TOXEMIA RĂZBUNĂRII

Motto: “Prostul nu e prost destul, dacă nu-şi ajută şi duşmanul !”  – Madi şi Onu

Am întitulat articolul, “Toxemia Răzbunării”, pornind de la refularea în ziarul Evenimentul Zilei a liberalului (!?) Ludovic Orban „împotriva alianţei conjuncturale , iniţiată de Preşedintele PNL, Crin Antonescu, cu PSD şi cu PC”.

Reacţia a fost subită, în urma nerealegerii sale, ca vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, funcţie în timpul căreia, s-a produs faimoasa numărătoare istorică de voturi, când numărul simplu  a fost mai mare decât dublul său.

Nimic de zis, asupra ghinionului acestuia, produs de bulversarea aritmeticii numărătorii voturilor. Nedumerit însă, mi-am spus, cu obidă: slabi ar fi PNL-iştii, dacă l-ar realege, într-o funcţie în care, nu s-a dovedit destul de atent, faţă de nereguli vizibil intenţionate. Şi iată, gândul mi s-a înfăptuit, iar reacţia instinctuală s-a manifestat.

Sau, poate, să  fie  o defulare a faptului, că acelaşi Crin l-a surclasat, în competiţia pentru Preşedenţia PNL ?

Şi nu o spaimă atavică a invidiei maladive, că acţiunea sus-numită, va confirma irefutabil, supremaţia gândirii politice a Preşedintelui Crin, care învingându-şi prejudecata comunistă a urii faţă de semeni, (simptom incontestabil al incapabilităţii politice), şi-a demonstrat grandoarea istorică, prin această iniţiativă.

Dar cum orice pădure îşi are uscăturile şi putregaiurile sale, m-am temut, ca PNL, exponentul teoretic, al celei mai evoluate doctrine politice, să nu confirme proverbul prin “tovarăşii de ocazie/drum, ai  răzbunătorului”. Nu mă miră, mă revoltă, apariţia unor noi contestatari, ai alianţei iniţiate de Crin, şi care prefigurează devenirea României Adevărate. Că doar n-om fi blestemaţi, să nu dispară aceste deşeuri comuniste toxice, pentru fiinţa POLITICII, a PNL cât şi a României !

PS: Articolul, mi-a fost sugerat, de o discuţie auzită în utobuz, cum că, pe un post de TV, nişte distinşi (zic eu eufemistic) liberali, îşi dădeau cu presupusa asupra ruşinii săvârşite de Crin, de a face o alianţă, cu PSD, şi de a  vota alături de Vanghelie. Mi-am făcut cruce, şi m-am îndepărtat, ca de “ducă-se pe pustii” să nu-i mai aud. Abia atunci, am realizat vorba cu “babele satului, la gura şanţului” şi că preşedintele PNL CRIN ANTONESCU “este o expresie necesară a vremurilor noastre”, care predomină orice interes  egoist, împotriva raţiunii de stat.

Un veritabil promotor al SALUS POPULI SUPREMA LEX ESTO.

MADI ŞI ONU

19 comentarii

Din categoria Politică

19 răspunsuri la „TOXEMIA RĂZBUNĂRII

 1. Interesante opiniile insa raman la parerea mea: in Romania singura ratiune necesara este aparitia unul partid adevarat ca toate cele actuale sunt zero barat, indiferent cum se numesc.

  • melicovici,

   Bun venit, si multumesc pentru comentariul foarte corect.Noi, Romania, nu avem partide politice.Simulacrele de la noi, sunt incercari ariviste, ale unor indivizi, lipsiti de personalitate, care, normal, este insotita de caracter: integritate fata de ego-ul personal, ego, deseori, lacom, meschin, neparolist, nedemn, invidios, razbunator, pana la pierderea de sine.

   Partidele de la noi, sunt asemenea tocilarilor, care nu realizeaza semnificatia celor tocite, si ocazia de a le valorifica, in sensul lucrului bine facut.
   A, acum vad, multumesc mult, pentru polimedia, este o onoare speciala pentru blogul nostru !
   Cu Partide Adevarate, si in Romania !

