ABSCONS …

Motto: ”Adevărul e pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decât acela care-l caută” – Nicolae Iorga

Inspiraţi de bisturiul lui CTP, ne-am gândit că Traian Băsescu, nu putea comite un gest de lezmajestate, aşa grobian cum apare, ci mai degrabă, ne transmite un mesaj criptat, confuz, dar ferm, că nu va renunţa la ideile sale, şi  nu va pleca de la Putere, sub nici o ameninţare. Vorba fratelui său, chiar cu împuşcarea.

Parafrazat, ar fi …

“N-aţi înţeles ! V-aţi pripit, să mă denigraţi: Am vrut să spun, în felul meu, că Şeful (Preşedintele) şi Primul (Premierul), nu abdică, oricare ar fi atmosfera/tragedia/ameninţarea din ţară. Aşa că, nu visaţi, să plecăm, EU şi boc.”

PS: Deci, nici o Speranţă !

Nu ne contrazicem, faţă de postul anterior, presupunem !

Madi şi Onu

9 comentarii

Din categoria Politică

9 răspunsuri la „ABSCONS …

 1. Pingback: Germanii ar vrea inapoi la marca, grecii se bat cu fortele de ordine pe strazi. Oare grecii cand isi luau 14 salarii pe an se gandeau la ce va urma? « Rinder Razvan Catalin

 2. @ Madi si Onu,
  Sunteti foarte aproape de ce-a vrut să transmită omul. Probabil că de aceea a propus REVIZUIREA CONSTITUTIEI in detrimentul renuntării la doi ani de mandat ! Mintea ii cloceste ceva ! ( http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/06/29/SE-INTÂMPLĂ-DOAR-LA-NOI )
  O zi bună !
  Cu prietenie, Aliosa.

 3. Noul primar a gasit o solutie, numai ca sursa de finantare e tot din banii publici. :Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, intenţionează să ridice un zid de trei metri înălţime în jurul unor blocuri unde locuiesc, în mare parte, cetăţeni romi, pe motiv că „fac dezordine”. Zidul pe care vrea să-l construiască primarul Cherecheș va înconjura trei blocuri pe adresa cărora se primesc, susţine el, „numeroase reclamaţii”. Contactat de „Evenimentul zilei”, edilul din Baia Mare a confirmat informaţia, sugerând că nu e vorba de construirea unui ghetou, ci de „ordine şi disciplină”. http://www.evz.ro/detalii/stiri/ghetou-pentru-romii-din-baia-mare-rasism-sau-disciplina-936041.html
  No, faina solutie. Demna de un „rege”, ce mai… 😆

  • Maria,

   In China, ursilor Panda, ca sa fie dezvatati sa mearga pe drumuri, dupa hrana, unde ar fi calcati de masini, li se face o imprejmuire electrica, de putere scazuta, sa invete lectia; asa se face, ca dupa un timp scurt,invata pericolul nemortal si mor de foame, dar nu mai trec drumul.
   Aceste fiinte patrupede, ne dau o lectie ca se poatA invata civilizatia, fara sa se gandeasca la ghetouri, ca parada de ce instruiti sunt ei.
   In principiu, nu vad nimic exagerat in masura propusa.
   Daca respectivii, nu inteleg sa se comporte civilizat, sa suporte rigorile une izolari fonice. Odata si-odata, trebuie sa ne normalizam, cred.
   In medicina, durerea este inerenta tratamentului curativ.
   Solutia, faina sau nu, este necesara pentru educarea respectivilor, iar initiatorul cred ca merita apelativul de”rege”.crezi ca nu sunt unom bun? Intr-o reluare, iti voi da un alt exemplu, din care vei vedea ca aceasta specie este perfect educabila, dar sa simta rigorile acesteia!

