VOTUL URII ŞI AL DEZBINĂRII

 Prin ideile şi învăţăturile sale, elaborate cu peste 2500 de ani în urmă, Confucius reprezintă începutul umanismului. Ele sunt încă actuale ! Normele de comportament decent şi înţelept, preluate de civilizaţia  chineză veche, cu un grad de aplicabilitate extins, nu numai în zona sinofonă, dar şi în întreaga lume, subliniază, importanţa conştientizării “Ideii de aur” sau “Regulei de aur” şi anume, aceea ”De a-i trata pe alţii, aşa cum te-ai trata pe tine”. Transmise sub forma câtorva sfaturi importante, din care , în spiritul acestui post, redau câteva, ca structuri de rezistenţă, verificate de trecerea timpului:

Priviţi înainte, nu în urmă;

Învăţaţi să uitaţi lucrurile neplăcute;

Învăţaţi să vă iertaţi, şi să-i iertaţi pe ceilalţi; (vezi,Tatăl Nostru: Şi ne iartă nouă, greşalele noastre, precum şi noi iertăm, greşiţilor noştri; ce ipocrizie de credinţă creştină, mai e şi asta ?)

Căutaţi să cunoaşteţi mai multe dimensiuni ale fericirii;

Faceţi-vă, curajul, de a spune nu ! urii, grijilor şi necazurilor; nu vă încărcaţi existenţa cu povara apăsării acestora !

Mult  mai proaspăt, “socialismul real din ţările de Est, a aservit omul, şi potenţialităţile sale, cu o ideologie de ură socială” (Wilfried Martens); revoltător perfecţionată, prin instrumentul diabolic al criticii  şi autocriticii, asmuţind oamenii, unii împotriva altora şi chiar a lor înşişi, prin mecanismul subliminal al răzbunarii. Să nu uităm, că iniţiatorul legii lustraţiei, i-a căzut victimă, poate tocmai  datorită neglijarii înţelepciunii statuate în timp îndelung, sub forma proverbului ”cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. Tocmai aci rezidă nedumerirea mea, produsă de votul PNL, în favoarea legii lustraţiei; un vot dat ca un copil speriat de propriile fantasme, sau de teama acuzaţiei nondiscerne, de a fi aderent socialistoid. Ce decepţie, Domnule Crin Antonescu ! Veţi apare relaxat la emisiunea Agentul VIP, a lui Cristian Brancu, de a vă dovedi sclipitoarea minte şuetară, anticomunistă (formulă lansată, mai ştiţi…, de frică, de cine ?)cu nonşalanţa specifică politicianului de ocazie, autoîntitulat duios, al revoluţionarului de bun simţ!

Cum veţi elimina minciuna demagogia şi populismul ?

Cum veţi promova valorile adevărate ale românilor, competenţa, decenţa şi bunul-simţ ?

– Cum veţi reda respectul instituţiilor statului pentru cetăţean şi încrederea cetăţeanului în instituţiile statului, când acestea vor fi blamate cu apelativul structuri comuniste ? Şi, la final, cum veţi fi scos România din criză, cu asemenea vederi retrograde Normalităţii ?

PS: Că v-am susţinut, şi votat, nu mi-e nici ciudă, nici ruşine. Am facut-o Pro Patriae, cu consecvenţa unui îndrăgostit, care nu ştie ce belea-şi ia pe cap ! Vă mulţumesc, pentru cruţarea timpului, de a nu vă mai urmări prestaţia pe sticla banalităţilor! Sper că v-aţi convins, că politica, nu vă este pe măsură !

Pentru a evita orice confuzii, precizez ferm , că nu sunt PSD-ist, dar nici nu am insensibilităţi, faţă de Aria calomniei maladive, intercetăţeneşti ! O Doamnă, vizitatoare a unui blog de marcă, a spus, vizavi de idee: nu poţi merge spornic, înainte, privind tulburat înapoi !

Publicitate

9 comentarii

Din categoria Politică

9 răspunsuri la „VOTUL URII ŞI AL DEZBINĂRII

  1. Pingback: DRAGOSTE. DRAGOSTE. DRAGOSTE «

  2. Pingback: Jaf cu o surubelnita si puloverul tras peste fata « Hai ca se poate!

  3. Pingback: Silavaracald » I’m a VIP!

  4. Pingback: M’s Animation – The Stubborn Donkey « M's blog

  5. Pingback: Revenire,sau nu…vom vedea. « Michaelas Blog

  6. Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 22 « Caius

  7. Pingback: Comentarii la Facerea – 17 « Ioan Sorin Usca

  8. Pingback: Rondul de noapte « Ioan Usca

  9. Pingback: Stéphane Mallarmé (1842-1898) – Briză marină « Orfiv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s