DE DULCE TURCESC II

Motto: “RÂMĂ  este el, râmă sunt cei care întreţin un astfel de comportament … Pe unii ca ăştia-i plezneşti, dacă Poliţia nu-si face datoria …”  – Crin Antonescu

Când am scris primul episod nu bănuiam continuarea, de unde, concluzia, pro domo, că am fler 😀

Să mă explic …

Titlul acestui post, ar fi fost foarte aplicat, şi anume:

“Liberalii  – specialişti în stăvilirea dictaturii”

Concret, ei au început antrenamentul cu dictatura carlistă, fără rezultate; până în 1940, la demisia cu coada-ntre picioare, a lui Carol al 2-lea. Au continuat cu ministrul Băsescu. Acestuia, liberalul Simionescu, i-a pretins să-i prezinte scuze, pentru o insultă grobiană, tipică. La care, pe lângă scuzele prezentate, regretatul Simionescu a mai primit  o explicaţie de genul: “cultura mea deficitară, nu-mi permite să găsesc expresii mai alese”. A urmat afrontul Tăriceanu, a cărui seninătate aristocratică, a îngenuncheat cerbicia antiliberalistului respectiv. În sfâşit, un alt liberal, cu nume de floare, Crin, îi replică demn, conform motto, aşa zisului preşedinte.

PS: Râmă, râmăşoară, cine-şi bate joc de NEAM şi ŢARĂ ?

Reclame

6 comentarii

Din categoria Politică

6 răspunsuri la „DE DULCE TURCESC II

 1. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 51) « Blogul lui Teo Negură

 2. Insulte, calomnii, înjurături sunt un arsenal demn de a atrage atenţia publicului, dar după ce se râde suficient se aşterne în mintea neaoşă aceeaşi concluzie „aceştia nu pot fi buni şi devotaţi oameni de guvern, pentru că nu sunt serioşi”.

  • cammely,

   Cu amaraciune, iti pot declara, ca ai spus un trist adevar, despre multimea noastra, eufemistic. Trist, dar adevarat, ca in fata unui cadavru !

   Chiar reflectam ieri, pe marginea postului tau, si mi-am spus ca daca n-o facea francezul, se gasea vreun neispravit de-al nostru, bolnav de nevoia inutila de importanta, sa spuna orice, numai sa-si faca simtita prezenta. Pentru ca, eu am citit, ca viciul si prostia, se insotesc, asemenea bolii, de simptome specificice. Ce pacat ca nu-s si dureroase la romani !

   Cu bine,si o zi, fara romanisme !

   Madi si Onu

 3. imi place PS-ul tău: ”Râmă, râmăşoară, cine-şi bate joc de NEAM şi ŢARĂ?” încheie un material foarte fain, dar nu prea cred că se lipește ceva de ei… ca educație vreau să zic. cred că sunt de mult trecuți de linia în care mai puteam spera că se vor deștepta și vor îndrepta relele făcute. acum s-a ajuns la faza ”pe țară”, noi vs. ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s