Ce faci, Opoziţie ?

În ziarul Gândul, de ieri, 4 iunie, citesc despre noi reduceri de personal şi în 2011, cică pentru a reveni la o schemă normală de personal.

Atunci, am trăit, până acum în anormalitate ? Cine stabileşte normalitatea ?  Nu din necesitate socio- economică, au fost create ?

Ce face Opoziţia ? Sau îi trage înainte, ca un papagal bine dresat de Băsescu, cu anticomunismul ? Cuvinte goale, ca unora pe gust, să le sune ? Poate-am putea trăi şi pe-o jumătate din teritoriul Patriei ? Dacă reuşim aşa de bine să ne dezbinam ? Şi să avem un PIB …ca-n Hong Kong ?

Presa, a 4-a putere în stat, cum i- a zis Napoleon, a descoperit rezerve financiare imediate, car ar degreva rezonabil finanţele ţaării, demontând cu cifre incontestabile, minciuna politicianistă clientelară şi temperând astfel, zelul guvernanţilor de împrumuturi care să fie tot clientelar prăduite …

De ce nu foloseşte Opoziţia, eforturile presei ? De ce-şi pierde timpul, anihilându-se  reciproc în ambitii penibile De ce nu-şi dă mâna cu presa ? Sau au ei capacitatea s-o facă singuri ? Nu cred !

Liberalii, se duelează cu stafia anticomunistă, cântându-i în strună lui Băsescu si alor lui, dar nu se ocupă de valorificarea fondurilor nerambursabile europene şi cu organizarea ştiinţifică a agriculturii, pe baza principiilor economiei de piaţă, făcută praf de aceeaşi obsesie anticomunistă. Ce strategie liberală, coordonează “creierul” acestui partid, pentru implementarea mentalităţii inţiativei private, să crească PIB ?

Dar ei în frunte cu acerba lor conducere anticomunistă, realizează, esenţa pragmatică a  acestui acronim ? Să nu mai crească locurile de muncă bugetare ? Să fie cât mai mulţi întreprinzători particulari ? PSD-ul, al cărui preşedinte are chiar o profesie liberală, de ce nu se orientează, către paradigma socialismului liberal ? De ce stau unii faţă de alţii, cu coada-n sus, ca nişte capre râioase ? De ce nu-şi unesc forţele intelectuale, dacă le-or fi având, să arate oricărui român, că există rezerve de economii financiare, fără sacrificarea resurselor umane ? Sec, în cifre  incontestabile, fără pălăvrăgeli politicianiste ?

PS: Am greşit, ca oricare admirator de frumos, când m-am lăsat înşelat de aşa zisele valori retorice, ale unui Antonescu sau Ponta. VACS !  

Subtilităţi sentimentale, cum plin de dispreţ îi cataloga Lenin pe palavragii răsăriţi peste noapte, în pseudoelita comunistă ! Valoarea marilor discursuri politice, a fost dată mereu, de pertinenţa pragmatic social-utilitară !

20 comentarii

Din categoria Politică

20 de răspunsuri la „Ce faci, Opoziţie ?

 1. Pingback: Bonjour. « Andi Bob

 2. … interesant, DIN MAI MULTE PUNCTE DE VEDERE!
  .. exista un mare DAR…

  La buna citire 🙂

 3. Pingback: PARIU «

 4. Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 41 « Caius

 5. Pingback: Colţul frumos « Nataşa

 6. i.o.flavius

  Servus…
  Imi e ca multe din intrebarile noastre ramin retorice, ca nu avem alternativa… Ceea ce nu inseamna ca astia de acum nu ar trebui sa plece pentru minciuna, dezmat, nesimtire…
  Cele bune!
  O duminica frumoasa!

  • Flavius,

   Te respect, te pretuiesc, dar trebuie sa recunostem, ca, putine sunt exceptiile, de la minciuna, dezmat, nesimtire si manipularea deliberata de catre arivistii politici. Tendinta mea este sa constientizam, ce rau ne fac doua efecte subliminale, induse de catre cei interesati: anticomunismul, ca expresie abominabila a urii incitate la nivel individual si anticoruptia.