   Madi si Onu

 2. Pingback: Poveste de vis (22) « Blogul lui Teo Negură

 3. Eu stau la cotitură – cum se spune. Am mai văzut alianţe şi uniuni. La un moment dat, şi-au pus poalele în cap. Măcar de data aceasta să fie serioşi, altfel portocaliul ăsta întins ca o plagă va avea, din nou (again, vorba lui Forrest Gump), câştig de cauză…

  • Cristian,
   Corect, Paza buna trece primejdia! Dar asa cum spune TAO,”orice drum,oricat de lung/greu, incepe cu primul pas”.
   Noi speram, ca azi, s-a facut primul pas.
   Iar, acei, „5,33..”, cum inspirat, ca un cowboy, i-a marcat tizul tau Dima, vor fi redusi la absurd.
   Eu sper ca este serios, totul, fara once again.Cu bine, voua, modelelor!
   Madi si Onu

 4. @ Madi si Onu,
  „ Toxemia răzbunării” e un titlu prea sofisticat pentru politicianul zilelor noastre dar , cum voi sunteti prea buni cu toate jigodiile , folositi cuvinte si expresii alese. Eu, ca un „ asistat social” recent ajuns prin gratia lui Zeus si slugile lui o să fiu mai direct : „ răzbunarea, arma prostului” ! Si cum in ultima vreme multi dintre politicienii care au căzut in dizgratiile partidului ce i-au propulsat in fruntea tării chiar dacă si-au luat mult mai târziu sau deloc bacalaureatul ,au urmat sau nu cursurile vreunei facultăti dar diplome au cu carul ( mai ales după 1990 incoace ), nemaigăsindu-si locul si nici speranta de vreo functie de conducere, s-au gândit numai si numai la răzbunare pe care au pus-o in aplicare asa cun i-a dus mintea : unii si-au luat bocceluta si -au plecat la dusmanii de-o viată ( mi-e silă si greată de ei ), altii au rămas tot acolo dar numai ca să bage bete-n roate samd. Acum , la noi, nu-i timp de a construi alte partide si a inventa noi doctrine ci de scoaterea TĂRII din gheara mortii portocalii ce dă mereu târcoale bietei noastre tărisoare ajunsă pe mâna unor ipocriti, impostori, trădători ,mincinosi si jefuitori ! Prioritatea numărul ZERO este scoaterea TĂRII din catastrofa in care a fost aruncată de Băsescu, Boc si PDL ! De ce oare nu se vede asta ? Cum e posibil să DESFIINTEZI SPITALE si să CONSTRUIESTI PÂRTII de ski, săli de sport in sate fără copii dar cu primar pedelist si firmă portocalie ? Cum e posibil să reduci salariile bugetarilor, ajutoarele de toate felurile, pensiile militarilor, să faci disponibilizări cu nemiluita in loc să creezi noi locuri de muncă, etc etc chipurile pentru binele tării când adevăratul motiv este ca banii imprumutati de la FMI,BM,UE,să ajungă in buzunarele clientelei politice pentru trecutele si viitoarele SPONSORIZĂRI ELECTORALE ? Cu ipocrizia sa cunoscută si dincolo de ocean, Băsescu se face că nu stie ce-a discutat FMI cu guvernul si pentru a mai prosti incă odată prostimea, se face că nu stie si intreabă cu rânjetul să ironic pe seful FMI una si alta . Prosti ne mai crede domnul presedinte ……
  De trei ani de zile pledez pentru UNIREA OPOZITIEI pentru indepărtarea răului .Acum s-a reusit si sper ca toti românii să inteleagă că PDL, UDMR si UNPR a NENOROCIT ROMÂNIA prin dezbinare, invrăjbire, infometare si manipulare si că UNIUNEA SOCIAL LIBERALĂ este singura solutie viabilă acum si-n viitor !
  Dacă românii insă se vor lasa din nou păcăliti cu o găleată si-un fular portocaliu, atunci, isi vor merita din plin soarta .

