Oare cât …s-ar economisi ?!

 Motto: ”Urmează să luăm măsuri de natură juridică, chiar penală în unele situaţii” – Mihai Şeitan, aşa-zisul ministru al Muncii

Cu o privire tulbure, fără a prevesti ceva bun, un personaj obscur, declara cele din motto. În felul acesta, ”tovarăşul” de la centru, îi raportează Poporului, că l-a prins cu mâţa-n sac. Adică ? România este o ţară, cu cel puţin 3200 de bolnavi închipuiţi, care beneficiază pe nedrept, de pensii de boală; cu alte cuvinte, care pradă bugetul statului, ziua-n-amiaza mare. Asta, dupa verificarea a doar 39.000 dosare, din sutele de mii care îşi aşteaptă rândul.

Mă cutremur, fac pielea şarpelui, şi mă  închin Domnului, că ne-a adus, în sfârşit, la cârma Ţării doi conducători vigilenţi. Că, degeaba, domnul Băsescu …, fără vigilenţa Domnului Boc, împreună cu al său Comitet Central, din Palatul Victoria. Acelaşi Palat, unde, sub un Petre Roman, primul şef al PDL (când se numea PD), Teodor Stolojan, Victor Ciorbea, Radu Vasile, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Adrian Năstase şi Emil Boc, de cate ori (?), acolo unde mentalitatea căpătuistă, s-a metamorfozat post revoluţionar.Vă imaginaţi, cu 3200 persoane depensionate, se vor economisi sume mari de bani,”cheltuite  ineficient” până acum.

Nu te cutremuri, cititorule, când afli de ce nu creşte PIB în România ? Când poate şi tu, împreună cu invalizii tăi, contribuiţi la acest jaf naţional ? Dar, ca să nu avem linişte patriotică, o altă veste năucitoare, ne loveste: ”Miliardari de top, în clasamentul  datornicilor fiscali la stat”.  Din dezgust, n-am să dau nume. Se pare că datoria la stat însumată, a 10 firme private,  (conform ”Calcule Gândul pe baza datelor ANAF”) exprimă,  cu puţin peste 2 miliarde lei noi.

 Oare, ce-ar zice penibil de vajnicul apărător al finanţelor ministerului Muncii ? Şi, mai ales, cam câte părţi de procent (0,0….%), vor fi reprezentând aceste datorii fiscale, din jaful celor 917.000 de pensii de invaliditate din Ţară ? Sau, respectivii miliardari, să fie nişte fantome ?

PS: Şi când mă gândesc, în postul precedent, îl sfătuiam pe Preşedinte, să se lipsească, de uite ce oameni (?) valoroşi ! Acum, la final, îmi amintesc de un alt nume obscur, Monica Tatoiu, dezvăluind,  pe postul Realitatea TV, că mulţi pensionari, provin …din comunism ! Să fi fost aşa de milos comunismul cu oamenii ?! De unde-o şti asta respectiva, care s-a declarat PDL-istă ?  

De acolo, i-o fi sugerat Şefului, ideea cu “pensionarii, cancer de buget”. Pentru că, şi-a dovedit energia executorie, poate ar fi bună o înlocuire a domnului Vlădescu, de la Finanţe, cu domnul Şeitan, de la Muncă ? Poate s-ar începe eradicarea evaziunii fiscale, lămurirea tenebrelor funeste, ale economiei subterane, ale pierderilor planificate, doar pentru că le-au îngăduit  reprezentanţii FMI, ai CE şi ai Băncii Mondiale; s-ar lămuri cauzele grabei cu care se îmbulzesc, să atingă ţintele de deficit bugetar.

Ei, zic şi eu, aşa …vorbesc precum câinii vagabonzi, cu Luna de pe Cer. Poate doar ea să mă audă !

Publicitate

19 comentarii

Din categoria Politică

19 răspunsuri la „Oare cât …s-ar economisi ?!

