BISTURIUL CTP

Motto: “Încape oare atâta mânie în sufletele zeilor?” – Virgiliu

Sinteza zilei, la Antena3 . Tema dezbaterii, insulta impardonabilă, adusă Regelui Mihai, de Preşedintele  Traian Băsescu, pe care  nu o repet din respect pentru Istoria României.

Sursa foto: Mediafax.ro

Printre participanţi, o prezenţă prestigioasă, academicianul Constantin Giurăscu. Nefiind sediul Academiei, forul spiritual ştiinţific, nu înţeleg participarea Domniei Sale, într-o şuetă audiovizuală mediocră, unde se exprimă opinii mai mult sau mai puţin, pe lângă. Nu văd rostul  acestor  manifestări, decât acela de a menţine inconştient, înclinarea nativă, spre pălăvrăgeală sterilă a românului.

Eu, dacă pricep o situaţie, nu mai simt nevoia baterii apei în piuă. Consider, că în cazul acestor manifestări nu este vorba nu de o intenţie altruistă, de ridicare a nivelului de discernământ socio-politic, ci de  o adaptare oportunist-ambientală; ăsta-i auditoriul, asta-i prestaţia. Ca în vorba: “avem conducătorii pe care-i merităm.

De mercantilism profesional deci: de audienţă, şi de sporuri salariale, ca efect imediat al solicitărilor de publicitate. Sau mai apropiat de ceea ce face Traian Băsescu, în aspiraţia sa vanitoasă, de preşedinte-jucător, precum unii fotbalişti, pe post de antrenor-jucător.

Iată însă cum, ca în basme, sună C.T. POPESCU, care spulberă eşafodajul dezbaterilor: ”nu pentru deturnarea atenţiei publice, faţă de evenimentele ultimilor zile…, nu!

Atitudinea lui Băsescu, este a incultului, care se vrea ce nu poate fi. Ceva, în genul: ”las că vă arăt eu deşteptăciune, spiritualitate!”

Afirmaţia lui C.T. Popescu, asemenea unei incizii cu mirabilul său bisturiu, mi se pare edificatoare, confirmată chiar de pacient. Astfel, imi amintesc de o dispută a lui  Traian Băsescu, în care l- a insultat pe liberalul Simionescu, somat să-i prezinte scuze celui mojicit, pacientul domnului Popescu a îngăimat ceva în genul …că nu a vrut, dar insuficienţa sa culturală a produs confuzie.

Bisturiu C.T.P., reuşit !

 PS: O mostră de inepţie din această manifestare: “cineva, se întreabă, dacă refuzul Preşedintelui Ion Iliescu, de  reîntoarcerea Regelui Mihai în Ţară, nu a avut acelaşi impact , in străinătate, ca al mineriadei”. Naţi-o frântă, că ţi-am dres-o ! Are voie şi GÂGĂ să gândească, nu ? Poate, similar, are şi el o suferinţă !

Leit Traian Băsescu, prea hulitul !

                        Madi şi Onu

13 comentarii

Din categoria Politică

13 răspunsuri la „BISTURIUL CTP

 1. Atunci,felicitari amandorura!:)

 2. Pingback: Ce poţi dărui? « Gabriela Elena

 3. @ Madi si Onu,
  Din respect pentru ISTORIA ROMÂNIEI, nu comentez ineptiile incultului cu miros bahic puternic si ochii iesiti din orbite la gândul obsedant că vine sfârsitul si tot esafodajul său construit prin fraudă si minciună se va nărui. Prezenta academicianului la acea suetă, m-a deranjat si pe mine dar mi-a si intărit convingerea că DIVERSIUNILE celui ce leagă si dezleagă după bunul plac itele politicii clientelare si dăunătoare poporului român, PRIND repede la publicul larg si durează până când, acelasi malefic individ, aruncă pe piată o nouă DIVERSIUNE !
  O săptămână asa cum vi-o doriti !
  Aliosa.

