Elixirul Vitalităţii II

Conform Dicţionarului, vitalitate, înseamnă putere de viaţă, vigoare; respectiv, a vitaliza, a da viaţă/putere. Medicul american, Daniel Reid, specializat şi în orientarea medicala chineză,  consideră vitalitatea, baza sănătătţii şi a longevităţii, fundamentul imunităţii şi al rezistenţei. El o asociază/asimilează potenţei (putere, virilitate) fluidelor vitale ale corpului (enzime, hormoni şi substanţe neuro-chimice), care  formează o punte funcţională între materia organică şi energia pură.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.
 
 

Vitalitatea reprezintă prin urmare fuziunea funcţională a substanţelor biochimice cu bioenergiile, fuziune eliberată prin bio-feedback pozitiv. Întrucât vitalitatea exprimă concomitent esenţă şi energie, iar esenţa se referă la fluidele vitale din organismul uman:

1. Sângele”esenţa sângelui” (inclusiv elementele constitutive: globulele albe şi roşii, apa şi numeroase substanţe nutritive asimilate din alimentele digerate)

2. Hormonii”esenţa hormonală” , care la rândul său are doua forme: “esenţa vieţii” – care include  toată gama de hormoni esenţiali secretaţi de sistemul endocrin, substanţele neurochimice, fluidul cerebro-spinal şi enzimele; “esenta sexuala”, referitoare la gama de hormoni şi la alte secreţii specifice, asociate cu funcţiile sexuale, incluzând spermatozoidul şi ovulul;

3. “Fluide esenţiale” – cuprinde toate fluidele grele ale corpului ca limfa şi mucusul, lichidul sinovial care scaldă articulaţiile, lacrimile, transpiraţia şi urina, procesul de digestie din apă şi alimente. Calitatea acestor fluide vitale (care constituie “esenţa vieţii”) este prin urmare dependentă de calitatea nutriţiei şi de eficienţa digestiei şi a metabolismului. Se poate afirma cu siguranţă, că “Eşti, ceea ce mănânci !”.

Vitalitatea sau esenţa vieţii, este deci o formă de energie potenţială din care corpul, îşi extrage energia necesară, în etapa postnatală. Dacă poate părea ciudat, fapt trăit şi de mine iniţial, este că”universul nostru fizic, în realitate, nu este alcătuit din niciun fel de materie”. Componenta sa de bază, este un fel de forţă, sau esenţă, pe care o numim energie. Din punct de vedere fizic, cu toţii suntem energie şi totul, din interiorul nostru şi dimprejur  este format tot din energie. Facem parte cu toţii, dintr-un mare  câmp energetic. Lucrurile pe care le percepem ca solide şi separate sunt în realitate doar forme variate ale acestui principiu esenţial, care este comun tuturor. Cu toţii suntem unul, chiar şi în sensul concret fizic.

PS: Dacă pare aberant, cuiva, să se gândească la faptul că prin mişcarea de rotaţie a Pământului, ne aflăm circa 12 ore din zi, cu capul în jos sau înclinaţi la peste 45 de grade; dar nu cădem, datorită unei forme speciale de energie,  gravitaţia; ca şi cum am fi nişte obiecte metalice  atrase de  placa magnetică pe care ne aflăm (suprafaţa Pământului, supusă acestei forme de energie).

PS: Madi, în cadrul temei Elixirul vitalităţii, tuturor vizitatorilor blogului nostru, încearcă să le ofere, începând de astăzi, câteva sfaturi naturaliste, de utilitate, imediată.

 Pentru astăzi:

1. O reţetă privind conservarea prospeţimii tenului, prin spălarea acestuia cu infuzie de mentă, răcită, după preparare; (dozaj: 1 pliculeţ la cana);

 2. Spălarea cu aceeaşi infuzie, a zonelor epilate; efectul, va fi şi de revigorare, dar şi de încetinire a creşterii părului în zonele tratate;

3. Mestecarea de rădăcină de obligeană, contra fumatului, pentru cazul de evacuare gastrică lentă, şi ca sedativ.

Succes !

Publicitate

29 comentarii

Din categoria De sănătate ..., Madi

29 de răspunsuri la „Elixirul Vitalităţii II

 1. Dupa spalarea cu infuzie de menta, s-ar putea ca obrazul sa capete aroma bomboanei (de menta, bineinteles).

 2. Numai bun de sarutat, Gina 🙂
  Eu stiu asa: gandeste pozitiv, daca vrei sa ai parte de reactii si lucruri pozitive in viata. Iar eu urmez acest indemn si gandesc… evident… pozitiv.
  Salutari pozitive din Braila!

 3. Of, acu am vazut iar…..
  Te rog, te implor, Madi, schimba-mi moaca aia urata… am petrecut sambata juma de zi la coafor plizzzzzzzzzzzz !!!!!! 🙂
  Macar pune-mi una zambareata, adik pozitiva ca sa fiu in consens cu postul. 🙂

 4. Onu, adun-mă în prezent şi prezintă-mio, te rog, pe Madi, că am pierdut oarecum şirul… 🙂
  Pe când ne comentam mai des, ea nu apăruse încă.

 5. Pfuai, o groază de greşeli de „dactilografiere”!
  „adu-mă”, „prezintă-mi-o”… 🙂

  • Vaaai, tu, Melami!
   Ce întrebare, de medic de suflete!
   Când scriam postul, mă întrebam, precum Sun Tzu :
   Oare, ce întrebare, va slobozi, Fulgerul de Melami?
   Nu bănuiam că -n inimă, mă vei ţinti!
   Ei bine, că te preţuiesc,după cum ştii,
   Încerc să îţi răspund:

   Madi, e însăşi Postul!

