Maneaua „Anticomunismului”

Motto: ”Căderea Zidului Berlinului în 1989 şi destrămarea imperiului sovietic care au urmat, au dus la o zdruncinare nu numai a ordinii continentale, ci a rânduielii întregii lumi” – Wilfried Martens

În baza acestei aserţiuni, a unei personalităţi care a făcut istorie politică europeană, trebuie sa fii ipohondru, să mai crezi, în posibilitatea revenirii comunismului. Marea viclenie a comunismului a fost critica, ajunsă în subliminal, la nivel de trădarea/turnarea aproapelui.

 Marea ticăloşie a neocomunismului este maneaua ”anticomunismului”. Promotorul său, probabil un fost comunisto-securist nărăvit în diversiuni ca atare, iar ciracii săi, realii parveniţi, radiografiaţi de Alioşa, în postul său, PARVENITUL. Consecinţa: comuniştii, şi-au consolidat teroarea socială. Parveniţii.., clica socio-economică. În ţară, toţi se tem să facă sau să spună ceva, să nu fie acuzaţi de comunism.

Cum să construim o ROMÂNIE cu un PIB civilizat, când tot timpul ne uităm în trecut ?! La un concurs hipic, un cal a întors capul, în timpul cursei, s-a împiedecat, şi i-a rupt gâtul călăreţului. Cam aşa suntem şi noi. Rupem gâtul României. În postul precedent, vorbeam despre ideologie. Care nu este decât un sistem de idei şi norme care orientează acţiunea politică şi socială a unui partid. Orice proiect de societate se naşte dintr-o ideologie, care este raţiunea existenţei sale, când este  o organizaţie politică normală, fără prejudecăţi, dacă nu este o compilare penibilă, fără nici o adaptare la ambientul uman scontat.

De fapt, poate că şi oamenii care compun  un partid sunt în realitate, o masă de nume, transformată în nişte agitatori, chibiţi, care ca orice galerie, strigă ce li se spune. Şi aci este tâlcul postului meu; să ne organizăm galeria politică, pe vigilenţă acţională, şi nu pe huiduială naţională. Ce-ar fi dacă  noi Partide, am renunţa la manelisme şi nu ne-am mai otrăvi existenţa cu dejecţii revanşarde ? Când vom edifica acţiuni inteligente de opoziţie, un instrument democratic, subtil şi util, şi nu ne vom arunca un noian de insulte, de te minunezi, cât a mai încăput în biata făptură umană.

Aşadar, ce-ar fi dacă fiecare partid, cu ceata lui, ar crede în valoarea cuvintelor foarte simple, dar încărcate de istorie şi promiţătoare de viitor: Libertate, Solidaritate, Responsabilitate, Progres, Fidelitate, Democraţie…, într-un angajament social hotărât ? Şi nu le-ar mai cataloga de limbaj de lemn ?

Ce-ar  fi să ne apucăm să învăţăm politică veritabilă şi să nu ne comportăm ca nişte încălţaţi în ghete de fotbal, care-şi închipuie că dacă lovesc mingea cu piciorul (strigă insolent, măi comunistule), chiar ştiu fotbal/politică ? Şi cu cât se exprimă mai indecent, dovedesc  aptitudini  politice ?

 PS. Postul, intenţionează o conduită de civilitate politică, şi nu un gând ascuns, cum şi-ar imagina nişte vajnici patrioţi anticomunişti, cu mentalitate de apartheid.

 Onu Ionescu

Publicitate

50 comentarii

Din categoria Politică

50 de răspunsuri la „Maneaua „Anticomunismului”

 1. Pingback: Vremea colindelor «

 2. Pingback: Concurs «

 3. Stau şi mă întreb… oare cine să înveţe cum trebuie să fie un om politic şi cine să-şi însuşească acele atribute de care vorbeşti? Intelectualitatea este dată la o parte şi decimată şi se promovează tot soiul de analfabeţi, ipocriţi şi oameni iubiţi de maneleşişti. S-a dorit oameni din popor să conducă ţara? Din care popor? Ăştia suntem?

  • Cristian,

   Nu cred sa fim, nici rai, nici prosti. Pur si simplu, vicisitudinile vietii,ne-au slabit sistemul imunitar moral, nu ne mai discernem optiunile: cand gandim, cand vorbim, cand aplaudam sau dezaprobam, cand votam. Sunt convins, ca multi se lasa dusi de valul undelor Ariei Calomniei, fara sa-si realizeze penibilul. Si eu, care ma consider destul de exigent fata de propriul sine, sunt vulnerabil, in acest ambient morbid. Am luat o pacaleala, cu Crin Antonecu, pe care-l credeam un salt calitativ, al acumularii dorintelor de aparitie pe scena politica, a unui Mesia politic.

