CULTUL PERSONALITĂŢII la TV

 Ieri, Ceauşescu şi Elena lui.

Azi, Traian Băsescu şi Elena lui Cocoş.

Cine va urma ? De noi, depinde !

Asta denotă evident, cum cultul personalităţii şi al altor forme execrabile de manifestare umană se pot repeta,  la timp scurt, si cu efecte chiar mai nocive: tendinţă autoritaristă, influienţa nefastă uneori a unei femei  nondiscerne, devenită atotpricepută peste noapte. Avea dreptate cine a spus anticomunism. Ştia el ce planuri are. Şi mai ales, ştia cu cine are de-a face.

Madi şi Onu

38 comentarii

Din categoria Politică

38 de răspunsuri la „CULTUL PERSONALITĂŢII la TV

 1. Se potriveşte cu textul meu de azi, de la pagina cu „Pilula”. Oamenii ăştia îşi ridică unii altora mingi la fileu, cu o bucurie de neam prost. Elenucele noastre, ce să facem noi cu ele? Uite-aşa ne pricopsim…

 2. Se spune-n multe cărţi,
  Că istoria este ciclică,
  Dar cercul nost` aşa-i de mic,
  Situaţia e chiar comică…

  Şi n-aş vrea iar s-audă lumea-ntreagă,
  C-am pus la zid din nou un preşedinte,
  „Cu românu nu-i de şagă”,
  Să râdă străinu-ntr-un dinte…

  • Cristi Dima,

   Chiar de ai dreptate,
   Nu cred a fi pacat
   De blestemul-plaga,
   Prin rau, sa fi scapat
   Si,cum nu imi doresc
   Raspunsului tau prompt
   A ma indatora
   Fie, deci, drag prieten
   Absconsa ta dorinta
   Sa ia curand, fiinta!

   Madi si Onu

 3. eu zic că problema nu-i a Elenelor ci a poporului care încă nu s-a lecuit… de ce mai apar încă lingușitorii, pupătorii de dosuri, lingăii și gudurătorii? nu ne-am edificat o dată la ce se poate ajunge dacă mergem pe drumul acela? de ce vor să (le) cântăm cu toții ode? nu-i normal să nu ai critică și opoțiție, nu-i sănătos… și n-aș vrea să am dreptate, dar aduc aici o vorbă de lui JFK (că tot răsfoiam prin citatele lui astăzi): ”Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.” – John F. Kennedy

  • bogdane, Buna! Ce ma contrariaza este faptul ca nu s-a inteles si acceptat, ca norma de conduita personala, notiunea de democratie.Fara nici o malitie, imperfectiunea noastra psiho-mentala este bulversanta. Asta ma face sa cred ca invatamantul sau cultul religios trebuie reorientate pe niste baze etico-pragmatice, (cum ar fi cel catolic) sa inhibam, niste reminiscente reptiliene, care ne marcheaza existenta.Cu bine! Madi si Onu

   • așa este, sunt total de acord cu asta! de fapt am spus de multă vreme că BOR ar trebui să se implice și în misiuni socio-educaționale. pe vremuri o făceau (până la un anumit nivel) dar acum ezită să se apuce de așa ceva de frică să nu-și strice relația cu Statul… nu zic că ar trebui să ajungă la o tipologie de intercațiune cu enoriașii de genul SRL/ONG-urilor neoprotestante dar sunt multe lecții de învățat din acel model.

 4. Pingback: Dor ucigaş « Cristian Dima

 5. Pingback: Jucărie « Un blog cu năbădăi

 6. @ Madi si Onu,
  Eu zic că „ bogdan ” are mare dreptate !
  Nu din păcate, ci, spre disperarea mea, poporul român nu s-a lecuit de nenorocita de boală ce se numeste „ cultul personalșitătii” care a provacat mari nemultumiri,nedreptăti si schimbat in rău destine de-a lungul istoriei nu numai pe pământul nostru mioritic ci peste tot in lume . Că istoria se repetă este si din cauza celor ce o făuresc la momentul respectiv . Că ELENA este numele predestinat a se repeta ca negativ in istoria noastră si a avea o influientă nefastă asupra celor cu care conlucrează, ( elena-ceausescu , elena-băsescu ) , mai inainte , ( elena -troia etc etc ) este o problemă care merită a fi discutată si intoarsă pe toate fetele dar , a se repeta „ prostia” multimii care , cade in vraja maleficelor „ elene” , este o cu totul altă problemă ce tine mai degrabă, nu de cultul personalitătrii ci de marile lacune din cultura generală si politică a participantilor. M-am ingrozit când am văzut grupul de simpatizanti PDL Arges participanti la contramanifestatia PSD in cazul Nicolescu : „ femei rujate si cu ochii bulbucati iesiti din orbite ” ( Băsescu ), bărbati cu fetele congestionate de frig si băutură, cu ochi sticlosi si dinti stricati si negri de-atâta nicotină , strigând cu glasuri răgusite ce-au invătat de la cei ce le-au dat să bea o vodkă contrafăcută si un pumn de creitari pentru a arăta românilor că „ ELENELE” nu-s singure. Ca intr-un vis urât, i-am revăzut pe-acei bărbati inghesuiti ca vitele in autobuze insalubre in toamna anului 2009 ce-l insoteau pe Băsescu din oras in oras pentru a demonstra „ adeziunea deplină ” pentru realegerea iubitului conducător in functia supremă ce-i oferea toate oportunitătile de a-si promova „ elenele ” .
  Situatia nu este deloc comică ci dramatică, cronică si extrem de periculoasă pentru viitorul României: ăstia sunt votantii portocaliilor : cei din articolul de fond , cei prezentati de bogdan si mine !
  Trăim in România unde „ cultul personalitătii ” nu moare niciodată !

