MIRACOLUL SCHENGHEN

Motto: “Secretul lui Polichinelle”, sau cum să-i crezi pe alţii, mai proşti ca tine.

Românul, nu e-n stare de nimic, prin sine însuşi, decât să se distrugă. A fost nevoie de un prinţ german, împotriva unui erou naţional român. A fost nevoie de o ideologie de ocupaţie, împotriva multor români, sacrificaţi de înşişi semenii lor. Ne trebuia miracolul (eufemistic) Schenghen pentru circul gratuit, defăimător, cu arestările de la vămi, precedate de atenţionarea prevenitoare, de către Şeful Statului.

 

Că e un circ “a la Polichinelle” o demonstrează opulenţa sfidătoare, a edificiilor imobiliare ale unor lucrători onorabili de la graniţele Patriei, încredinţate cinstei lor. Imobile  de  valori, care depăşesc jignitor, veniturile anuale ale acestora. De ce altă armă a crimei, are, sau a avut pana acum, JUSTIŢIA ?

Oare cei de peste graniţe, nu seizeaza fenomenul ? De ce este necesar circul acesta mediatic ? Să demonstrăm, că la noi, necinstea este deşteptăciune ? Să-i arătăm Franţei, că ştim cine-i Polichinelle ?

Pentru cine nu ştie cine-i Polichinelle menţionăm că este ”un personaj comic al teatrului de marionete, din Franţa secolului XVI. Într-o snoavă dramatizată, acesta, săvârşind un delict, află de la avocatul său, care-i arată articolul din codul penal că e pasibil de o pedeapsă gravă. Când avocatul, iese din cameră, Polichinelle, rupe pe furiş, fila cu articolul respectiv, bucuros că în acest fel, textul de incriminare, nemaiexistând, el nu mai poate fi pedepsit.”

De aci, expresia, când, un lucru evident, ştiut de toată lumea, este considerat de naivi, ca o mare taină, şi că la adăpostul ei, îşi  pot face de cap, în continuare. Cam aşa-mi pare anunţul personajului  care senin, ca şi Polichinelle, crede că-i convinge pe cei  DOI (Franţa şi Germania, cărora li s-a alăturat deja Finlanda) de câtă corectitudine vamală există la graniţele României. Nu mai spun de prevenirea implicită, a împricinaţilor, tot un gest, demn de Polichinelle, întrucât casele ca dovezi ale unor bani nejustificaţi, rămân dovezi incontestabile, indiferent că preanunţul oficial făcut, ar  permite distrugerea multor dovezi acuzatoare.

PS: Sau poate se urmăreşte compromiterea noii USL, conform principiului sinucigaş, “după noi potopul?

MADI şi ONU

Publicitate

35 comentarii

Din categoria Politică

35 de răspunsuri la „MIRACOLUL SCHENGHEN

 1. Mai marii pedeliști folosesc instrumente de campanie electorală și în fața oamenilor „răsărițí” din vest, considerându-i la fel de „inteligenți” precum cei care i-au votat. De altfel au adoptat o nouă politică numită „Politica pașilor… greșiți”.. Stau și mă întreb… ce mai speră? Sau poate văzând că se apropie groapa vor să-i tragă și pe uniți cu ei? Poate nu ar fi chiar așa de rău…

  • Cristian,

   Cu ingaduinta ta, as spune „politica pasilor perversi”.
   Cred ca nu Schenghen este avut in vedere, ci zbaterile intestine PDL-iste, pentru Congresul lor din martie, parca, sa nu iasa Blaga, dupa care, s-ar produce o penibila degringolada, in soarta Initiatorului. Iar Speranta este probabil prevenirea avalansei.
   Cu bine, si sa fie cum gandesti tu, ca nu-i rau.

   Madi si Onu

 2. Chiar azi dimineata am avut o discutie despre acest subiect.
  Trebuie sa fim in ton cu lumea si sa nu iesim din vorbele populare precum : „porcul se ingrasa de Craciun”. Daca in Martie era propusa intrarea in Schenghen, acuma in Februarie arata cat de buni suntem si ce facem noi impotriva coruptiei.
  Mi-e sila de ceea ce se intampla in jurul nostru si sper ca cele auzite in ultima vreme ca va pica acest guvern in Martie sa fie adevarat.

  • Mika,

   Sa te-auda Domnul !
   Ma gandesc la o reusita de genul : lasa-i Doamne, sa se distruga intre ei; ca asa pare a se contura viitorul. Oricum, Madi, se gandeste la o abordare de teme privind sanatatea prin sine insusi, pe baze alimentare, folosind Alimente pentru o viata sanatoasa, in baza celor mai recente descoperiri biochimice.
   Iar tema speram sa fie pe gustul tuturor, in vederea protejarea sanatatii, dincolo de framantarile care ni le ofera meschinaria politica, actuala, din care, un penibil si obscur personaj, introduce termenul de altadata, privind oportunitatea unei operatii vitale pe cord. Nu-mi amintesc de vreun gest asemanator al lui Ceausescu.