   Dar, vai, limbajul lui, foarte picant, in anticomunisme, ma face sa nu mai repet greseala. Iar potentialul om din popor,care sa conduca Tara, spre binele ei insasi, exista:puteti fi tu, Teo, Aliosa, fara sa apelati la ipocrizia subminatoare de tara, a manelismului anticomunismului.

   Cu bine !

   • Dragul meu prieten… ce pot să zic decât că ai dreptate… putem fi oricare dintre noi… chiar eu, chiar tu… dar există o mică problemă… persoane ca noi nu sunt agreate de masă. Am întâlnit ades` persoane care să i se adreseze lui Teo sau mie cu sintagma… „bine mă că eşti tu deştept”

   • Cristi,

    Sa fim realisti, era o recunoastere a prostilor respectivi, indobitociti de propaganda antiromaneasca, implicita in maneaua incriminata. Pentru ca, sa fim sinceri, majoritatea, ne lasam furati de peisajul gregaritatii. Si astfel, starea se generalizeaza. Teoria hegeliana, a acumularilor cantitative si a salturilor calitative, isi gaseste aplicare frecventa la multimi, eufemistic spus.

    Sau, mai optimist, interlocutorii mentionati, reactionau in felul respectiv, la propriul lor complex de inferioritate.
    Pentru ca, sa lasam modestia deoparte, citindu-va, si eu sunt marcat de inefabilul spiritelor voastre !
    Cu bine „măi, mai desteptilor , ca mine!”

    World

   • Cristian,

    Corect, cel puţin cinci milioane.
    Mă înclin, m-ai adus la Lăpuşneanu, şi ce-i al tău, e-al tău !
    Noapte cu Pace !

    Madi şi Onu

 4. Ca de fiecare dată – aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori de-a lungul istoriei noastre – intectualitate preferă să stea cu fundul în două luntre, să joace la cacealma şi, mai ales, la două capete. Dacă iese, bine, dacă nu iese, iar e bine, fiindcă se va spune că noi nu ne-am amestecat cu ăştia, etc. Nu generalizez, evident, însă sunt atâtea şi atâtea semnale care îmi confirmă unele concluzii…

  Să aveţi o zi frumoasă!

 5. Pingback: Vladimir Tismaneanu a primit 32 000 de euro de la Administratia Prezidentiala « Hai ca se poate!

 6. Buna,
  Avem o colaborare intre site-ul dv. si http://catilupascu.wordpress.com
  As dori daca se poate sa stergeti linkul catre http://catilupascu.wordpress.com
  si sa puneti unul catre http://filme-online-gratis.com sub numele de Filme Online
  Astept un e-mail de confirmare.
  O zi frumoasa!

  • Seriooos ?!?!
   Îmi dai voie să nu te cred ??? 😀

   • Madita,

    Cu sau fara voia mea, personalitatea ta armonios si echilibrat conturata, este prea puternica sa accepte asemenea afirmatii.
    Fie si din aberatia existentei lor. Oricum, pentru mine, este foarte serios, vital, o confesiune de credinta, naiv-patriotica.

    Acelasi World.

   • Onuuuuţ,

    Eu mă războiam cu Filme Online Gratis …că pe comunişti i-am dat gata 😆

    Un cântecel de Seară cu Pace !

    :-*

   • Mie imi cerea sa te sterg pe tine, Madi, zace-n spam, dar ii fac vant si de acolo 🙂 Ce nesimtiti!

   • Madisor,

    Imi fac Mea culpa !
    Vazandu-ti numele, n-a mai existat nimeni si nimic pentru mine.
    Acum, ca mi-ati deschis ochii, si tu si dragul de Teo, am ciulit urechile, si cred ca trebuie sa procedam in consecinta.
    Cat priveste Noaptea cu Pace !, crezi ca mai poate fi …?, in freamatul emotiei, pe care mi-ai transmis-o ?
    Voce, de-as avea, Linkul, ti-as repeta.

    Onu :-*

 7. Am zis să fiu cuminte în postul acesta, să încerc să nu fac comentarii răutăciaose la adresa „aleşilor”, încerc să mă concentrez mai mult pe latura spirituală.
  Un „Mesia politic” din popor n-are cum să răzbată, îl papă şacalii din clică, căci încă ar juca la mâna lor şi asta pentru că şi-au înfipt bine ghearele într-o mare masă socială dezorientată. Dacă alegătorii ar ştii ce vor, n-ar mai ajunge ajunul votării să aleagă din câţiva răi, cel mai puţin rău. Încă ne scăldăm în aceleaşi ape tulburi. Mai putem cânta mult şi bine „Deşteaptă-te române”, părerea mea.