  • Aliosa,
   Cred ca e-n gena umana,care am auzit si ca se poate corecta, daca n+am fi prea inclinati spre superficialitateacutumei, despre ce popor pontos,nevoie mare, suntem!In viaţă, se ştie, tot ce -i mult, strică.
   Cu bine, Madi si Onu

 7. Prin comparaţie, cuplul Ceauşescu îmi pare decent…

 8. Pingback: Vertij « Ioan Usca

 9. Pingback: Tenebre – 26 | Caius

 10. Pingback: Popun ca liderul de anvergura mondiala, recunoscutul diplomat Basescu Traian, sa plece In Egipt ca sa faca pace « Hai ca se poate!

 11. Pingback: Propun ca liderul de anvergura mondiala, recunoscutul diplomat Basescu Traian, sa plece In Egipt ca sa faca pace « Hai ca se poate!

 12. Pingback: Peste jumatate de milion de someri au iesit din statisticile de somaj in 2010. Ce se intampla cu somerii care nu mai apar in evidentele oficiale?

 13. Pingback: Liderul PDL Bucureşti, ministrul Elena Udrea a declarat, miercuri, că ea nu este "o stea" şi că în mod sigur preşedintele Traian Băsescu nu s-a referit la ea atunci când i-a criticat pe liderii partidului că nu apără public partidul liberal-dem

 14. Pingback: De ce bloggerim? « Gabriela Elena

 15. Pingback: Parca-mi-aş odiseea « Blogul lui Teo Negură

 16. Pingback: Băsescu vrea să-l aresteze pe Ion Iliescu? | Gabriela Savitsky

 17. Pingback: Decizia de desfiinţare şi comasare a spitalelor o măsură a Guvernului Boc care arunca în haos sistemul sanitar romanesc

 18. Pingback: De necrezut – Armata egipteana il confisca pe Adriean Videanu -Sa ii intrebe cineva daca nu il vor si pe Basescu « Hai ca se poate!

 19. Pingback: Când este timpul miracolelor? « Gabriela Elena

 20. Va rog frumos, exista exceptii; chiar daca intaresc regula! 😀

 21. Pingback: Jurnaliştii Antena 3 au fost reţinuţi de poliţia din Egipt

 22. Mi-a placut tare mult asocierea cu TRoia a Dlui Aliosa. Cititnd articolul acolo m-am dus cu gandul imediat. Interesant este ca nici cei doi protagonisti contemporani noua n-au fost mai curajosi sau mai inteligenti decat Paris. Cu alte cuvinte sunt niste lasi…doamne, cum se mai repeta istoria punct cu punct…oare va fi altfel maine?

 23. Hei, bună dimineaţa prieteni!

  Mă bucur că sunteţi sănătoşi, însă astăzi este cea de a 4a zi a mea de stat în casă, cu caloriferele date la maxim, vată în urechi şi fularul la gură şi protecţia mea pt. spate (lombosciatică). Toate astea se întîmplă din cauza lipsei totale de bărbăţie a bărbatului din zilele noastre (citiţi cartea lui Will Self ‘Cucul şi pupăza’, ed. Polirom 2004) şi în special a celui romîn condus de către Băsescu, Baconski, Udrea, Videanu şi gaşca de opoziţie care iubeşte ‘fetiţele’ …vorba Alinei Mungiu Pippidi într-un nr. vechi al ‘Romaniei’

  Păi, de ce credeţi dumneavoastră că ziariştii au pozat-o călărind, pe Maria Băsescu ? Dar pe Boc căruia tac’su i-a spart oul în cap, odată? (în lipsă de ‘timp’ pentru lucruri ‘neimportante’ pt. binele oamenilor si mai ales a femeilor destepte (!!) din ţară (chiar daca mai sunt extrem de putine, dar asta e datorat numai ‘vinei’ lor ca le-a construit Dumnezeu altfel !) …fiecare se descurcă cum poate.

