SUBIECTIV

Motto: ”Pâine si jocuri” – Iuvenal

Vecinul meu, mare fan portocaliu, îmi spune cu un zâmbet strâmb:

– Ce zici, vecine, de felul cum vrea să ne îndobitocească Antena 3 ?
– Adică ?
– Păi, nu tu îmi spuneai de Iuvenal, care reproşa Romei în decadenţă, ca nu mai are altă  ambiţie, decât de a se hrăni şi a se distra ?  Nu crezi că suntem confundaţi cu Roma ?
– Şi ce dacă, sunt strămoşii noştri, nu ?
– Da, dar am putea evolua şi noi cred, că am intrat în Uniunea Europeană ! Nu toată ziua bună ziua băşcălia la care asistăm.

Eu cred că Voiculescu vrea să se răzbune pe Băsescu. Tu îţi închipui că-l doare în guşă de noi, poporul ?

– Ştiu eu…, nu vreau să ne certăm, altfel cum mai aflu ce gândeşti !? …murmur eu, audibil, să-i dau importanţă.

Şi-apoi, presupun că Voiculescu e vinovatul doar pentru “soluţia imorală”.

In rest, aş crede că hiba e-n noi toţi; şi mă gândesc la vorba lui Carol I-ul care a spus că la noi, românii, se observă o trăsătură neplăcută, în comparaţie cu nemţii: “convingerea, că merge şi aşa!”

Dar tu, poate ai dreptate, prea mult se bate monedă pe toate feţele, şi nu că ne-ar păsa, ci pentru că asta ne aduce bani: audienţa făcută de gură cască, precum noi doi, atrage publicitate, care se plăteşte, iar din intrările realizate, se scurge  câte puţin şi în buzunarele celui care a avut audienţa. Tu, că te ştiu amator, de ce pierzi nopţile la filmele alea deocheate ? Ştii că pentru plăcerea excitaţiei vizuale de o clipă, bagi o groază de bănet în buzunarele departamentului respectiv ?

La fel şi cu talk-show-rile. Ai observat frecvenţa şi durata spoturilor publicitare, la aceste emisiuni ? Pentru că-mi exploatează preferinţa pentru superficialitate !Că m-am lamurit, ei nu  încearcă decât să ne prostească, mizând pe imaturitatea noastră.

– Ai văzut , emisiunea SUBIECTIV, realizată de Răzvan Dumitrescu ? mă întrerupe brusc, el mare amator de aceste spectacole.
– Da, şi ce, nu-ţi place că-i atacă pe ai voştri ?

Observ, cum  carotidele i se umflă  şi o las mai moale. De fapt, cred că ai dreptate; tipul nu face decât să repete ca un  papagal, (aşa cum  Băsescu, hăhăie, intenţionat, ştiind probabil că enervează), temele banale, vizibile oricărui sărăcuţ mintal:”creanga, sârma şi scotch-ul” împotriva Ancăi Boagiu, Sebastian Lăzăroiu, împotriva lui Băsescu etc.etc.  întrerupând mojiceşte invitaţii.

Eu, dacă aş fi invitat, i-aş spune scurt:

“Domnule…, te rog, nu mă mai întrerupe, chiar dacă vrei să ai dreptate cu orice preţ; există niste reguli-cadru ale comunicării inteligente, şi una sună :“să asculţi răspunsul la întrebarea dată, chiar dacă  explicaţia mea nu-ţi convine, întrucât nu-ţi  dau satisfacţia scontată. Dacă vezi că bat câmpii, te rog să mi-o spui direct ! Oricum, n-am răspuns invitaţiei  pentru “Panem et  circenses”.

– Cred că ai dreptate, dar dacă nu te mai invită ?
– S-ar putea, dar interesul poartă fesul, şi n-ar avea încotro. Şi-apoi, n-aş intra în turma complexaţilor de nevoia de a-şi da pantalonii jos, pentru că au făcut Facultatea de Teatru.

Că vezi matale, nici Ilarion Ciobanu, nici Gheorghe Dinică, nici Ileana Stana Ionescu n-au făcut-o dar harul, i-a transformat în monştrii sacri  ai artei româneşti.

– Parcă şi Ştefan Mihăilescu- Brăila, nu ? mai îngaimă derutat vecinul, de reacţia mea de a nu fi prostit , doar pentru că multora le place să se îndoape cu inepţiile audio-vizualului autohton.
– Nu ştiu, dar a fost o valoare artistică, indiscutabilă !

Liniştindu-se, vecinul, mi-a întins mâna, zâmbind:

– Mai discutăm; după tine, asistăm la un circ mediatic de gust îndoielic, aducător de bani.

E încântat, că l-am dezavuat pe unul din cei, pe care nu-i înghite. N-a priceput nimic săracul. Suficienţa lui “anticomunistă” a fost  satisfăcută.

Madi şi Onu

6 comentarii

Din categoria Politică

6 răspunsuri la „SUBIECTIV

  1. Pai ca sa vezi! Ăştia ne sunt votanţi! Si din ce sa aleaga, atunci can opozita se macina singura, numarand voturi.

    • popateapa,gloatei neevoluate, ii lipseste senzorul actiunilor responsabile. nici macar pe intuitie nu merge. da nici cu antonescu nu mi-e rusine! ce preocupare mai importanta pentru el poate fi organizarea victoriei? este penibil, pur si simplu. m-am entuziasmat asupra lui, ca un copil .am ratat rusinos. si totusi, ce l-o fi impiedecat sa fie un lider politic inteligent? poate sa lase pe altul daca nu are timppentru campaniei Madi si Onu

  2. Pingback: Atenţie parlamentari Români! « Popateapa's Blog

  3. Pingback: Regionalizarea României -jocul murdar al lui Băsescu pentru a scăpa de justiţia americană? « Popateapa's Blog

  4. Pingback: Atenţie parlamentari Români!

  5. Pingback: “Lasa Dunarea sa te inspire” – ediția a II-a, 29 iunie 2011 « Rinder Razvan Catalin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s