HOUSE

Nu cunosc bine cuvântul …

 În engleză înseamnă: locuinţă, casă (de comerţ), sală de spectacol, cameră (în politică), casă de corecţi e (…of correction), spărgător(house-breaker).

 

L-am aflat de pe sticlă, la Realitatea TV, unde ştirista încerca să mă culturalizeze, cu ajutorul unui psiholog de duzină, întrucât secvenţa educaţională furnizată, de acesta, a pus-o în dificultate pe fata respectivă, uimită şi ea, de ce învăţături comportamentale, putem primi de la asemenea specialist, unde, am înţeles…, se recomandă să mergi cand nu stai prea bine cu echilibrul nervos.

Iar el, psihologul, cică prin sfaturile de comportare rezonabilă ce ţi le dă, te ajută să devii un membru onorabil al propriului interior corp-minte-suflet.

Poate, era un meseriaş post-revoluţionar, întrucât înainte de ’89, profesia de psiholog nu se mai pregătea, fiind considerată nesemnificativă, pentru formarea ”omului de tip nou”. Aşa o fi, dar nici ca psihologul care a lăsat-o ca la dentist, pe fata care transmitea ştirile.

De fapt, de bună credinţă, aceasta a prezentat câteva secvenţe de un primitivism şocant. Anume, pe manifestanţii, entuziast-urlători, adepţi ai fenomenului ”house”. Acoperţi doar prin fâşii de pânză, asemenea unor exaltaţi în cămăşi de forţă, sfâşiate de brutalitatea dezlănţuită. Leit o galerie de  fotbal, isterizată de rezultatul nedorit.

Să fi ingerat niscaiva etnobotanice ? 😀

Stupoare ! Întrebat cum i se pare manifestarea, aşa-zisul psiholog “şi-a suflat nasul în fasole.” E bine, este recomandabilă manifestarea, ca o dezinhibare, faţă de vicisitudinile pe care le întâmpină societatea noastră.

Mi-e peste mână, să caracterizez gugumănia individului, dar “am rămas interzis”/o expresie demnă de prestaţia lui.

PS: Nu cred că în manifestarea meschin revanşardă, trebuie să acceptăm soluţii degradante, comportamental. Şi mi-am amintit de manifestarea din Piaţa Palatului Victoria, când amărâţii de grevişti  s-au dezinhibat “housing”, ţopăind  penibil, după melodia ”Pinguinul”, uitând pentru ce veniseră.

Halal educaţie, întru lipsă de demnitate,“psihologule !”

Mai bine, îndeamnă-mă să nu maimuţăresc năravuri, din care nu am nimic bun de învăţat ! Sau să mă aplec responsabil, asupra lucrului bine făcut ! Abia atunci, vei avea un rost, în existenţa mea.

Madi şi Onu

Reclame

13 comentarii

Din categoria Politică

13 răspunsuri la „HOUSE

 1. Pingback: Suntem un popor laş, sau mai finuţ spus de mămăligari! « Popateapa's Blog

 2. Madi si Onu,
  Bună ziua !
  Mi-a fost dor de blogul vostru , de articolele voastre ,asa , chiar ca acesta .
  Certamente , individul in cauză ingerase niscavai etnobotanice ! „ HOUSE” din câte stiu si eu, este un GEN de muzică ce mie nu-mi place deloc . Nu mă deranjează că unora le place acest gen de urlături dar mă enervează că din cei 60.000 de spectatori- ascultători, 90 % au fost dintre cei RESPINSI la BAC in sesiunea iunie/iulie iar la sesiunea din toamnă iar vor da vina pe PROFESORI si pe camerele de luat vederi ( supraveghere ) care-i vor impiedica să COPIEZE !
  Sâmbătă 6 august am vizitat noul stadion ( http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/08/08/STADIONUL „ ARENA NAȚIONALĂ ” !
  O săptămână minunată !
  Alioșa.