  Mă rog, revenind la ale noastre, după faimosul meu examen la geopolitică, (detalii găsiţi pe siteul meu în lba engleză, scuze că n-am avut timp să şterg şi să organizez matematic, coerent ! Pînă acuma …la fel si pe Facebook, ca sa se vada ca nu sunt si n-am fost de fapt socialista şi că numai mintea şi mîinile mele singure fac totul): m-a prins vacanţa cu boală, sărăcie, izolare şi mai ales, cu promisiuni peste promisiuni din partea lu’ Baconski, care se pare că urmează drumul fără de înţelegere plurisemantica a potenţei, al lui Diaconescu.
  În cţiile în care copiii (a se citi’handicapaţii la cap = tinerii fără de cultură şi experienţă la fel ca şi majoritatea boşorogilor şi a tuturor medicilor (care sunt născuţi şi apoi educaţi să uite ce însemnează să ai ‘genital organs’) conduc lumea întreagă, părerea mea este că romînii vor trece de la Ceauşeasca şi Udrea, direct la Vanghelie, Cioabă şi fii’sa şi EBA). Fiindcă romînii nu au nevoie de fapt, de medicamente, au nevoie numai şi numai de o mulţime de afrodisiace, cu efecte permanente , plurisemantice şi veşnice(neapărat citiţi explicarea completă şi concretă a fenomenului politic, în cartea lui Will Self).

  O zi plăcută ! Yours, Amy

  • Ours Amy,
   Intai, si-ntai, bine-ai revenit,
   Apoi, multumim pentru recomandare, si-o vom infaptui.
   Dar, ce ai cu femeile?Pentru o Eva de Bucuresti, sa le incriminezi pe toate? Nu, nu suntem de acord cu tine, cum desfidem natura , ca te-a pricopsit cu necazurile de sanatate descrise.
   Toata pretuirea noastra, ca „prin tine insati”, ai reusit sa fii ce se vede din scris, dar daca ne vorbesti despre un necunoscut,Baconski,cumva, ? ca un potential ajutor in care ai sperat, ne necajesti, sa stii.
   Speram ca raspunsul nostru sa fie un soi de talisman al sanatatii si ambitiei tale admirabile.
   Yours, Madi si Onu

   • Dragii mei prieteni, permiteţi-mi să fiu eu, aceea care vă mulţumeşte pentru căldura pe care mi-o oferiţi personal, prin cuvintele pe care mi le adresaţi. Vă doresc aceleaşi lucruri minunate pe care mi le-aţi oferit, fiecărui membru al familiei dumneavoastră şi vă asigur că m-am gîndit la dumneavoastră de multe ori, în zilele mele de greutăţi, atunci cînd mi-aţi dat curaj.
    Reîntorcîndu-ne la a 2a întrebare(fiindcă se vede în cele 2 fotografii că tîrfa proastă şi cu trăsături extrem de repetabile, a fost dintotdeauna valoarea acestui popor)credeam exact ceea ce i-am spus în urmă cu 10 min, la telefon, uneia dte doamnele diplomate din dept. Comunicare Externă, în cadrul M.A.E.: credeam că şi dl. Baconski este, precum dl Diaconescu este cu adevărat: creştin.(cu toate că teste personale pt.abilităţi de negociere brutală, mi s-au dat şi de către dl. Gabriel, şi de ruşi, şi de greci, şi de către dl. Mazuru, şi de către Academicieni şi jurişti)..de cînd eram mică, neîncetat.
    Fiindcă sunt singurică şi sensibilă şi numai una dintre femeile tinere bucureştence educate a avut curaj să mă susţină direct, astfel încît să facă scandal..credeam. Adică speram, şi eu. Ceea ce fac de atîţia mii de ani, fără folos..
    Dar şi dumneavoastră, şi Regele Mihai şi domnul Neagu Djuvara aveţi fete ambiţioase şi morale ca mine, deci ştiţi.
    Necazul m este că organismul meu privit extrem de complex este în pragul disperării în primul rînd din cauza abstinenţei feroce de îndelungate şi a singurătăţii mele, de atîţia ani. Iar cei pe care îi las să înţeleagă foarte bine că îi plac, mă aduc în pragul disperării cînd îmi zic că au copii, sunt sau au fost căsătoriţi, sau pur şi simplu sunt deghizaţi.(măşti de spion, actor, diplomat etc.).
    Iar eu fiind timidă nativ, sufăr şi pun punct. Oricum, să dea Domnul ca netul să meargă perfect şi eu consider că umai dl. Obama şi prietenii mei din Cultură şi de la Casa Albă mă ajută să fie aşa. Cu toate că nu ei îmi dau bani să îmi iau aparatură modernă , aşa cum trebuie şi să îmi plătesc conexiunea la net. Dar numai părinţii mei bătrîni, bolavi şi la fel de puţin rezistenţi fizic, ca şi mine în mijlocul adunăturii de împuţiţi de toate vîrstele şi sexele, de la servici, în facultăţi , în oraş etc.
    Nu îmi rămîne decît să mă chinui..poate mor înainte să ajung la ţelul propus. Oricum, măcar nu va trece viaţa pe lîngă mine, aici pe Pămînt, aşa cum trece pe lîngă 90% dte oameni, în definitiv. Everestul există..nu îmi rămîne decît să lupt ca să-l ajung!! Important e însă, să am echipament plurisemantic şi complex, iar eu n-am avut vreodată aşa ceva..decît înlăuntrul minţii mele şi , în lipsă de alte multe, muncesc să îl deschid şi pe acesta, din ce în ce mai mult. Vă mulţumesc frumos, într-adevăr. Amy N.