   Cu bine,
   Madi
   si Onu

 3. Pingback: Absolut Secret « Andi Bob

 4. Este o altă diversiune ordinară de-a celui ce se consideră mai destept decât toti cei care l-au votat ! Degeaba insă, răul făcut cu greu se repară ! Si nu numai Franta, Germania si Finlanda nu ne vor , ci, si Olanda. Acum , de fapt, se recunoaste că cele două mari puteri au avut dreptate ! Intrebarea insă rămâne : cine se face vinovat de neaderarea la spatiul Schengen ? Nu cumva chiar cei ce au ordonat acest circ mediatic ?

  • Aliosa,

   Este gestul unui personaj disperat, devorat de spectrul disparitiei politice .As spune, demn de mila, care incepe ,tacut, sa fie haituit de insisi ai lui.
   Nu vezi care-i preocuparea, care-l framanta ? Succesorul lui Boc, dar nu oricine.
   Ii este o teama viscerala de unii dintre cei care au intrevazut dezastrul in care a adus Tara.
   Asta,pare a fi miza, cu ifose de mare patriot.

   Cu bine, Madi si Onu

   • @ Madi si Onu,
    Se comporta de parca a intrat diavolul in el vorba lui Vadim ! Nu mai tine cont de nimeni si de nimic . A uitat ca BLAGA i-a adus milioane de voturi ( nu ca as simpatiza cu fostul ministru al MAI , dar asa, spre exemplificare ) .Da, ii este o teama viscerala cum bine spuneti , ii este frica si de umbra lui dar, vorba proverbului , ~ de ce ti-e frica nu scapi ~ ! Simte cum ii fuge nisipul de sub picioare , nu mai poate tine carma navei care -i deja in deriva. Din punctul meu de vedere, sa se dezbine PDL mai rau ca armata pe care el a dezbinat-o de s-a ajuns la ura intre categoriile de militari iar subofiterul sa nu-l mai salute pe general .
    Cu bine, Aliosa.

 5. Pe mine altceva ma framanta – cum Doamne iarta-ma a fost posibil sa se ajunga la o asa dimensiune!?

  • @ Cati,
   Buna seara!
   Simplu: banii folositi in campaniile electorale in 2008 si 2009 de catre PDL pentru alegerile locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale trebuiau cumva recuperati de cei care i-au dat . Asa ca, nimeni nu a vazut intentionat nimic pana in momentul cand diplomatul francez ne-a anuntat ca , vamesii romani sunt corupti iar jocul de SAH e bine stapanit de toti . De aici in colo e deja istorie ! Pe mine altceva ma framanta : Qui prodest ?
   Onu, sper ca nu te-ai suparat. Raspunsul final e al tau .
   Cu respect pentru amandoi, Aliosa.

   • Aliosa,
    Indiferent cui ar folosi, hotia in sine, ma indispune, si vad ca nici Realitatea, nu reuseste sa afle ceva.Sau adevarul e atat de murdar, ca se sfiesc s-o spuna?Parerea mea este ca s-a ajuns la o reglare de conturi, care se va inchide indecis, ca la noi romanii!Poate e prea grea problema?Noapte cu Pace!
    Madi si Onu

   • @ Madi si Onu,

    Bineinteles că si pe mine mă indispune hotia. In cazul „ vămi curate ”, tot circul mediatic foloseste lui Băsescu care, prinde doi iepuri deodată: arată lumii intregi că luptă impotriva coruptiei si, scapă de Blaga netezând drumul spre sefia PDL pentru favorita (-ul) lui.
    Weekend plăcut !
    Alioșa.

   • Aliosa,

    Nu cred ca lumea-i asa naiva. Germania,l-a avut ca intemeietor, pe Bismark, Franta, pe Richelieu. I-a urmat Talleyrand. Noi, doar pe Cuza, pe care l-am tradat cu un strain/german.Ce sa mai impresionam?
    la incompetenta penibila ?
    Toate bune !

    Madi si Onu

   • @ Madi si Onu,
    Asa-i, lumea nu-i deloc naivă ! Dovada ? Chiar in „ miracolul schengen ” si -n mai marele miracol egiptean !
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/02/12/12-februarie-2011-o-zi-de-neuitat
    O seară ca a mea vă doresc !
    Cu prietenie, Alioșa.