  • Aliosa,
   Dar crezi ca noua nu, de comentariile tale?
   Te-am completa, spunand ca este vorba de o criza de personalitate pe un fond lipsit de educatie, sau pe o cultura de imprumut, care denota nondiscernamantul nostru ideologic, cu consecinte electorale,nefaste, asa cum penibil, le traim astazi.
   Ce face mica ta Italie?
   Stadionul vizitat este o marturie ca omul roman, adevarat, este capabil, indrumat de cine trebuie,si de fapte admirabile, memorabile.Cat priveste aprecierea ta, asupra participantilor , sa admitem ca este defularea ofurilor carentei de educatie.
   Si, stii ceva?
   Bine ca a aparut un Funeriu, sa ne spuna dintr-ai lor, credibil,cum stam.
   Numai bine! de la Madi si Onu

 3. Pingback: De frica chinezilor, Bunea Stancu va construi un pod intre sediul CJ si Insula Mare a Brailei « Rinder Razvan Catalin

 4. Pingback: Muzicanţii din seara asta… | Ţara vorbelor în vânt

 5. Bună ziua, dragii mei prieteni. Şi, pt.că tot este astăzi sîmbătă şi ziua în care atît moşii şi babele ăştia Comunişti, invidioşi, proşti, egoişti, imbecili şi răi de pe la noi, ca şi pe la Englezi, Francezi, Americani , Italieni şi Spanioli etc..împreună cu tineretul pe care nu îndrăznesc a-l încadra în vreo categorie umană de fapt:se trezesc hotărîţi să îmi facă viaţa, în locul meu(de ani şi ani la fel gîndesc şi fac cu ăştia toate şi toţi)(de cînd au acces la internet şi mai şi aud şi văd cam tot ce fac eu, de fapt); permiteţi-mi să îi şi le detest pe toţi. Şi să vă mulţumesc că m-aţi avertizat că aceeaşi psihologi de duzină, care se bagă în viaţa mea de atîţia ani-fără ca eu să le permit în vreun fel, de fapt-sunt cei şi cele care umblă după mine şi pe la sălile de sport: şi îi fac şi le fac pe tîmpiţii şi inculţii de acolo(care se cred profesori, antrenori sportivi etc., de orice sex şi vîrstă ar fi de fapt): să nu îmi permită să fac periodic banda d alergat sau înnot acolo unde vreau şi ..sex etcaetera. Astăzi de pildă, maică-mea i-a zis lui taică-meu şi apoi mie, ceea ce sunt învăţaţi a spune, copiii italienilor de fapt: că..’azi ai muncit’..’cînd deschizi gura, spui prostii..e mai bine cînd eşti cuminte şi taci’. etc. Cînd îi văd şi aud, d.e., la sala de sport şi apoi în alte săli de sport..nişte biete puliţe care se dau organe mari…şi se laudă cu prieteni ai lor..Chinezi..mă întreb: de ce are tupeul Băsescu, cu tot PDul lui, să vorbească despre Comunişti, cînd nu e de fapt în stare să omoare comunismul, din creiere şi organele fleşcăite ale tineretului celui needucat(şi neinteresat decît de ‘fotomodele şi bucătari’): din P.S.D. şi P.D. şi P.N.L., în primul rînd? De ce? Alte detalii găsiţi pe siteul oficial unde de data aceasta, i-am oferit consiliere gratuită în Turism şi Protecţia Consumatorului, ţărăncii de la Turism. Şi am reluat problema-cu dovezi-în profilul meu pe blogspot. Vă mulţumesc şi s-avem weekend plăcut!

  • Amy, draga noastra,
   Bine-ai revenit! Ca mult timp dispari.Oare ce faci tu in acest interval ? Citesti, fitness(apropo, dupa ce am vazut pe blogul tau, credem ca exersezi intens la sala).
   O spune silueta avatarului tau, care credem ca poarta o dedicatie discreta, si pentru care-ti multumim.
   Ar fi interesant, cum se desfasoara o zi din viata ta: activitate,intimitate, in limitele discretiei la care avem democratic, dreptul.
   Si noua, ni s-a acrit de atata comunism disimulat, la care asistam, ca la o necesitate psiho-mentala morbida.
   Te mai asteptam, our darling, cu naturaletea ta debordanta!
   Si week-end-dul meritat!
   Madi si Onu