 24. Totuşi, permiteţi-mi o întrebare: ce aţi vrut să spuneţi prin ‘prin tine insati”, ‘redactat între ghilimele?? Aşa, de dragul filozofiei..dar nicidecum al politicii. Vă mulţumesc şi..pe curînd!!

  • Amy,
   Tu crezi că noi plagiem?”Prin tine însăţi” este prafrazarea devizei liberale „prin noi înşine”, care am apreciat că se potriveşte modelului tău anglo- saxon, de gândire şi acţiune.
   Cât pri veşte Everestul, nu e prea mult?Noapte cu Pace!
   Madi şi Onu

   • I love the blue culture, as you also do…
    ţImi pare rău din tot sufleţelul şi vă rog să mă iertaţi, chiar nu am realizat pînă acum vreo 2ore, cînd mi-a spus pt.prima oară taică-meu, că nu trebuie să mai discut decît cu persoana pe care mi-a prezentat-o fostul Min. de Externe. Şi dînsa mi-a zis ceva, dar ce să fac, dacă mă tot amînă şi mă ţin în umbră şi nu îmi dau date exacte, tot de atîta timp..trebuie să fac marketing!! Adic[a să zbier!! Îmi pare bine că m-aţi anunţat dumneavoastră, în care am încredere profesională de tip ‘ţ’, că Baconski nu se preface cînd vorbeşte şi se comportă ca un necreştin. Eu credeam că joacă teatru (la fel cum am sperat că a făcut d.e. în China, cînd a fost numai cu tîrfa aia, aşa..ca tehnici de negociere cu perversităţile de abroad.Şi cum vorbeşte în ţară, p. netrebnicii din P.D. şi PSD şi PNL şi alţii toţi. M-aţi lămurit acum..nu îi mai trimit, pe adresa Cabinetului, nimic!! Îmi pare sincer rău..dar nici nu pot să nu comunic cu oameni din alte departamente M.A.E., care m-au ajutat.

    Nu vă supăraţi pe mine, vă rog!!Numai Diaconescu nu m-a discriminat.dar el e popă şi are şi idei de popă…iar mie îmi place ce i-a zis baba Florrick preotului, despre fiul ei, aseară, în serial. ..pis-pis..

 25. Imi pare rău din tot sufleţelul şi vă rog să mă iertaţi, chiar nu am realizat pînă acum vreo 2ore, cînd mi-a spus pt.prima oară taică-meu, că nu trebuie să mai discut decît cu persoana pe care mi-a prezentat-o fostul Min. de Externe. Şi dînsa mi-a zis ceva, dar ce să fac, dacă mă tot amînă şi mă ţin în umbră şi nu îmi dau date exacte, tot de atîta timp..trebuie să fac marketing!! Să zbier!! Îmi pare bine că m-aţi anunţat dumneavoastră, în care am încredere profesională de tip ‘b’, că Baconski nu se preface cînd vorbeşte şi se comportă ca un necreştin. Eu credeam că joacă teatru (la fel cum a sperat că a făcut d.e. în China, cînd a fost numai cu tîrfa aia, aşa..ca tehnici de negociere cu perversităţile de abroad.Şi cum vorbeşte în ţară, p. netrebnicii din P.D. şi PSD şi PNL şi alţii toţi. M-aţi lămurit acum..nu îi mai trimit, pe adresa Cabinetului, nimic!! Îmi pare sincer rău..dar nici nu pot să nu comunic cu oameni din alte departamente, care m-au ajutat. Nu vă supăraţi pe mine, vă rog!!Numai Diaconescu nu m-a discriminat.dar el e popă şi are şi idei de popă…iar mie îmi place ce i-a zis baba Florrick preotului, despre fiul ei, aseară, în serial. ..pis-pis..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s