INSTALATORUL

La serviciul de urgenţă, maşina Salvării aduce un pacient ciudat, însoţit de două persoane, soţ şi soţie. Pacientul, are o tăietură la cap, câteva vânătăi şi pare tare speriat. Starea lui, necesită internare imediată. Însoţitorii explică situaţia pacientului: de profesie Instalator …a fost solicitat de soţ pentru înlocuirea unei chiuvete la baie…

Cochet, poartă un halat de lucru, care proaspăt spălat, seamănă întâmplător, cu unul de-al gazdei. In plină activitate, nu aude când soţia domnului intră în casă. Doamna, bine dispusă, îi face o glumă intimă, soţului, în realitate instalatorul; acesta, crezând că este domnul, se retrage surprins, şi se loveşte cu capul de ţeava la care tocmai lucra. Leşinat, şi neştiind ce să facă, gazdele cheamă Salvarea, explicând pe scurt, întâmplarea.

Cei de la Salvare sosesc şi râzând în hohote, bine dispuşi de întâmplarea hazlie, răstoarnă din greşeală pacientul pe treptele blocului, de la care, săracul, mai primeşte câteva vânătăi …Internat la Reanimare, strigă prin somn că nu are nici o vină, că a fost chemat de doamna să schimbe o garnitură uzată la bateria de la baie.

Auzit de vecinul de pat, un detectiv amator, a doua zi, la insistenţa acestuia, îşi povesteşte păţania, care l-a adus la spital: Doamna, o cunoştinţă mai veche, îl sună şi-l cheamă să vină pentru o lucrare. Sosit acasă, este întâmpinat de gazda goală, într-un halat descheiat. Surprins şi decent, dă să plece, Doamna îl roagă să n-o facă, şi în timpul scurtei negocieri apare soţul, care fără vreo explicaţie, îl pocneşte cu colţul diplomatului, în cap.

Ameţită, victima cade… Ca prin vis, vede cum liniştit de spaima, soţul uită de gelozie, îi tamponează tăietura de la cap, pentru a opri sângerarea, şi se sfătuieşste cu soţia, ce să facă în continuare. Ea născoceşte ideea cu gluma senzuală, şi cheamă Salvarea, cu explicaţia deja pregătită. La îndemnul presupusului detectiv, victima face o reclamaţie, cu care acesta merge acasă la cei doi. Surprins, soţul povesteşte: trebuia să plec în delegaţie, dar s-a amânat. Soţia nu ştia, când l-a chemat pe Instalator, care ajungând mai devreme, a găsit-o doar în halat. Tot atunci am ajuns şi eu, dar surprins de situaţie, am reacţionat din gelozie.

L-am lovit cu diplomatul în cap, i-am oprit sângerarea şi în faţa pericolului infracţiunii de vătămare corporală, am stabilit cu soţia justificarea dată la Salvare. Restul îl ştiţi… Pentru despăgubirea Instalatorului şi onorariul său, anchetatorul improvizat, a stabilit o sumă prin plata căreia conflictul s-a stins.

Întâmplarea mi-a fost povestită chiar de cel păţit, când mi-a schimbat cada la baie 😀

 Onu Ionescu

Publicitate

26 comentarii

Din categoria Din lume ..., Univers feminin

26 de răspunsuri la „INSTALATORUL

 1. Pingback: Lupul fantomă «

 2. Pingback: Despre flagrant, Fatuloiu, Chelu si Toba « Hai ca se poate!

 3. Povestea este drăguţă. Demn de un scenariu de film al lui Chaplin.

  • se-cret,

   Comentariul tu ma amuza copios; cred ca esti un tip, tare pontos !
   Auzi la el, film de Chaplin. Pai nici nu stii ce lauda mi-ai adus !
   Cred ca ai intuit, in ce a constat gluma senzuala.
   Madi si Onu, ca unul, iti multumesc !

 4. Pingback: Este fezabilă varianta ca PSD să dea premierul, iar PNL să dea preşedintele a declarat Victor Ponta « Dum spiro, spero

 5. Pingback: 127 Hours în deschiderea ediției aniversare DaKINO 20 « Andi Bob

 6. @ Madi și Onu,
  Și când te gândești că bietul INSTALATOR chemat de doamna grijulie venise chitit pe treabă bună și făcută cu mult simț de răspundere s-a trezit la spital, nu-ți vine să-l compătimești ? Aș fi vrut din toată inima ca soțul ce sosise prea devreme acasă să-l fi condus pe instalator la spital să se asigure că totu-i in regulă, și-n lipsa lui să sune la ușa POȘTAȘUL ce-mparte surprize-surprize la toată lumea……
  O seară minunată vă doresc !
  Alioșa.

  • Aliosa,
   Am incercat sa ma gandesc, dar inchipuindu-mi nurii gazdei, cred ca nici lui nu i-a mai pasat de oranduiala haotica a astrelor, si chiar a binecuvantat-o, cu ochii inchisi.
   Doar Onu.
   Tie, si alor tai, o noapte cu Pace!

 7. Pingback: Comentarii la Cartea Ecclesiastul – 2 | Ioan Sorin Usca

 8. Pingback: Cenaclul | Ioan Usca

 9. Pingback: Vis « Cristian Dima

 10. Foarte amuzantă această poveste. Săracul instaltor… ce vină a avut el… Gelozia naşte victime morale…

 11. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 4 | Caius

 12. Pingback: POPORUL UDREA ROMANIA STIMA NOASTRA SI MANDRIA « Hai ca se poate!

 13. Pingback: Mult iubita si stimata tovarasa Elena Udrea « Dum spiro, spero

 14. Pingback: Nuți, spaima “constituții” «

 15. Pingback: La mulţi ani, Teo Negură! « Cristian Dima

 16. Pingback: 3 ceasuri bune « Nu te compromite! Nu te ai decât pe tine.

 17. Amuzant! Chiar foarte amuzant. O să mai trec pe aici… O întrebare: Spitalul are cumva prin nume cuvântul „Roma” sau ceva asemănător? Nu de alta, dar, toate drumurile Instalatorului duc la spital, la urma urmei… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s