DIN PRESĂ …

Motto:  “Ce naşte din pisică şoareci mănâncă” – Proverb românesc

Adică, vreau să spun :  “ce naşte din român, români mănâncă”. E un gen de homo homini lupus. Concret, nu intenţionez să vorbesc despre canibalism la români, sau despre năravul lor papagalicesc, de a repeta tot ce aud, cu sau fără vreo noimă. Şi nici despre domnul Băsescu sau PDL, despre care îmi schimb, prin comparaţii, impresia zilnic. Bineînţeles, nu uit că şi ei sunt tot români, neaoşi, indiferent de culoarea părului.

 

Dar, ce mai, pe mine, că sunt tot român, era să mă ia gura pe dinainte, ca pe un papagal veritabil şi să spun”culoarea Penajului”, ca în Fabula imposturii: (defapt, tot despre o cioară vopsită strecurată printre păsări cântătoare). Vai, dar mă întind la vorbă, ca un veritabil comunitar din Estul European. Concret, zilele trecute, la ştiri, aflu că mai mulţi români, din Constanţa, salariaţi în vârstă, au fost amânaţi cu predarea actelor de pensionare, din lipsă de personal, să le primească actele. Rumoarea inerentă, de compătimire a acestora …

Făcătorul de rumoare, media vizuala. Am înţeles că este vorba despre salariaţi apropiaţi de limita de vârstă, care spre a nu fi scoşi la somaj, preferau să se pensioneze anticipat, ca un sacrificiu de sine, din cauza ingratitudinii crizei. Pentru că vezi Doamne, ei ar mai fi putut poate să lucreze, până intra în vigoare, ingrata lege a pensionarii. Oare nu cumva cea cu limita de vârstă până la 65 de ani ? Adiacent, fără să fiu sigur, parcă tot media vizuală românească, a sărit  in ajutorul sărmanilor români, condamnaţi la moarte, chiar în camera de supliciu-muncă. Şi nostim, mi-am amintit o altă fabulă, scrisă de un român, deci nu unul care doar o face pe cunoscătorul ambientului românesc.

Şi zice  fabulistul …

Văitându-se  că soarta lui e crudă,
Noi auzim , de multe ori, măgarul.
Prin răcnete, îşi tânguie calvarul,
Chiar când, de muncă, el un pic n-asudă.
Odată, unul nu purta samarul,
Ci doar ţinea ca lumea să-l audă,
Că sufletul şi-l dă, de multă trudă,
Şi-n prag de moarte, îşi răgea amarul …
FABULE – Ionel Gologan

Şi mi-am amintit cum Preşedintele nostru atotjucător, a fost siluit să nu promulge legea aceea genocidară, de teama ameninţării Opoziţiei Unite, că va fi suspendat, sau aşa ceva ! Cred, că român îs şi eu, şi-oi avea voie, să greşesc, din memorie ! Cam atât, cu memoria mea !

PS. Acu, dacă  toate aceste aspecte gregare, le-am aflat cu ajutorul presei, să nu credeţi că nu aş pretui-o la valoare a ei, de a patra Putere in stat. Parcă aşa a denumit-o Napoleon, când a  amputat-o masiv, că prea-şi băga nasul, în planurile lui de glorificare a  FRANŢEI, la începutul CONSULATULUI.

Madi şi Onu, la început de AN NOU 2011.

27 comentarii

Din categoria Politică

27 de răspunsuri la „DIN PRESĂ …

 1. Nutresc intima speranţă că Jucătorul nostru nu va avea senzaţia, la un moment dat, că este un mic Bonaparte…

  • Cristi,

   Un An Nou, cu veridic-intime sperante, VOUA, TIE si DUMNEAEI !
   Daca fiecare, va nutri cate o cuanta de speranta, Pseudojucatorul s-ar putea trezi, ca a ramas fara galeria „5,33”, cum foarte inspirat, a acronimizat-o , tizul tau, Dima !
   Madi si Onu va saluta !