 6. Mulţumesc din suflet..în principiu, aştept vacanţa, partenerul şi banii pe care nu i-am avut(real vorbesc!!) aproape niciodată. Şi, birocratic-total practic vorbind, de ani muuuuulţi. În rest, vorbim mîine, de ziua mea de nume(sunt Romano-Catolică). Vă rog spuneţi-mi ce părere aveţi de ultimul meu post: http://amycommunications.wordpress.com/2011/08/13/consumer-protection-5-67.html
  P.S. Ideea este să fac muşchi şi mai bine antrenaţi, nu am bazin de ani de zile(de cînd cu politica infectă de la Clubul RAAPPS în Primăverii), sportivii..nişte netrebnici(cu puţine excepţii, care însă nu pot să mă ajute cum îmi trebuie mie, de fapt) toţi în vacanţă, eu singură şi cu promisiuni(apare, de cîtva timp, un prinţ în viaţa mea, urmat de un ‘sever’). Însă nimic mai mult…Vorbim mai multe mîine. O seară extrewm, de plăcută vă doresc!

 7. ..aşadar, chiar de nu mă încadrez în niciuna dte categoriile ‘tineret’ şi ‘bătrîni’, totuşi viaţa mea se desfăşoară precum a unei bătrîne, fără niciun venit!!
  Am văzut aseară o comedie despre un bărbat de 40 ani care refuza a se căsători, dar care, fiind invitat la o nuntă d.e., era pus la aceeaşi masă cu toţi cei celibatari..aceştia fiind cu toţii..’copii’. Dar şi celelalte personaje din film..la fel de animale erau, aşa încît..
  vă rog nu mă înţelegeţi greşit: nu am nevoie de un bărbat şi, de asemeni, de persoane obişnuite(indiferent dacă sunt ‘prinţi’, politicieni sau nu..)adică nu am nevoie de persoane care să nu aibă puterea să se debaraseze de nişte constrîngeri profesional-mentale sau birocratice de orice fel..care îi fac să mă încadreze neapărat într-o categorie sau alta şi nicidecum să mă privească total independent!! Şi, cu toate că nu mă gîndesc la căsătorie nici eu(nu de alta, dar este total improbabil aşa ceva, în ţara asta şi chiar în lumea asta care îmi face mie!! viaţa de fapt, cu atîta tupeu imens şi de atîţia ani neschimbat..de parcă ar fi ‘eu’): totuşi atît corpul cît şi psihicul meu, au nevoie de o etapă lungă în viaţa mea atît de chinuită, o etapă care să mă vindece de o mare parte din suferinţa pe care o port cu mine mereu..şi care mă face să las în jos capul, în faţa vreunui bărbat interesant pe care îl întîlnesc, aşteptînd să îmi zîmbească şi să continue discuţia cu mine, total în cunoştinţă de cauză..el!! Se numeşte intimidare şi timiditate lucrul ăsta(şi de aceea a trecut atîta vreme, pînă să am curajul să-mi arăt fundul pe internet,ca să vadă cu toate şi toţi cît de clară este diferenţa între mine şi ele şi ei..) dar şi care este opinia mea reală despre majoritatea oamenilor, de fapt. Cu toate astea, sunt călcată în picioare, de atîţia ani, de toate etniile şi persoanele ăstea care sunt de fapt complexate pt.că au de ce să fie, de fapt(!!): sunt atît de surprinsă şi eu că mai am totuşi minim de activităţi şi locuri unde să merg(de casa asta -apart. ăsta mic în care sunt îngrămădită cu părinţii care se pensionează anul ăsta şi celălalt..nici nu mai amintesc!!) Vacanţă, ca întotdeauna, doar pentru ele şi ei şi eu, peste puţin timp, încep un nou an de facultate şi de muncă între toate orătăniile netrebnice numite ‘tineret’ şi ‘boşorogi’ şi ‘oameni de fapt’.Nimănui nu îi pasă decît să mă facă eventual ‘cunoscută’ precum un ONG, deşi numai ONG nu vreau să fiu vreodată, eu!!În alţi termeni, aş accepta profesionalul mult mai rapid-infinit mult mai firesc-în cazul în care personalul-şi privatul ar fi satisfăcut..de fapt. Cum nu a fost, aproape niciodată pînă acum(în primul rînd fiindcă sunt o intelectuală de tip liberal-extremist şi Romano-Catolic irlandez şi chiar monarhisto-constituţional)şi, în al doilea rînd..fiindcă e vina politicului şi a societăţii-lor,,,de fapt. Măcar zile cu soare să avem! Mulţumesc frumos..pt.memoria atît de specifică bunului simţ pe care îl aveţi!!

