Păpuşa mea …

Printre pânzele de păianjen ale copilăriei am găsit-o …

Nu-mi mai amintesc. Poate că mi-a adus-o Moş Crăciun cu surâsul mamei. Poate că mi-a crescut în braţe, aşa cum cei mai frumoşi muguri cresc din copacii tineri. Sau poate că mi-au adus-o berzele odată cu primăvara, într-un colţ de copilărie. Şi tocmai de aceea, poate că am iubit-o. Pentru că venea dintr-o lume necunoscută. Şi tot ceea ce este nelămurit te atrage, te învăluie în iubire. Lumea ei era lumea celor care, în tăcere, niciodată cu cuvinte, îmi umpleau braţele cu cuibăriri calde. În fiecare rochiţă cusută stângaci, dar cu drag, îmi lăsam pentru totdeauna o frântură din copilăria mea. I-am pus ghetuţele întâilor mele drumuri, i-am pus căciuliţa întâilor mei fulgi de zăpadă. Am îmbrăcat-o toată în întâia mea copilărie… Şi i-am cerut în schimb singurul ei surâs pe care-l avea pus pe buze de cineva necunoscut din lumea necunoscută de unde venea şi ea. Printre pânzele de păianjen ale copilăriei am gasit-o, poate putin obosită de aşteptare. Era aceeaşi… Chiar dacă avea capul spart şi mâinile rupte… Căci păpuşa mea nu era în porţelanul acela cu ochi albaştri şi zâmbetul încremenit, ci în pieptul meu, prietena gândurilor şi a drumurilor mele. Şi pentru prima oară am simtit că-n cartea de gramatică lipseşte din rândul fiinţelor, una singură

… Păpuşa mea !

34 comentarii

Din categoria Diverse ...

34 de răspunsuri la „Păpuşa mea …

 1. Amintirile copilăriei sunt singurele amintiri care ne retransformă în copii… O seară plăcută!

 2. Pingback: Bancul de joi « Simion Cristian

 3. Copilărie te vreau înapoi cu năzbâtiile tale cu frumusețile tale cu lumea ta lipsită de griji. Nu știu dacă mă crezi sau nu, dar eu am avut foarte multe păpuși de care nu mă puteam despărții, nici când mi s-a explicat că băiețeii se joacă cu mașinuțe. Îmi plăcea mult să îmi plimb nasul prin părul lor. Adormeam de multe ori cu ele în brațe.

 4. Pingback: Preludiu – 1 «

 5. E minunat să mai găseşti uneori jucării de altă-dată. Anii trecuţi, am regăsit „jurnalul” ţinut în adolescenţă. Un fel de blog avant la lettre!

 6. Pingback: Năbădăiosu` și regnul animal « Cristian Dima

 7. Pingback: Comentarii la Facerea – 35 « Ioan Sorin Usca

 8. Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 46 « Ana Usca

 9. Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 42 « Caius

 10. Pingback: Lista ruşinii « Ioan Usca

 11. Pingback: Vânătorii de moşteniri « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

 12. Pingback: Vise – Sânge balcanic (94) poem « Cosmin Stefanescu's Blog

 13. Mădişor,

  Aş vrea să fiu din nou copil
  Iar tu, mereu, Păpuşa mea,
  Să te alint.., la fel de drag,
  Cum am aflat, despre Păpuşa ta.

  Şi, aş mai dori ceva :
  Cu glas sensibil, ca scrisul tău,
  Mângâietor, să îmi şoptească,
  O-nu-ţule.., O-nu-ţul, meu!

 14. Uite de aia imi esti draga! Pentru ca ma tot plimbi printre amintiri, intr-un fel anume, fara patima, fara regrete. Simplu, delicat, inocent. Un dar pentru asta:

 15. Salut, detin site-ul statusuri.ws (3000 unici pe zi), si sunt interesat de un link exchange cu blogul acesta,daca esti deacord trece-ma cu titlul statusuri si trimite-mi codul pe emailul linkuri[@]statusuri.ws,multumesc.

 16. Pingback: Scaunul « Nataşa

 17. Pingback: ADEVĂRURI ! ÎNCERCĂM ? « World of Solitaire's Blog

 18. Pingback: Despărţirea « Ioan Usca

 19. Foarte frumos, si copilul din noi isi mai reclama drepturile uneori si nu trebuie dat uitarii.. doar pentru ca unii care nu stiu esenta copilariei ne agaseaza prea mult cu „treburi de oameni mari”. Singurul lucru este ca papusa nu prea a facut parte din copilaria mea.. mai degraba uneltele si lego. 🙂

 20. Pingback: Grădina Labirint…(9) « Cristian Dima

 21. Pingback: Dioramă – Sânge balcanic (95) poem « Cosmin Stefanescu's Blog

 22. Parerea mea este ca, uitam foarte des ceea ce ne face si acum sa zambim, si in momentul cand dai de „o papusa” sau o masinuta, un lucru foarte drag din copilarie, acel lucru ne reaminteste puritatea si simplitatea trecutului, stresul inexistent atunci, cat de naivi si plini de viata eram, 🙂 cat de frumos era

 23. Pingback: PA în duet… « Cristian Dima

 24. Pingback: ASIGURATA « World of Solitaire's Blog

 25. Bună Ziua
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

 26. Ionuț Trandafirescu

  Mulțam Madi 🙂 te mai aștept pe la noi 🙂

 27. Pingback: Bancheri, din Uniunea Europeană, uniţi-vă ! « World of Solitaire's Blog

 28. Pingback: Cui bono ? « World of Solitaire's Blog

 29. Jucariile din copilarie poarta cu ele un farmec aparte care ne face sa ne amintm ce fericiti eram cand eram copii. Cred ca fiecare dintre noi am avut o jucarie preferata, sau mai multe, care ne-au inseninat copilaria si de care ne amintim cu placere. Am avut si eu o papusa preferata care acum e la bunica pe undeva prin casa, pusa bine. Avea pe frunte un cerc facut cu pixul pe care nu i l-am mai putut sterge dupa ce vazusem eu ca e sic sa fii indianca si sa te porti ca ele. Si mai avea si o suvita impletita, pentru ca stiam ca daca te speli pe cap si iti impletesti parul, cand il desfaci o sa fie cret. Numai ca eu nu am mai reusit sa i-l desfac.

  Frumoase amintiri cu papusa mea !

 30. Amintirile din copilarie ne mai strang in brate in momentele astea.

  Bine te-am regasit ! Nu ne-am citit de o vreme. A fost asa o perioada … 😐

 31. Pingback: Viaţă ratată « World of Solitaire's Blog

 32. Pingback: Viaţă ratată « M's blog

 33. Pingback: La Mulţi Ani, Bloguleţ ! « M's blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s