NU CRED !

Motto: ”Când am plecat de-aci, v-am lăsat săraci şi proşti; iar cand am revenit, v-am găsit şi mai săraci, şi mai proşti !” – Constantin Brâncuşi

Pentru mine, geniul lui Brâncuşi, nu se poate înşela. El care a însufleţit piatra, prelucrând-o până la perfecţiunea simţirii. Şi mi-o dovedesc aspectele zilnice ale decăderii civice actuale.

Bazat pe aceste aspecte dramatice, trag concluzia că duşmanii ţării, nu vor cădea. Simplu, au susţinerea duşmăniei noastre intrinseci, născută la fâlfâirea zvonului.

Câteva exemple stradale: în autobuz, un bătrânel revoltat de povestea cu voievodizarea Preşedintelui, strigă revoltat: nu-i ajunge, că ne omoară cu zile,  vrea să ne distrugă şi ţara ?

Alături, în picioare, una cu pretenţii de doamnă, vopsită neglijent,  îi strigă:”ciocu mic, tataie, că ne doare capul; ştie Băsescu ce face !

Bătrânelul, surprins, se opreşte, o cântăreşte din priviri, o citeşte, şi-şi continuă păsul. Interesant, că în toată virulenţa sa repetă cele auzite la televizor, aproape şi intonaţia. Cucoana, se mută ostentativ, doi paşi mai încolo. Poluarea sonoră, deranjează totuşi. Încerc să îl rog să vorbească mai încet, dar nu ajung.

Alt călător, cu aer de domn scăpătat din cauza comunismului, strigă: da de Iliescu, de ce nu sufli o vorbă…, că a adus minerii in Bucureşti, să  lichideze Piaţa Universităţii ?

De ce nu spui că Băsescu, încearcă să repare dezastrul făcut de guvernarea Iliescu ? Bătrânelul vrea să-i răspundă, dar nu apucă; un bărbat cu aer proletar, se adresează scăpătatului cu un accent mai dur ca al mineriilor: “ce dezastru, măi tembelule, că dacă nu era Iliescu, Tokeş, îşi atingea scopul şi Ardealul era pierdut, pe apa sâmbetei !” Ai văzut ce i-a făcut iredentistul lui Avram Iancu ? Eşti chior…, nu vezi ce se zbat ungurii să refacă regiunea autonomă maghiară ?

Şi nu vezi că Băsescu tace, în loc să le dea peste bot ? Mai ales că…, are dreptul, şi obligaţia, prin Constituţie ! Se-ngroaşe gluma, îmi zic. Începe “manifestaţia paşnică” şi poliţiştii daţi afară nu ne pot apăra. Trebuie s-o facem cu mijloace proprii şi-mi strâng convulsiv pumnii a încălzire în vederea unei “încăierări paşnice”. Dacă Doamne fereşte sunt în autobuz şi câţiva, din cei 260 de secui, de care vorbea senatorul Dan Şova ?

Dacă  scăpătatul îndârjit, mai spune ceva., precis proletarul îl pocneşte muncitoreşte, şi porneşte răzmeriţa-n autobuz. Oricum, după proteza care-i dansa de să-i sară din gura, temerea mea nu era departe. Brusc, o mamă cu un copil în braţe, strigă revoltată:

“Da mai potoliţi-vă, şi lăsaţi-i în plata Domnului, pe Iliescu şi Băsescu, cu ungurii lui. Ce, vreţi să-mi speriaţi copilul ? Parcă, sărindu-i în ajutor.., sau speriat de strigătele mamei, copilul se porneşe pe nişte ţipete de plâns, asurzitoare.

S-a făcut linişte…. românul are totuşi un suflet duios.

PS: Tocmai din cauza acestei duioşii, nu cred că vor cădea Băsescu şi-ai lui. De milă, alegătorii văzuţi de Constantin Brâncuşi îi vor realege, dacă cineva specializat în trucuri electorale , îşi va stoarce câteva lacrimi, fie şi de crocodil, ca să-i impresioneze.

Madi şi Onu

10 comentarii

Din categoria Din lume ..., Politică

10 răspunsuri la „NU CRED !

 1. Pingback: Ce poţi dărui? « Gabriela Elena

 2. @ Madi si Onu,
  „ Nu cred ” in materializarea ultimilor demersuri ale presidentiei ! Cred insă in perceptia mea că, ambele initiative sun doar, NISTE, alte DIVERSIUNI ! Chiar mai ordinare ca multe altele de până acum. De ce ?
  Simplu :
  a ) Proiectul de revizuire a CONSTITUTIEI a fost initiat stiindu-se din start că va fi RESPINS dar, s-a urmărit scopul electoral al salvării bărcii portocalii in mare derivă si foarte aproape de naufragiu . Acum, cacealmistul ( http://absolventi1969.wordpress.com/2009/12/05/CACEALMISTUL ), va tuna si fulgera precum că, el a vrut „confiscarea averilor ilicite ”dar nu l-au lăsat mogulii, baronii si USL, samd………..iar prostimea lesinată de foame il va crede.
  b) Reorganizarea administrativ-teritorială in OPT JUDETE, a vizat mai multe scopuri dar cel principal a fost DISTRAGEREA ATENTIEI opiniei publice de la gravele probleme actuale printre care si „disponibilizarea” in liniste a miilor de sindicalisti trecuti pe lista neagră doar pentru vina de a fi strigat „iesi afară javră ordinară ” si nu in ultimul rând de avea in fruntea capitalelor celor OPT judete, doar presedinti ai CJ pedelisti , care să organizeze „cum se cuvine marea fraudare ” din vara si toamna anului viitor ! Onu,
  „ nu cred” că nu ai vrut să-mi trimiti pingback-ul ! Cred cu tărie că pur si simplu ai omis !
  O săptămână plină de „ SUCCESURI ” !
  Aliosa.

 3. Pingback: Grecia – noul “om bolnav al Europei”? « Rinder Razvan Catalin

 4. Si nu sunt doar saraci si prosti ci si divizati. E ca si cum un bob de neghina e diferit de un alt bob de neghina desi toate boabele de neghina urmeaza a fi date la o parte din pumnul de grau…

  Si cu toate ca istoria noastra se repeta, marea majoritate habar n-are de adevarata istorie. Nici eu recunosc, se intampla sa citesc cate un articol si facand o paralela cu ce-mi amintesc din scoala sa-mi dau seama ca sunt lucruri total diferite. Poate ca de asta am avea nevoie, sa ne citim istoria asa cum a fost si nu cum ni s-a „faurit” si apoi sa intelegem cu adevarat, cine suntem, ce fel de neam suntem…

  Ce e mai trist e ca Brancusi ne sopteste de undeva „v-am spus eu” insa toti ne uitam in sus si vedem DOAR la coloana – ne mandrim prosteste si fara alte implicatii ca a fost unul caruia i-a trecut prin cap sa construiasca o asa chestie despre care altii ne-au spus ca e de geniu…

  Bun regasit!

 5. ah, am o erata lunga 😦

  randul 1: si nu suntem
  randul 4 de la coada: doar o coloana

 6. Cu mare durere citesc si ma intreb… cat de jos putem sa coboram?

  Respecte pentru Madi si Onu!

 7. Pingback: USL-asilor, curatati-va urgent ograda de jegurile care o populeaza « Rinder Razvan Catalin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s