  • Cati,
   Taina absoluta, chiar cred ca ne-am impotmolit! Sa-l ia vamesii de Schenghen!Cu bine!
   Madi si Onu

 6. Pingback: Cum isi distreaza PDL-istii votantii « Hai ca se poate!

 7. Pingback: 18 « Ioan Usca

 8. păi marele jucător s-o fi gândit că prin acțiunea asta lovește doi iepuri dintr-un foc, demonizând concurența din partid și primenind imaginea țării în lume. doar că acum s-a transformat într-un fel de luptă de palat în care imperatorul încearcă să scape de pretorieni, iar aceștia vor să-l debarce pe cel pe care tot ei l-au sprijinit în lupta pentru tron… deh, va fi interesant de urmărit. o zi bună Madi și Onu.

  • bogdane,

   Adica, un dublu rol, de inger si demon ? Cred ca proverbul cu sapatul gropii, se va dovedi mai puternic. Se observa , chiar o aglomerare de ostilitate, care conform lui Hegel, va duce la un efect imparabil.
   Vorba ta, sa avem rabdare, ca determinismul este un fenomen social, implacabil.
   Un sfarsit de saptamana, pe dorinta ta !
   Madi si Onu

 9. Pingback: Vorbesc şi eu despre ziua despre care vorbesc toţi acum « Gabriela Elena

 10. Aaa, nu stiu daca de data asta are o legatura directa cu Schenghen, as merge mai degraba pe varianta unui joc politic, sau politicianist bine ticluit de-acelasi Jucator, vizatul fiind „buldogul” Blaga. E doar o parere…

 11. Bună seara, dragul meu domn! Înainte de a începe o altă perioadă de luptă formală(odată cu ziua de mîine) în viaţa mea şi totodată a noastră a tuturor(!!)(celor ce vrem), permiteţi-mi să vă mulţumesc pentru postarea dumneavoastră.
  Fiindcă ne cunoaştem cît de cît acum, nu voi mai face introduceri dar voi trece direct la subiect: rolul culturii în relaţiile intwernaţionale. . Şi iată ce i-am răspuns dlui Goe pe ‘Arca’ lui. Vă mulţumesc şi (mă) citez: ‘ eu mă gîndeam zilele trecute la Caragiale, cel care a fost sărbătorit în ţara noastră de către U.N.E.S.C.O. exact în anul în care mi-am dat eu examenul de licenţă la prima mea facultate în cadrul Academiei Naţionale de Arte şi Design(pt. curiozitate, observă te rog afişele create de către mine pt.celebrarea acelui an..pe siteul Amycommunications.com/about-me.
  Cu alte cuvinte, m-am gîndit profund (şi am postat un icon) la Ziua Naţională a Culturii Romîne, celebrată pt.prima oară în acest an. Nu ştiu cît i-o fi păsînd dlui Hunor de sugestiile mele, dar cred că eu am fost prima!! care a sugerat şi a insistat pt celebrarea lui Eminescu în locul lui Caragiale, ca fenomen cultural naţional. Nu ştiu cît vă ajută explicaţia mea şi sper din tot sufletul să ajute fiindcă Caragiale va rămîne întotdeauna pe locul 1 în sufletul meu: însă am socotit celebrarea lui Eminescu dintr-un pct.de vedere pur matematic şi logistic, în cadrul unor relaţii şi afacer internaţionale care, în Romînia zilelor noastre, se mişcă din ce în ce mai greu. Sincer, vă mulţumesc frumos şi doriţi-mi vă rog succes imediat pe toate planurile!! Zile însorite să avem!!

 12. Pingback: Inocentul – 1 | Caius

 13. Să vă audă Dumnezeu! Vă mulţumesc.

 14. Pingback: Deoarece din luna martie expira perioada in care am avut dreptul la ajutorul de somaj si situatia mea materiala tinde sa ajunga imposibil de suportat fac aceste apeluri catre prietenii si colegii mei din blogosfera: Urgent caut loc de munca si vand teren

 15. Pingback: Deoarece din luna martie expira perioada in care am avut dreptul la ajutorul de somaj si situatia mea materiala tinde sa ajunga imposibil de suportat fac aceste apeluri catre prietenii si colegii mei din blogosfera: Urgent caut loc de munca si vand teren

 16. După noi potopul este semnalul agresivității gata de orice, cu orice preț, deci foarte puternică. N-aș subestima nicodată un semnal ca ăsta.

 17. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 55) « Blogul lui Teo Negură

 18. Pingback: Deoarece din luna martie expira perioada in care am avut dreptul la ajutorul de somaj si situatia mea materiala tinde sa ajunga imposibil de suportat fac aceste apeluri catre prietenii si colegii mei din blogosfera: Urgent caut loc de munca si vand teren

 19. Pingback: Deoarece din luna martie expira perioada in care am avut dreptul la ajutorul de somaj si situatia mea materiala tinde sa ajunga imposibil de suportat fac aceste apeluri catre prietenii si colegii mei din blogosfera: Urgent caut loc de munca si vand teren

 20. Pingback: Despre ce contează. Sau nu… « Teo Negură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s