  • Aliosa,
   Aproape gemeni, in cuget si simtire, fata de obidita noastra Patrie,in urma comentariului tau, ma intreb, cum ar fi, daca individului, nu i s-ar raspunde la asceste provocari.
   Sau, mai aplicat, daca nu s-ar bate atata apa-n piua, ar fi atins individul?
   Stiu ca in cazul carcotasilor, / dificili de caracter, cu cat le raspunzi, cu atat se simt mai in elementul lor; asemene virusurilor, care se adapteaza la noile antibiotice, aproape imediat.
   In cazul acestor reactii insa, nu stiu in ce masura, nu sunt si reactii oportuniste, adevarate manifestari comuniste, poate iese ceva.
   O saptamana buna, sa ai! Madi si Onu

 4. @ Madi si Onu,
  Dacă individului nu i s-ar răspunde la asatfel de provocări , certamente ar turba de furie iar ochii i-ar iesi complet din orbite ! Pur si simplu, dacă nu s-ar „ bate apa-n piuă ” zile-ntregi, imediat după ce aruncă in eter o vorbă, s-ar ofili ca vampirul ce dacă nu are sânge proaspăt de fată mare bea si de la o mârtoagă in moarte clinică ! Ce mă scoate cel mai tare din sărite este mass-media care, imediat dă strigare-n tară că pune in dezbatere respectiva VORBĂ iar trepădusii plătiti din banul public, aleargă ca drogatii din toată tara la postul respectiv si-i cântă-n strună făcându-i osanale si repetând ca papagalii beti, poezii proaste invătate pe de rost . Din păcate, el stie că vorbele sale vor fi intoarse pe toate fetele si tocmai de aceea, aruncă vorbă după vorbă, fără să gândească prea mult, tinându-i pe cei săraci cu duhul in fata televizoarelor iar pe adversarii politici din treaba lor de opozanti.Sincer, imi este lehamite din ce in ce mai tare de ce se-ntâmplă-n politica românească si mă intreb dacă se mai merită s-o mai comentez !!
  O seară linistită vă doresc !
  Aliosa.

 5. Pingback: Traian Basescu si-a dat demisia. Parlamentul a Proclamat tranzitia catre Monarhie « Rinder Razvan Catalin

 6. Ehei, acu’ şi voi… De unde era să ştie? N-o fi dat BAC-ul din istorie. 😆 Şi-a spus omul părerea. El, „decât cu”… manipularea. 😉

  • Asa este, Maria.
   Numai ca din pacate, acest imbecil „decat cu”, face destule ravagii, printre ‘telectualii nostri, pe care nu ai cum sa-i ajuti, toate prajinile, ramand mult prea scurte, fata de inmultirea lor vertiginoasa., in peisajul politic autohton.
   Iar noi, mai avem sporadic, anumite crize, atipice poporului din care ne tragem.
   Multumim pentru vizita.

   Madi si Onu

 7. sandre

  Va urmaresc zilnic si ma bucur ca in aceasta tara cineva curajos isi asuma riscul de a ne spune adevarul. Ii admir si pe invitatii d-vs. care seara de seara risca sa nu ajunga acasa fara peripetii si spun adevarul!
  Am legaturi cu tari din UE si Statele Unite si doresc sa va spun ca si in Italia, Franta, Spania, SUA s-a facut turism electoral. Concetatenii nostri nu au fost la vot, desi au fost aduse un numar suficient de voturi, incit cei care acum ne guverneaza, sa cistige alegerile.
  Sper ca nu ati uitat de voturile din Republica Moldova pentru care noi, cetatenii de rind, din buzunarele noaste, am platit 100 mil de euro, nerambursabili, iar presedintele a primit, sticle de vin fara numar, expirate.
  Mai mult, cei de la Consulate nu acorda atentie romanilor care au nevoie de ajutor. Se sta la coada pentru ati spune pasul, in timp ce salariatii Ambasadelor si Consulatelor, dialogheaza cu prietenii la telefon sau stau la cafea! Apoi, se sta, la interval de alte zile, la alta coada, ca sa li se spuna ce alte cereri, documente, li se solicita si astfel, romanii pierd timp, bani, locuri de munca si mai ales credibilitatea.
  Sunt platiti din banii romanilor sa lucrez pentru romani! Sunt criticati politistii ca nu-si fac datoria, dar infractorii prinsi si depusi in fata Mariei sale JUSTITIA pentru a fi pedepsiti pentru infractiunile lor sunt eliberati in secunda 2! A treia PUTERE in stat este super politizata!
  In fiecare zi ne intrebam in ce tara traim, dar degeaba. Nu pot sa cred ca traiesc intr-o tara in care nimic nu se respecta in afara culorii politice. Am multa imbracaminte de culoare portocalie, dar mi-e frica sa o imbrac, dar si rusine in acelasi timp! Pina si culorile au fost murdarite de guvernanti. Apropos, Tintas nu este din Oas? Daca da, veti afla multe, multe matrapazlicuri facute de aceasta familie in jud. Satu-Mare.
  Va admiram si va sustinem, nu sunteti singuri si sa nu cedati presiunilor si santajului lor ordinar! Daca veti renunta sa veniti in fata nioastra sa ne spuneti adevarul, vom fi pierduti toti!

  SANDRE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s