 2. Pingback: Două pahare, oniric şi real «

 3. Pingback: Repercusiuni « Ioan Usca

 4. Pingback: Tenebre – 2 | Caius

 5. @ Madi si Onu !
  La multi ani prieteni ce mi-ati lipsit multe zile trecute !
  Mi-a fost dor de voi si de articolele voastre cu iz de pamflet ce pe cei nesimtiti si dusi cu pluta nu-i interesează ( nu mă refer la distinsii vostri vizitatori si comentatori de pe blogul ce mult imi place ) ci, la stiti voi cine !

  Citez si eu din memoria-mi rău bulversată de ce văd , aud si simt că fac distinsii parlamentari portocalii si cei care-i sustin in toate actiunile lor antiromânesti , că, „pensionarea anticipată” a fost stopată de guvernul antiromânesc anul trecut .

  De ce ? Să adune bani pentru frunze si manele ! Si tot din memorie, dar , aflat din aceeasi mass-media cea zilnic hulită de cei portocalii conducători si slugi deopotrivă , că, simtind aproape sfârsitul carierei lor de legiuitori plătiti, parlamentarii PDL au propus si au primit chiar voturi mai multe decât se asteptau, niste amendamente la Legea avocatului ca, să PRACTICE AVOCATURA fără a mai da examen de definitivat ! Câtă sfidare si nesimtire la un loc !
  După ce că au luat diplome de juristi pe spagă ( mituire) , bani si fără a trece pragul facultătilor de drept si de fapt la DISTANTĂ , după ce că au ajuns parlamentari prin mituirea electoratului si sponsorizarea PDL, acum , vor privilegii speciale , practicarea avocaturii pe criterii politice că, altfel , baroul nu le-ar permite . Să ne ferească DUMNEZEU să fim APĂRATI sau ACUZATI de asemenea indivizi absolventi ai liceului si BAC-ului pe pile, relatii si bani si pe la vârste la care cei destepti erau deja licentiati ,după Revolutia din dec.1989 care a deschis larg portile afirmării oportunistilor , lingusitorilor si analfabetilor !
  De am gresit in tot ce-am spus,
  Voi aveti „ delete”-n mână
  Dar eu am mereu răspuns
  Pentru pedelistul ciumă !

  La multi ani de Sfântul ION pentru toti cei din familia voastră ce poartă numele de ION !
  Cu aleasă prietenie, Alioșa.

 6. Aliosa,

  Te rog, desi reciprocitatea trairilor noastre este desavarsita, sa nu le urmam modelul, precum al vechilor ilegalisti. asa ca, sa-i lasam in pace, pe certificatii revolutionar,cu pretentiile lorde studii, [ca nu se comporta decat asemenea, si mai abitir decat monstruoasele caractere, de altadata].Iar celor cu diplomele, sa le acordam circumstante atenuante: daca n-au reusit inainte, era din cauza de dosar genetic.Fie si prin proliferarea imposturii pe care o observam, Revolutionarii nostri, „certificati” au si un alt aport istoric, „pe langa ca ne-au scapat de fiarele vechi comuniste”; ne-au sufocat de impostura diplomelor de studii de duzina.
  „Delete” ?, glumesti democratic prietene !
  Multumim pentru urari, care sa fie si la voi, cu binefacerile meritate! Repetand, cu dovada, B.I., ca suntem romani neaosi, ca si ei, sa ne complacem in asteptarea cumpararii noastre.., dar cine s-ar pacali ?
  Madi si Onu

 7. Pingback: Nicolae Densuşianu « Ramania Dacia România

 8. @ Madi si Onu,
  „ Dacă n-au reusit inainte, era din cauză de DOSAR GENETIC ” !
  Inteligentă remarcă, colosală imaginatie, frază de trecut in Dictionarul Explicativ al Limbii Române ! Imi dau pensia incă „ neciuntită” pentru tot anul dacă cineva de sus, sus de tot, de pe la cele ministere RECUNOASTE asa ceva ! Aveti dreptate să-i lăsăm in pace dar, ei de ce nu ne lasă ? De ce ne sfidează ? In nici un caz pentru că-s mai bine pregătiti ca noi !
  In http://aliosapopovici.worldpress.com/2010/12/12/mirajul-sărbătorilor-de-iarnă/ am postat IN AJUN DE BOBOTEAZĂ ……poate vreti să-mi dati ceva sfaturi…..

