„CĂUTA STICLA, PE SUB MASĂ”

Cam atât a spus Victor Ponta,  la Alexandria, unde a fost lansat PROGRAMUL USL pentru agricultură. Suficient însă, pentru câteva jurnaliste abile, în căutare de senzaţional. Câtă indecenţă, faţă de Preşedintele Băsescu, al cărui exemplu deplorabil la insulte, de ce ar trebui urmat ?

Am admirat perspicacitatea acelor doamne, aciuate, fără vocaţie, prin presă. Le-am şi invidiat puţin,  că nu mă gândisem la o sticlă cu conţinut alcoolic. Probabil unde nu am mentalitatea alcoolului.

Preocupat de naturopatie, mi-am închipuit că , poate o fi vorba de o sticlă de elixir antistres, gen bitter suedez, sau gen “tinctură de frunze şi flori de păducel”, apreciată şi preferată pe bună dreptate, de purtătorul de cuvânt al guvernului, deputatul PDL, Sever Voinescu. Poate pregătite special din timp, în diluţie homeopatică, pentru uzul Preşedintelui, în momente de risc major, în eventualitatea puţin probabilă, a întâlnirii cu cei doi Radicali liberi ai Opoziţiei.

În iureşul mediatic, imprimat de agitaţia  protagonistelor suspiciunii, Victor Ponta la emisiunea Sinteza zilei,  consecutivă evenimentului, a încercat o capitulare cavalerească, mimând gestul regretului celor petrecute.

Gestul său, m-a indispus, întrucât, fiecare aspirăm la iluzia deşteptăciunii opiniei, mai mult sau mai puţin profesionale, exprimată sau nu. Aş fi preferat, să nu fi fost o băutură alcoolică, în sticla din licenţa retorică a lui Victor Ponta, ci un preparat naturist, antistres, în formă lichidă, de care se pare Şeful ar avea nevoie din ce în ce mai frecvent, de când a preluat şi iniţiativele Premierului.

PS: Flagrant contrariantă, mi se pare şi tăcerea doamnelor sau domnişoarelor respective, faţă de prevederile programatice ale USL, pentru agricultură, de parcă n-ar fi existat şi n-am avea nevoie de ele.

Madi şi Onu

14 comentarii

Din categoria Politică

14 răspunsuri la „„CĂUTA STICLA, PE SUB MASĂ”

 1. Bine spus, un articol scris cu talent si profesionalism.

  • Ninu,
   Bun venit!
   Multumim pentru vizita si eleganta comentariului.
   Chiar ne intrebam cu Madi, cine va fi temerarul primului comentariu, dar la o asemenea surpriza, nu ne gandisem.
   Toate bune! Madi si Onu

 2. Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  http://www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

 3. Pingback: Ave Kim, Emil Boc te salutant « Rinder Razvan Catalin

 4. @ Madi si Onu,
  Bună dimineata prieteni !

  La mine plouă-n draci
  Nimic nu misc- afară
  Chiar si dracii de gândaci
  Simt că ploaia-i o povară.

  Si-atunci, eu stau si mă intreb,
  Ce-i mai bine de făcut,
  Să deschid o pagină de Web
  Sau ploaia s-o ascult ?

  Intr-un final am hotărât
  Să-nchid putin calculatorul
  Si-apoi cu drag eu să ascult
  Cum ploaia udă iar ogorul.

  Cât despre sticla cu ceva
  Pe care „X ” o căuta
  Eu mă abtin a comenta
  De sila lui cuiva.

  Toate cele bune dragi prieteni !
  Cu aceeasi sinceră prietenie, Aliosa.

 5. Băsescu a reuşit să transmită o stare conflictuală la nivel declarativ. Se răspunde în doi peri, cu miştocăreala la purtător. Da, nu este cel mai bun exemplu de urmat. Observ tendinţa lui Victor Ponta de a încerca să fie mai mereu ironic. Ar trebui să renunţe la un astfel de comportament, ca lider al celui mai mare partid de opoziţie…
  Gânduri bune!

  • Cristian,
   Corect, mai ales in privinta lui Ponta, care ar trebui sa nu se lase indus in eroare, si atras intr-un joc, unde in afara de rautati maladive, nu s-a gasit niciodata, nimic.
   Dar cred ca mentalitatea este pur autohtona.
   Toate bune!

 6. Pingback: Braila a picat examenul de bac fiind in ton cu restul Romaniei « Rinder Razvan Catalin

 7. Pingback: Misiune imposibilă: misiune îndeplinită! « Gabriela Elena

 8. Pingback: Perversitatea fetelor din ziua de azi « Rinder Razvan Catalin

 9. Pingback: Urmatorul gând este pe atât de puternic pe câtă importanţă îi dai | Raza mea de soare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s