Unde eşti tu, Ţepeş Doamne ?!

 Motto: ”O nedreptate făcută unuia este o ameninţare pentru toţi” – Democrit

Anual, se spune că în România, se consumă aproape 11 milioane de porci, care provin din: gospodăriile populaţiei, 4 milioane; din ferme de porci, 2 milioane şi din import, 5 milioane. Anul acesta, în ultimile cinci luni, s-au închis cam 20 de ferme, cu un efectiv de 400.000 de porci, dar din lipsa banilor continuă sacrificarea în masă a acestora, fapt ce va duce la creşterea importurilor. Reprezentanţii crescătoriilor de porci, zice-se, ar fi anunţat, la începutul anului, că nu vor rezista pe piaţă, fără subvenţii mai mult de şase luni.

Sursa: Financiarul, din 13 august 2010

Iar banii europeni, disponibili  gratuit, pentru agricultură, nu sunt valorificaţi. Ce face Partidul la putere ? De ce nu-i lasă pe alţii, capabili ? Să nu-ţi vină să strigi ?

Unde eşti tu Ţepeş Doamne,
Să pui hingherii pe ei,
Şi împuşti, ca pe mişei ?
Vino, Ooo, Tu, Domnu’ Ţeapă
Treci pe la Guvern, oleacă,
Şi o raită-n Cotroceni,
În spirt de batracieni,
Să-nchizi pe paraziteni !

Onu,  zău, de cald,
Tu gândeşti haihui !
Pentru nişte porci…, mă pui,
Iar să fiu.., al “Dracului ?”    

        Onu

9 comentarii

Din categoria Politică

9 răspunsuri la „Unde eşti tu, Ţepeş Doamne ?!

 1. @ W.of S ,
  Porcul tot porc rămâne chiar de-e autohton sau de import !
  Cu porcul ce se consideră nemuritor, e o altă poveste : vine IGNATUL odată si odată si tot dispare PORCUL !
  „ Unde esti tu, Tepes Doamne” ? Credeam că stii de câtiva ani buni : este la DNA ferecat in lanturi si ascuns in locuri doar de unii stiute !

  • Al,
   Poate ai dreptate! Eu vorbeam de un porc retoric, invatat doar sa guite si sa grohaie, politicisme. Vlad Tepes, este o himera si nu stiu decat nazuinta de a nu fi asa!
   Nu cred in existenta lui, in realitate, fie liber, fie bine pastrat.
   Am sperat in inteligenta politica, a celor doi lideri din opozitie. Dar vai, sunt tributari metalitatii politiciste, in care s-au format; anume de a se manca, decima intre ei, spre satisfactia invrajbitorului. Oare cand vor pricepe, ca eu, cetatean roman, nu sunt preocupat de ideologie; cand vor pricepe ca nici macar nu realizez semnificatia termenului? Ca in ignoranta mea mioritica, nici nu intuiesc beneficiile ideologiei? Asa ca mancatoriile lor, pentru a ma impresiona ca unu-i rosu, iar altul galben, nu fac doi bani, fara o baza economica indestulatoare, care sa ma invete sa discern politic/ideologic? Iar ifosele lor, de docti, intr-ale bunastarii mele existentiale, imi apar miscari de femeie, ce se vrea intrata-n punga aparent plina, a unuia, cu orice pret!

   • @ World of Solitaire,
    La fel ca tine și eu am sperat că „ roșul ” și „ galbenul” vor intelege in cele din urmă că dezbinatorul si invrăjbitorul nu poate fi combătut si demascat decât dăndu-și mâna ca doi tineri ce sunt si, trecând peste orgolii si ambitii nemăsurate să se aseze la aceeasi masă să discute despre cum poate fi scoasă tara din impas , să vină cu programe de redresare economică si morală a societătii, să inlăture mai intâi răul ce merge din rău in mai rău si-apoi să se intreacă in declaratii care mai de care mai populiste si care-i fac pe plac demolatorului. Sunt de acord cu tine in tot ce-ai spus.

   • Alioşa,
    Amărăciunea, este că cei doi, sunt oameni instruiţi. Galbenul, este istoric, Roşul , jurist.
    Iar partea proastă, că nu avem caractere, oameni cu un crez. Galbenul îşi face fală din ura lui împotriva pseudocomunismului, care a fost la noi, în loc de a încerca să implementeze ideea liberală a iniţiativei private. Este după mine, prima dovadă de lipsă de respect, nu doar de sine, ci şi faţă de electorat, considerându-l indiscern asupra realităţii socio-politice.
    Quid prodest propagarea prostiei urii, în afară decât unor arivişti imorali? Într-un comentariu de pe blog, cineva, spunea: nu poţi înainta spornic, privind speriat, înapoi!

 2. La un moment dat, stii, eram convins ca te-ai apucat sa scrii despre natia porceasca, despre apetitul nostru porcesc pentru paine si circ, despre porcovanii ce se-ngrasa pe spinarea paturii-latrina, numita delicat…de mijloc. Si tu scrii versuri, alegorii, hai maaaaaai! 🙂

 3. Pingback: ŢARA IMPROVIZAŢIILOR «

 4. Pingback: Comentarii la Ieşirea – 10 | Ioan Sorin Usca

 5. Pingback: Consecvenţă | Ioan Usca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s