 9. Pingback: Primul pas spre victorie – Se va constitui Alianta de Centru-Dreapta intre PNL si PC « Hai ca se poate!

 10. Pingback: Alianta de Centru-Dreapta intre PNL si PC este primul pas spre normalitate

 11. Pingback: Năbădăiosu` şi prietenia « Cristian Dima

 12. Pingback: Despre un blog descheiat la suflet « Blogul lui Teo Negură

 13. Chiar Napoleon nu stiu daca se crede marinarul, dar cel putin un amiral Nelson, cu siguranta 😀 Cat despre presa, care presa? In tara romaneasca, actualmente si probabil pentru totdeauna, a patra putere in stat, cum i se spune, va fi aservita fie glorificarii primeia, fie promovarii intereselor celor ce o vaneaza, recte opozitia. E drept, e doar parerea mea, dupa vreo 14 ani de presa…

  • Teo,

   S-ar putea, pentru faptul ca si Nelson avea doar un ochi.
   Cat priveste Presa, Napoleon, cred ca a vorbit despre ce ar trebui ea sa reprezinte; adica, a fost un prepros,pentru ai nostri, prin ricoseu; asa cum ne face si Sarcozy cu Spatiul Schenghen.
   Ai naibii francezi !

   Madi si Onu

 14. Pingback: Liberalismul in termenii cei mai simpli « Razvan Rinder

 15. Pingback: Un articol deloc exclusivist « Gabriela Elena

 16. LA MULŢI ANI, ONUUUUUŢ !

  SĂNĂTATE ŞI FERICIRE MULTĂĂĂ, MULTĂĂĂ DE TOOOOOT !

  • Madisor,

   Tu, fiinta mereu aparte, ce surpriza mi-ai facut, nu-ti imaginezi cred !
   Dar sa stii, ca prin urare si muzica, m-ai lasat fara grai.
   Iar in locul meu, va vorbi ,respiratia ramasa, in invaluiri alizee, pe care le inspira delicatetea ta sufleteasca si le merita cu prisosinta.

   Onu, din Madi si Onu

 17. La multi ani, Onu! Sa ai parte astazi de multe surprize si multa afectiune din partea celor dragi. Sa fii sanatos si fericit!

  • Mai draga, Cati,

   Te pricepi la urari, la fel de maiestru, ca la posturi si comentarii. Se simte din primele cuvinte, ce suflet prietenos ai, capabil sa treaca demn, fara reticente peste cicatricele lasate de lipsa mea de tact, desi ar fi pacat, sa fiu suspectat de lipsa de gingasie sufleteasca, din cauza sinceritatii necumpatate.
   Privesc pe fereastra natura impodobita in alb de nea, si-mi place sa-mi inchipui, ca putin din frumusetea ei, imi este si mie dedicat, in semn aniversar.

   Multumesc mult, mai draga Cati, si fie, ca abundenta urarilor sa se rasfranga si asupra celorlalti !
   Toate cele bune, Ducesei, Ducelui si Minisorducelui.

   Onu

 18. Pingback: Eu şi morcovii « Un blog cu năbădăi

 19. Urari calduroase de sanatate, liniste sufleteasca si bucurie, cu prilejul zilei numelui. La multi ani!

 20. Pingback: Bancuri « Adevarul e dincolo de noi

 21. Pingback: Poveste de vis (19) « Blogul lui Teo Negură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s