  • Amy,
   Pai sa-ti spun un lucru simplu: citindu-te, am realizat diferenta spirituala dintre noi. Crezi tu, ca eu, barbat plin de barbatia sinelui, pot accepta conditia de inferioritate langa cineva care ma depaseste evident, prin constiinta afirmata ca poate nu sunt de talia ei?
   Nu crezi ca asta ma descurajeaza sa ma apropii de tine?
   Sau ca factorul X se sperie?
   Imagineaza-ti, eu ferocele,sa stau spasit in fata celei care mi se inclina ,poate din mila!?Ce mai ramane din aspiratia de a-ti fi egal?
   Ca vezi tu, o boala ne macina pe toti: nevoia de a fi mai mari decat propria-ne Natura.
   Raspunsul acesta imi inspira ideea unui post, pe care-l doresc de nivelul temei sale.
   Intitulat Amy Neagoe, va expune relevant, statutul entitatii barbat- femeie, astfel incat sa existe o fiziologie spirituala unica,in contextul considerat subiectiv, fericire. Si, cum spune americanul, „ideea functioneaza!”
   Se intelege, o duminica speciala, la care pe bune, aspiri.
   Madi si Onu

 8. Drag domn, mulţumesc frumos pt. urarea sinceră pe care mi-o faceţi şi vă transmit, la rîndul meu(dvoastră şi doamnei Madi) o seară frumoasă şi o săptămînă la fel.
  În al doilea rînd, deşi cunosc că sunteţi într-adevăr de opoziţie(d.p.d.v. politic intern vorbind): vă rog(a 3a sau a 4a oară, de cînd ne cunoaştem..on-line) să nu uitaţi: nu am nicio treabă cu egalitatea de şanse, între mine şi cei-cele care îmi sunt mult mai prejos şi îmi vor fi mereu! Şi, faptul că un prinţ Arab e interesat-se pare-(şi) de mine: mă lasă ‘de gheaţă’, să ştiţi. Pe mine mă interesează prinţi..cu sînge EUropean. Necăsătoriţi..vreodată, nici tineri dar nicidecum bătrîni. Cu alte cuvinte, îmi ajunge că sufăr cel mai mult dte toste şi toţi, de atît de mullţi ani!!! şi mai ales în contextul în care se ştie că toate şi toţi sar cu gura să se creadă cel mai-cea mai-discriminat-ă, mereu şi iar şi iar. Aşadar, nu mă interesează nicidecum!!!! problema egalităţii între femeie şi bărbat, mă lasă ‘rece’ atît femeia cît şi bărbatul(şi mai ales copiii lor) mereu..Problema care mă istoveşte fiindcă mă preocupă dintotdeauna, eu fiind o justiţiară prin sîngele albastru pe care îl am, de fapt, este cea a ‘egalităţii de şanse între femeie şi bărbat’. Din punct de vedere strict!! economic şi al politicilor internaţionale vorbind. Atît!! Nu sunt socialistă(democrat-socialistă) şi nici într-un alt fel în afara acelui pe care l-am scris şi aici, dar şi pe blogul meu, la capitolul ‘religie’. (am specificat însă, spiritul bătăios-specific Irlandez care mă caracterizează). În rest..cine nu înţelege(majoritatea adică)..nu: nu îmi pasă deloc şi este dreptul meu. Restul însă..să ştie că sunt o timidă din fire şi mai şi sufăr mult…deci dacă mă vor într-adevăr, să aibă curaj şi să fie cinstiţi şi insistenţi!! Dar mai ales, rapizi!! Cine este într-adevăr aşa cum vreau eu să ştie, înţelege că mă interesează persoana lui..cind eu întorc rapid capul sau o iau la goană rapid..înseamnă că Nu şi-atît!! Pe curînd!

 9. Pingback: Zen | Raza mea de soare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s