 8. Pingback: Nu stiu cum o sa rezist socului – PD-L nu este un partid de sfinti spune Elena Udrea « Dum spiro, spero

 9. @ World,
  Comuniștii din eșalonul doi ,marginalizați pe timpul răposatului datorită capacităților intelectuale slabe și-a multor vicii, impreună cu securiștii oportuniști, au ajuns după dec.1989 in vârful ierarhiei sociale iar mulți dintre ei, sunt parveniții de azi și aroganții dintotdeauna ( cât de curând voi vorbi și despre ei ) !
  Și mult mai grav insă : sunt anticomuniștii ce ponegresc comunismul strigând in gura mare in fața maneliștilor , boschetarilor, analfabeților , golanilor, certaților cu legea, prostituatelor și peștilor injurii și minciuni , cerându-le să-i voteze că vor trăi mai bine decât in canalele de colectare a apei menajere și dejecțiilor și vor putea consuma droguri ușoare cât doresc că nu sunt ilegale ci dimpotrivă, chiar aducătoare de fantezii și bucurii ! Frumos creionat tiparul viitorului partid dar, oare, nu cumva că și oamenii viitorului partid se vor transforma din cauza foamei ce-o au acum intr-o nouă haită și mai hămesită ? Dacă mai marele țării a spus : „ plecati medici că statul nu vă mai poate plăti”, dacă pleacă și profesorii și ofițerii și inginerii și toată intelectualitatea , din cine se va forma viitorul partid care să scoată țara din impas ? Să nu-mi spui că din cei ce l-au ridicat pe DD in sondaje că ies afară și urlu chiar de -i vijelie și intuneric beznă .

  • Aliosa,

   Felicitari, pentru un comentariu desavarsit !
   Ai pus punctul pe i.
   Din pacate, este mult de lucru, cu o multime, a carei psihologie plateste birul racilei, de a scanda la comanda subliminala.
   De multe ori, ma intreb ce gandeste un papagal vorbitor.
   Si, daca nu cumva, am gena une maimute-papagal !
   Ca, de ce-mi vine sa-l aplaud in urale, cand il aud pe „mai marele tarii”, cum l-ai poreclit tu ?
   O indiscreta, jalnica marturisire, desigur, de care nici macar nu mi-e rusine.
   Cu bine, ma pot explica, desi poate-as supara !

   World

   • World, prietene,
    Sigur ai supăra și incă pe mulți !
    Și eu ii supăr zi de zi că și ei mă umilesc tot zi de zi !
    Tocmai de aceea nu tac cum tac cei care nu m-au ascultat anul trecut iar acum tac de rușine și lașitate. Unul chiar fără argumente și poate și fără mintea intreagă ce i-o știam altădată, mi-a trimis pe un e-mail cuvinte neortodoxe și insinuări jalnice de m-a făcut să mă intreb dacă nu cumva și respectivul cumpără de la colț de stradă etnobotanice și nu numai .M-am ingrozit numai la gândul că se comportă la fel ca și trepădușii portocalii ce recită ca papagalii poezia venită de la „ mai marele țării ” la toate aparițiile televizate iar la o intrebare despre un abuz sau altul al unuia de la conducere răspund cu o nesimțire crasă că și cei dinainte au făcut la fel de parcă și atunci ȚARA era in criza de acum .
    Cu bine, Onu.

   • aliosa, Ofu-i nu ca ne injura altii, ci ca o facem intre noi, la comanda subliminala.Iar tritetea-isi mai mare, ca nu ne constientizamnimicnicia. Nu mai dau exemple, se supara, de-a nu le fi fost inteles demersul, inalt papagalicesc. Si asta ma face sa cred ca vorbeste gura fara ei, doar din spirit gregar,care după mine-i tot manea anticomunistă. Câteva sute de exemple în doua categorii de -nvrajbire: in ordine,pedagogi si medici.De ce?Pentru ca dirijorul de gloata, i-a bagat gloatei, in marsupiu, ca fara mita, respectivii, nu-si fac datoria. Trist, foarte trist.Cu bine, Amice!

   • @ World,
    Ai mare dreptate dar nu vreau să mai adaug și eu „ gaz pe foc ” !
    Am hotărât unilateral și irevocabil ca in această lună să mă las călăuzit de Spirirul CRĂCIUNULUI și MIRAJUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ ( http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/12/12/mirajul-saărbătorilor -de iarnă ) și de valorile moralei creștine pentru a-i păsui un pic pe cei care pe bună dreptate i-am demascat pentru răul făcut in anul acesta milioanelor de români care, in inconștiența lor au crezut in sloganuri mincinoase votând pe cine nu trebuie iar acum, regretele lor sunt tardive iar viața din ce in ce mai grea.
    Intră pe linkul specificat mai sus și vei vedea.
    Cu bine , Alioșa.