   Poate creez o impresie penibila, dar prefer prezumtia de vinovatie, secondata de o intransigenta implacabila; un fel de carantinizare prealabila, ca individul sa stie ca e supectat; sa nu-si ingaduie abateri; asa zisa mila, mi se pare incompetenta in actul medical; moarte sigura ! si cred ca n-ar trebui sa fiu singurul !

   Multumesc, pentru lectura si opinie !
   Cele bune !

 7. Problema „dureroasa” a „opozitiei” este ca… ei nu sunt cu nimic mai buni decat ceilalti, da’… trebuie sa „critice” ceea ce au facut „ailalti”, desi si ei ar face oricand la fel!
  Nu ma refer la … „actiuni pentru tara”, ca nu asta e „activitatea de baza”…

  • George,
   Problema dureroasa este a Natiei, ca 50% i-au ales pe ei, fara nici un discernamant, dupa chipul si asemanarea lor. Personal, am mandria spirituala, ca n-am facut-o, vizavi de molima actuala. Cat priveste, ceilalti, asta ne este gena! Poate, dupa trecerea acestei experiente, vom suporta niste ameliorari caracteriale si de personalitate! Multumesc, pentru vizualizare! O zi buna!

   • Ei… cei „fara discernamant” nu au drept la vot.. Multi au fost cumparati, amenintati, santajati sa voteze asa, pentru ca erau vulnerabili ! Iar acum, cei „vulnerabili” sunt primii vizati de masurile ostile ce se iau contra lor ! Interesanta morala! Cat despre ceilalti, se impart intradevar in doua: „naivii” – care sunt mai ales la noi o fauna f. bogata si „fanaticii”- care si dintre acestia majoritatea sunt vanduti intr-un fel sau altul si au interese economice sub toate formele, inclusiv ilegale, cu puterea. Deci asta e…”majoritatea” alegatorilor basesesti… Ameliorarile de ..”personalitate”, probabil sunt mai greu de realizat, daca nu imposibile… Parul, se schimba mai usor… 🙂 Dar o schimbare a „opticii,” din motive de „burta” si „interese” pe termene mai lungi…da, cred ca ar putea schimba ceea ce se „alege” in viitor…

   • Discernamant=capacitatea de a judeca corect(cacofonia, apartine dictionarului).
    Este suficient pt actul electoral? Art 36, alin. (2)din Constitutia Romaniei,spune:
    Nu au drept de vot debilii sau alienatii mintali, pusi sub interdictie, si…
    Asa sa fie?
    Asa zisii naivi sau fanatici, cum delicat le spui tu, nu sunt de fapt , tot niste nondiscerni, niste dizarmonici? Necazul este ca in reciprocitate, ne toleram debilitatea gandirii politice, ba, mai si facem haz complicitar de propria-ne nimicnicie politica! O zi buna!

 8. Pingback: Maine 7 iunie miting de protest in fata Parlamentului « Hai ca se poate!

 9. Opoziţia doarme în front, din punctul meu de vedere… Sau mai mult se face că nu doarme…

  • Si eu cred, dar cauza este incapabilitatea; sufera incurabil de logoree sterila; sunt incapabili sa inchege o fraza pertinenta politic; toti alearga dupa impresie;sa parem ce nu suntem; antitetic vobind. de aceea cred ca nu prea avem opozitie! ne lipseste substanta; cautam egotic, forma!

 10. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Strawberries, cherries and an angel’s kiss in spring

 11. Pingback: Ce zori! « Andi Bob

 12. Pingback: EU I-AS SPUNE LISTA TRADATORILOR DE NEAM SI TARA « Hai ca se poate!

 13. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 22) « Blogul lui Teo Negură

 14. Pingback: The Closest Thing to Crazy. « Michaelas Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s