   Madi si Onu

   • Eu nici nu mai stiu ce e rău sau bine. De pe urma proiectelor sociale de cele mai multe ori profită doar cei care le fac, dar chiar nu cred că solutia aleasă de primar este cea mai bună. Crezi că aşa învaţă ceva? Zidul ăsta nu are un scop educativ. Pe ei nu-i interesează, trăiesc doar într- o stare de levitaţie…, trece ziua de ieri, azi supravietuiesc si uite ca apare si o nouă zi, surpriză- cea de maine! În rest nimic nou, vorba poetului, toate-s noi şi vechi sunt toate: mizeria, saracia, cersitul, hotia, minciuna, lenea etc.
    În mare măsură au fost si rămân aceeaşi, indiferent de necazuri „Sunt mai ales certăreţi, rostul vieţii lor e gâlceavă, harţă: gălăgioşi; fără de larmă şi tărăboi se asfixiază şi pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoşi, minţim cu toţii, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie. Şi găsesc de cuviinţă să-şi întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun
    Şi nu le poţi intra în voie. Oricât de frumos le vorbeşti: orice umilinţă, orice făţărnicie: deopotrivă de inutile. Leneşi, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Şi nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înşirate alături şi puradeii roată; o maidanofilie, un exhibiţionism, o nostalgie a bâlciului; şi un jind al ocării, ţipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul ţopăitor. Cărora Coşbuc le-a găsit nume atât de potrivite şi care-n infern îşi fac din cur o goarnă.“ scria într-o abordare deloc idealistă, ori lipsită de simţul realităţii, Nicolae Steinhardt în „Jurnalul fericirii” şi nu puţini au fost cei care au pus aceste afirmaţii pe seama unei aderări la ideile legionare, sau a unui rasism feroce, dar desigur făcea referire la cu totul altceva, şi cred eu, că vorbea despre modul în care se raportează creaţa la Creatorul său .(http://cammely.wordpress.com/2010/01/02/nicolae-steinhardt-si-rasismul/)
    Excepţiile le găsim doar în rândul celor educaţi, dar cum îi putem educa dacă nu există voinţă din partea lor? Cu ziduri de 3 m? Permite-mi să mă îndoiesc…

 4. Maria,Parca imi pare rau, sa te fi necajit. Insa educatie, fara restrictii, nu cred ca se poate. Am promis un exemplu autentic. Pe un bulevard destul de important, ceva agitatie, adica vorbire precipitata, chiar strigate, si invalmaseala. Curios, ca tot romanul dornic de spectacol, m-am apropiat, sa stiu ce se petrece, sa nu aiba loc, fara mine.Scena:vreo trei tigani ingenunchiati, implorand iertare. Dupa…, de la guracasca asemenea mie, am aflat: erau o familie, mama, tatal si fiul, care nu voiau sa plateasca taximetristului, cursa, de-i adusese pana acolo./ locul incidentului. Soferul si-a chemat confratii din apropiere, care i-au luat la educat pe rau intentionati.Asa.., la neamul lui manivela. Ce am vazut, era efectul educatiei aplicate. Implorau, vitejii nostri, iertare. Sa-i fi vazut cum se tanguiau, plini de umilinta civilitatii. Iata, ca se poate constientiza pacatul, in fata autoritatii lectiei primite.
  Psihologii spun, ca orice invat, isi are si dezvatul: circa 30 de zile. N-or fi atatea, or fi 3 luni, dar va incepe invatarea civilitatii, dezbararea de salbaticie.
  Permite-mi sa nu ma indoiesc, de ceea ce am vazut singur. Daca va dura? Certamente, darwinismul, isi are partea lui de contributie!
  Va incepe noua lor Era, linistea noastra.
  Madi si Onu

 5. Asa sa fie. Civilizatie!

  Imi amintesc cum o familie foarte instarita a adoptat un copil sarman de la o casa de copii. Era deja maricel, daca nu ma insel era la liceu deja. Inconjurat cu dragoste si sponzorizat la maxim in toate mofturile lui, copilul a furat o suma deloc neglijabila din veniturile aduse de hotelul parintilor adoptivi. Cand acestia l-au intrebat de ce a furat cand trebuia doar sa ceara, la intrebarea „ce-ti lipsea”, ce credeti ca a raspuns?
  „Bataia!”

  Educatia asta se poate face prin diverse metode, poate aveti dreptate, vom trai si vom vedea.

  • Maria,
   Tu ma tachinezi!
   Am sa te amuz insa, cu doua asertiuni napoleoniene.
   Una, spune, ca teama si interesul pot mobiliza oamenii.
   In alta.., despre intensitatea masurilor,pentru a avea efect asupra cuiva, declara, ca in cazul celor sensibili, este suficienta atingerea unei manusi, in timp ce la cei puternici, adevarate statui metalice, trebuie sa lovesti cu un baros, ca ei sa vibreze.Cand se spune ca frica pazeste bostanaria, ce se are in vedere? Cand ai timp, citeste te rog, postul meu, Nunta I si II.
   Pana atunci, ramane ca la inceput.
   Noapte cu Pace! Madi si Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s