 10. Onule, noi ne-am nascut privind lumea prin zabrele purpurii si chiar daca in timp, zabrelele s-au diluat si lumea s-a schimbat, imaginea lor ne-a ramas intiparita pe retina, pe cortex daca vrei, si nu mai stim sa judecam sau sa privim lucrurile decat in felul acesta. Sa speram ca noile generatii tasnite „sub obladuirea” capitalista sau de prost-tranzitie se vor dovedi altfel? N-ar fi o mostra de naivitate?…

  • Teo, drag prieten,

   Am sa-ti raspund, cu naivitate:
   Daca din Neandertal s-a ajuns la Homo Sapiens, de ce de la anticomunisti, sa nu ajungem la liberali, crestin-democrati, conservatori, social democrati, la romanul brav si demn, de altadata, care a format Romania adevarata ?

   Noapte cu Pace, SORESCU, in devenire !
   Madi si Onu

   • hehe… aici te contrazic. Nu din Neanderthalieni au ajuns Homo Sapiens… Neanderthalieni s-au stins fiind o ramura eronată din punct de vedere genetic a australopitecilor, adică un fel de catâri ai paleoliticului, fără capacitatea d a se înmulți 😀

   • @Cristian,

    Nu-ncerc, a te contrazice
    Doar esti in zona, Amice,
    Dar sunt socat, cum Natura,
    Si-a ignorat progenitura.

    Cat priveste perspectiva,
    Pieirii lor premature,
    Crede-ma, ca e pe bune.
    Imi convine de minune !

    Noapte cu Pace !
    Madi si Onu

   • Minunat! Îmi trecu prin cap aşa, dintr-o zvânire de moment să îţi răspund asemenea… dar amintindu-mi de cei 5 milioane 33, cum le zic eu… cred că ai spus de ajuns şi nu mai are rost să mai fac şi eu gargară…
    Duminică agreabilă !!!

   • Cristian,

    De ce ?
    Esti un gargaragiu tare agreabil !
    Urare asemenea !

    Madi si Onu

 11. Pingback: Comentarii la Cartea Cântarea Cântărilor – 6 | Ioan Sorin Usca

 12. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 20 | Caius

 13. Pingback: Pasiuni mistuitoare – I | Ioan Usca

 14. Pingback: Accidente, anomalii, bizarerii « Gabriela Elena

 15. Pingback: Campaniile electorale viitoare se vor desfasura prin intermediul Internetului spune Elena Udrea « Hai ca se poate!

 16. Pingback: Ceva bancuri « Omnia mea mecum porto

 17. Pingback: Vladimir Putin a declarat că nu are încredere în sistemul de informaţii externe al SUA « Dum spiro, spero

 18. Pingback: Ce parere aveti de noul Cod al Muncii? « Omnia mea mecum porto

 19. multora le place puterea – defapt asta e in firescul omului – dar putini sunt cei care pot corespunde responsabilitatii pe care aceasta o genereaza
  La urma urmei mi se pare normal sa se foloseasca fel si fel de strategii pt a o obtine (inclusiv manelaraia) dar apoi demonstreaza totusi ca te poti inalta la stacheta asteptarilor…

 20. strongvaleriana,

  Pertinent, cu condiţia să nu facă parte din cartea „Aceşti bolnavi care ne guvernează”, eşalonul inferior, încadrat în sintagma „omul însemnat”.

  Cu bine !
  Madi si Onu

 21. Pingback: Proiectul de modificare a Codului Muncii este in dezbatere pe site-ul ministerului « Hai ca se poate!

 22. Pingback: Sa ii spuna cineva lui Basescu Traian ca Romania este un stat social « Dum spiro, spero

 23. Pingback: Ivona Boitan – Negru de fum | Ioan Usca

 24. Pingback: Fly Project – Fly « Omnia mea mecum porto

 25. Pingback: Basescu se sperie de cei care sunt impotriva lui si nu pot fi ‘cumparati sau arestati’ spune Victor Ponta pe blog « Hai ca se poate!

 26. Pingback: Il crede cineva pe Boc? « Dum spiro, spero

 27. Pingback: Vladimir Tismaneanu a primit 32 000 de euro de la Administratia Prezidentiala

 28. Pingback: Orchestra de fluturi « Andi Bob

 29. Pingback: Proiectul de modificare a Codului Muncii este in dezbatere pe site-ul ministerului

 30. Pingback: Campaniile electorale viitoare se vor desfasura prin intermediul Internetului spune Elena Udrea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s