 1. Pingback: LUME NOUĂ «

 2. Se vor castiga foarte putini bani la buget de la acesti oameni, dar este un inceput. Ar trebui ca atentia sa se indrepte si catre nivel mai inalt.

 3. să mă ierţi că eu, deşi îmi pasă tare şi sunt chiar „implicată”, nu mă uit „în gura lor”.
  dacă stau 5′ pe un post de ştiri mă enervez atît de tare că… şi chiar nu pot. asta şi pentru că ştiu că e departe „ce fac” de ce „zic”. şi ce fac e mult, mult mai rău dar „alea” nu se prea spun la tv. 😦
  mulţumesc mult că treci pe la mine 🙂

  • Cella,

   Multumim !

   Interesanta experienta, sa primesti multumiri pentru propria placere.
   Postul se doreste o reactie civilizata la o incercare imbecila, de indobitocire !
   Azi, ascultand linistit este drept 3, nu 5, am realizat un aspect, despre care as scrie, dar nu ma simt suficient de pertinent. Si anume, daca nu ar fi totusi oportuna, o alta forma de guvernamant, spre a scapa de premisele cancerului clientelar politic. Aspectul care m-a condus la aceasta idee a fost faptul ca exista cam 30 de miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile care, cica, nu sunt accesate, din motivul ca ar suprima irosirea banilor( eufemistic spus), fara a se cunoaste sursa neregulii. Si atunci, daca nu profitam partinic, ce mai conteaza tara ?
   Efectiv, nevenindu-mi sa cred, m-am intrebat daca nu s-ar putea si altfel conduce tara ! Sau daca ar exista o sansa virtuala !

   Cu bine ! A, voiam sa te intreb: exista si lenes bun ?

 4. Pingback: Comentarii la Facerea – 48 « Ioan Sorin Usca

 5. Pingback: Inocentul – XXIV « Ioan Usca

 6. Insa ceva dreptate are dom ministru. Daca nu va fi demis sau nu isi va da demisia va ramane ministru. Este exact ca in „cel mai iubit dintre pamanteni” – cosorul lui Moceanu este alcatuit din partea lemn…oasa si partea fier…oasa. Ce inseamna domne sa lucrezi cu intelectuali!!!

  • Mario,

   Mulţumesc pentru vizită !
   Apreciabilă dihotomia lui Moceanu !
   Te referi la intelectuali lumpen proletari, gen …Monica Ţăţoiu ?
   Am ales tema pentru edificarea vigilenţei şi mâniei proletare, contra închiaburiţilor prin pensia de invaliditate.
   Şi pentru aspectul macabru al luptei anticomuniste.
   Oare când, românul nu-i român ?

   Noapte în Pace, cum senin, ne urează Madi !

 7. Pingback: Cum a resusit sa isi bage betisorul invers « Hai ca se poate!

 8. Pingback: Preferinţe « Caius

 9. Pingback: Deosebiri « Nataşa

 10. Pingback: Un raspuns pentru domnul Volodea Tismaneanu « Hai ca se poate!

 11. În ultima vreme toţi urlăm la lună. Până şi luna şi-a băgat dopuri în urechi…

 12. Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.filmeonlinegratis.gougou.ro cu titlul „filme online gratis”
  P.S Daca sunteti de acord va rog sa imi trimiteti un mail cu numele siteului si titlul cu care doriti sa va adaug
  Astept mailul dumneavoastra
  Multumesc

 13. Mda, ăştia nu mai obosesc să tot calce în străchini ?!

  • Mel,

   Tu stii cel mai bine, ce este un asemenea necaz. Esti specialistul !
   Nu crezi ca li s-ar cuveni calomniatorilor, o scoatere din circuitul public, pentru invaliditate craniana ?
   Buna ziua, mi-ai dat, repros, ti-ai capatat: de ce, asa rar ?

   Multumesc !

 14. Pingback: Cum a reusit sa isi bage betisorul invers

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s