  • Aliosa,
   Multumim.Am remarcat de mult, eforturile tale laudabile in directia unirii opozitiei.Si asta ne-a aproiat de tine, ca deun adept potential al devizei noastre, ca” Salvarea poporului trebuie sa fie legea suprema”.A comportarii politice, am adauga noi. Azi, am avut o confirmare a flerului nostru, privind politicianismul de duzina, intoxicat de propriile reziduuri sufletesti. Iar pseudoromanul, si-a dovedit firea nenorocita; a fost unicul opozant al USL.Cu bine,prietene!
   Madi si Onu

   • @ Madi si Onu,
    Sunt de acord cu voi si cu proiectul USL , dar, DAR, incă nu mă pot bucura . Nici până acum nu mi s-a sters din memorie NEFERICITUL moment din seara zilei de 6 decembrie 2009 când toate calculele mele au fost date peste cap de parsivul „ socoteala de acasă nu se potriveste cu ce de la târg ” si , de mai si parsivul „ i-am ciuruit ” ! Cum românul ajuns la sapă de lemn si infometare planificată si controlată va ajunge pe la jumătatea anului viitor la troaca portocalie ca să-si potolească foamea si setea iar Băsescu, Boc si activistii lor politici precum canacheu, tălmăcean, tinel, calian, popoviciu, petrescu, visan, af alexandru, toader s.a. isi vor inzeci eforturile de manipulare , dezinformare , denigrare si mituire , lucrurile pot lua o intorsătură cu totul neasteptată si de aceea , liderii USL trebuie să fie uniti , vigilenti si hotărâti până in ultima clipă iar sampania să o bea nu inainte ci după investitură că altfel, degeaba planuri si compromisuri doctrinare. Până nu văd si simt SCHIMBAREA, nu mai am dreptul să mă bucur .
    O seară linistită vă doresc !
    Alioșa.

   • Aliosa,
    Nici prin absurd, nu pot admite, ca un asemenea edificiu politic, precum USL, sa nu devina credibil, sa nu constituie un argument in defavoarea farsioriloror, care au inselat pe toata lumea; tu crezi ca din cei 5,33, nu sunt fripti destui?
    Sa nu fi invatat, ca spalatul pe maini,este o regula higienica elementara?
    Ei au pus baza escrocheriei cu diaspora!
    Eu sunt optimist, pana aci, a fost greu!
    Cu bine!
    Madi si Onu

   • @ Madi si Onu,
    Si eu sunt optimist dar incă nu mă pot bucura . De ce ? „ Cine s-a fript cu ciorbă suflă si-n iaurt” ! Sunt destui din cei 5,33,care s-au fript destul de tare dar, diavolul lucrează mereu in favoarea necuratului ! Stiu că ei au pus bazele escrocheriei cu diaspora dar mai stiu si că acum lucrează la o escrocherie si mai mare ( votul prin corespondentă ) ce poate fi SALVATOR pentru PDL si MORTAL pentru USL dacă nu se stârpeste din fasă proiectul celui care a produs escrocheria in dec.2009 .
    „ Tară de secături,tară minoră,căzută rusinos la examenul de capacitate in fata Europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astăzi in moralisti, ministri care s-au vândut o viată intreagă,deputati contrabandisti . Nu ne prăbusim nici de numărul dusmanului, nici de armamentul lui, BOALA o avem in suflet, e o EPIDEMIE infricosătoare de MENINGITĂ MORALĂ ” a spus OCTAVIAN GOGA in 1916 la intrarea ROMÂNIEI in Primul Război Mondial pentru REÂNTREGIREA NEAMULUI !
    Vorbe grele pentru-atunci , vorbe dureros de actuale pentru-acum ! Sau cumva am luat-o razna ?
    Dialogul cu domniile voastre imi intăreste spiritul si convingerea că , nu-i chiar totul pierdut . Odată si odată va răsări SOARELE si pe strada mea !
    Până atunci insă, s-avem sănătate !
    Alioșa.

 5. Pingback: Reabilitare « Ioan Usca

 6. Pingback: Tenebre – 29 | Caius

 7. Eu nu cred in providenta, mai ales cand vine vorba de politica… In rest, cumva tre’ sa scapam de ciuma cea portocalie…

 8. Pingback: hî. « Andi Bob

 9. Pingback: Străin în Bucureştii Noi -3 | Simion Cristian

 10. Alioşa,
  Iată, rezultatele au început să apară!
  Ieşirea la raport de azi, nu-ţi spune nimic?
  Madi si Onu

 11. Pingback: Am participat la reuniunea Consiliului National Extraordinar al PSD si la ceremonia de infiintare al Uniunii Social Liberale (USL) « Hai ca se poate!

 12. Pingback: Pe mine, mie… (c)reda-ma « Blogul lui Teo Negură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s