   Pe când ne comentam, ba parcă…, puţin, ne ciondăneam,

   Nu aveam cum şti, că Madi, Ora mea astrală, se va ivi.., tandru, a mă ferici!

   Să ţi-o prezint?
   Dar, e-n tot blogul nostru,
   Opera ei.., de încă nu ştiai!

   Mulţumită, fi-vei de răspuns?
   Se-ntreabă, Sun Tzu-ul… meu, ascuns!

 6. Pingback: Hoţii de timp « Ioan Usca

 7. Pingback: Tovarăşi, aşezaţi-vă liniştiţi! « Dispecer Blogosferă

 8. Pingback: Peripețiile celor 1001 de pagini ‘adevărat furate’ « Andi Bob

 9. Pingback: Pagina nu a fost găsită « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

 10. Pingback: 19 mai. O zi fără titlu « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

 11. Pingback: Ziua taxei de apoi « Blogul lui Teo Negură

 12. Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 35 « Caius

 13. Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 42 « Ana Usca

 14. Pingback: Comentarii la Facerea – 30 « Ioan Sorin Usca

 15. Pingback: No Băsescu&Boc Day! « Gabriela Savitsky

 16. Excelent articol, foarte bun si mai ales, extrem de binevenit. Imi voi nota punctele de maxim interes. Numai bine si….ceai de menta! Subscriu gandirii pozitive, o gandire sanatoasa nu poate fi decat pozitiva, am observat ca si eu arat mult mai bine cand nu ma las antrenata aiurea in polemici fara sens si care nu se potrivesc esteticii gandirii mele, sau chiar esteticii fizionomiei mele. Interesant si acest aspect! O zi pozitiva! 🙂

 17. Mirela,
  Sunt momente in viata, cand vorbele par de prisos; si atunci, cuvanteaza esentele.
  Comentariul tau, excelent prilej de a reitera emotiile trezite de esentele parfumierei Sophia Grojsman cu esenta mea endocrina, intr-o rezultanta vitala, pe care as numi-o bucuria vietii! Iar ea, include insasi Multumesc!
  Aceeasi zi, pozitiva, iti doresc! Onu

 18. Informatii interesante… Cati le vor valorifica, oare?

  • George, Bine-ai venit !

   Sper ca intrebarea ta, sa fie un indemn sugestie, catre valorificarea acestui filon de intelepciune, extrem- orientala! Ar fi pacat, sa ignoram informatii simple, privitoare la sanatatea noastra. Ai remarcat reactia Mirelei Pete ? Doresc, sa avem toate reactiile, model Mirela !

   Toate cele bune !
   Onu

 19. Onule, un post intreg ai vorbit despre ce ne lipseste. Parca traim intr-o tara de morti cu ochii vii, vorba poetului, desi pana si privirea pierduta, alienata, e un semn al schizofreniei, al denaturarii persoanei… Tara e facuta de si din oameni. Astia-s oamenii. Asta-i tara…

  • Teo,
   Văicăreala, nefiindu-mi în fire, mărturisesc, nu realizez, la ce vorbire de-a mea, „despre ce ne lipseşte” , te referi !
   Mă poţi ajuta ?
   Mulţumesc !

  • Onule, mi-e teama ca nu 🙂 Ne lipseste…ceva. Ceva ce ne-ar face sa traim, sa fim vii. Si nu-i elixir si nici macar aer. E-un suflu, e drept, in aparenta abstract, care insa, firav, anemic, transparent pana la diluare in praf, ma doare ca nu-l prea avem. E greu…

   • Teo,

    Riscand sa frizez prostia, de care sunt constient ca duc lipsa, insist a spune ca n-am inteles comentariul tau initial; cand facem referire la gloata electorala, ar trebui in termeni decenti, sa-i aratam ce suferinte are, ca in cazul medicului, care-ti cere sa semnezi ca refuzi tratamentul; nu pentru o acoperire a sa, ci pentru a te constientiza , de pericol. In ce ma priveste, prin postul respectiv, am intentionat sa ma detasez de No Basescu Day, stare de spirit, ce o vad similara cu a celor 50%-ceva, care probabil in acelasi entuziasm dizarmonic, l-au votat pe Basescu, in veselie anticomunista, nerealizand, ca azi, obsesia anticomunista, este un diagnostic evident de ipohondrie si de incultura.

    Hai, sa ne imaginam, detasat de orice malitie, cati din cei prezenti azi la miting, nu au ca tema politica predilecta, fara nici un discernamant, anticomunismul; si ar fi reactionat reptilian, pro Basescu ? Azi, ei n-au vorbit decat din buzunar. Cam in aceasta zona, este scopul postului meu.

    PS: Am retinut, cu naiva simpatie, remarca ta, intr-un comentariu la Cati Lupascu, ca nu crezi , ca vreunul din strabunicii tai, sa-i fi asteptat pe americani. Am fost singurii, care nu ne-am integrat suvoiului, inconstient, probasescist. Am avut si eu un comentariu, plin de sarcasm! Iar pe tine, te-am perceput din tipologia imaginata de George Radulescu -Motru.
    Ma opresc, poliloghia mea, sa nu devina dezagreabila !

    Cu bine !

 20. Ah, nu e deloc dezagreabila, interventia ta. Psihologia poporului roman, chiar si in viziunea lui Motru, ma distrage de la preocupari mult mai profane. Uite, iti recomand, cand ai chef, sa citesti asta: http://teonegura.wordpress.com/2009/10/29/avem-o-placere/
  Poate-ti va placea, sau poate nu, nu stiu…
  Am inteles acum ce-ai vrut sa spui, bateam in directii diferite, in comentariile initiale. Cat priveste No Basescu Day, e tot un soi de onanie, cu iz, insa, de voyeurism pedant…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s