2 iunie 2010, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti.
Sursa: Citatepedia

15 comentarii

Din categoria Muzică

15 răspunsuri la „Man Gave Names to All the Animals

 1. Pingback: Comentarii la Facerea – 14 « Ioan Sorin Usca

 2. Pingback: Ultimul Mitropolit – 19 « Caius

 3. Pingback: Dare de seamă despre norbi…(1) « Dispecer Blogosferă

 4. Pingback: Filosofia « Ioan Usca

 5. Pingback: De 1 mai 2010 « World of Solitaire's Blog

 6. Omul, a dat nume animalelor …
  Dar, in secret, si animalele i-au dat nume ..”omului,” fara ca acesta sa stie! Si fiecare nume primit, a lasat omului asa, ca o idee despre sine insusi…fara ca acesta sa stie de unde i-a venit… La inceput, omul era alaturi de animale, le respecta, venera… Si in sufletul omului s-a nascut credinta, au aparut zeii, titanii, eroii de basm… Apoi, omul a domesticit animale, le-a pus sa munceasca pentru el…Si omul a construit cetati, si-a ales imparati, si stapani… La urma, omul s-a rupt total de animalele „murdare si salbatice”, a inceput sa le omoare pana apropape le-a starpit neamul si le-a lasat doar cativa copaci in care sa se ascunda…
  Atunci, omul a devenit propriul sau prizonier: vanator si vanat, observat si observator, instrainat si captiv, intre semenii sai… „Homo homini, lupus!”

 7. … dar a uitat când, cum şi de ce.

 8. Pingback: Regina arkudă şi amuletele puterii « Ioan Usca

 9. Pingback: Meditația de luni « Gabriela Savitsky

 10. Pingback: Dreptul la supravietuire « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

 11. Pingback: Eroului necunoscut – Sange balcanic (75) poem « Cosmin Stefanescu's Blog

 12. Pingback: Revenire,sau nu…vom vedea. « Michaelas Blog

 13. Pingback: Recomandari » Geeo's blog

 14. Pingback: Link-uri interesante ! « Lamaieacra's Blog

 15. Pingback: Ruxy Rux's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s