UN POST IMPARŢIAL – A 3

Cu un timbru de tablă ruginită, zgâriată apăsat, de un corp metalic şi mai degradat, o cititoare de pe prompter, ne oferă pilde moralizatoare: Nunta lui Borcea, concursul de director de teatru, câştigat de un fost hoţ de oglinzi retrovizoare, vizita preşedintelui Băsescu la Roşia Montana, regretul unei mame pentru îndrăgostirea fiicei ei, de cine nu trebuia (e vorba desigur de noua soacră a lui Borcea). Şi tot aşa, vizând procese sufleteşti de regrete pentru neînfăptuiri ale celor puţin dragi, actuala Putere.

Tot cu un timbru special.., molatec, al cuiva ce pare predestinat  a fi pastor baptist, cineva glăsuieşte invitaţilor cu chipuri complicitar studiate: umil, plin de taine, de maica Tereza; complezent din compasiune pentru moderator; tocit, ca o ghilotină invocând  vehement, invective justiţiare; semeţ, de bolnav fericit, că şi-a găsit mântuitorul; nobil, derutat în hăţişul diversităţii preocupărilor moderatorului.

Temele, gârlă în viitură: opulenţa indecentă, la nunta lui Borcea, studiile lui Becali, liceul lui Igaş şi Vanghele, aurul lui Băsescu, la Roşia Montana, şi vaaai, nu le mai ţin minte.

Cu voce vioaie, fără complexe , de convingeri că a rupt gura târgului, frumoasă foc, dacă nu te uiţi la genunchii colţuroşi şi ideile pătrăţoase…, tot din neamul Antenelor, întrezăreşti femeia lider, rodul efortului postrevoluţionar, de emancipare socială; care mă obligă incomod, să mă gândesc la nonbrainstorming (faţă de ideea Elenei Udrea de turism politic) şi la mercantilism mediatic (rating, prin lovituri sub centură, adresate puterii).

Tot din corul A3, o voce cu tonalităţi în falset, repetă obsesiv, întrebarea  presetată pe răspunsul SUBIECTIV dorit, până când  “de silă de milă”, te lipseşti tăcând iluzoriu aprobativ.

Tema predilectă: Critica Puterii  mască şi pretext pentru  rating.

Se cere marfa…, se cumpără,  în timpul penibil de criză spirituală. Nu mai contează, că este la fel de indecent ca opulenţa vestimentaţiei, luxului  şi imoralitatea reuşitei  în afaceri, cărora  ei nu-s în stare să le urmeze pilda.

Fără voie, mă  întreb: cum de nemuritoarea Maria Callas sau sclipitoarea în vervă, Jackie Kennedy, s-au abrutizat căsătorindu-se  cu un analfabet practic: armatorul grec Onasis. Cum de Edison, cu doar primele trei luni din clasa I-a primară, a avut îndrăzneala de-a se apuca să facă ştiinţă, ba să ne şi propună cu tupeu, cel puţin fonograful, becul şi iluminatul electric.

REVOLTĂTOR, NU ?

Madi şi Onu

8 comentarii

Din categoria Politică, SARCASM

8 răspunsuri la „UN POST IMPARŢIAL – A 3

 1. Pingback: cîntec absurd | Ţara vorbelor în vânt

 2. @ Madi si Onu,
  Bună ziua !
  Da, e REVOLTĂTOR
  sau cum a spus marele CARAGIALE , „ curat murdar coane ” !
  Indiferent la ce post ascultam știrile când venea vorba de borcea, becali, băsescu cu lașii care nu vor să aprobe scoaterea aurului pentru pușculița portocalie sau vreo fiță băgată anume parcă pe gât de mass-media inebunită după rating, SCHIMBAM URGENT CANALUL si mă opream la TCM, MGM sua MTV…….
  OPULENȚA nu-i cumva egală cu NESIMȚIREA ?
  O săptămână frumoasă prieteni !
  Alioșa.

  • Aliosa, Buna!
   Bogatia, mare sau mica, obtinuta prin efortul perseverent al mintii,nu cred ca este ceva rau.
   Nu oricine, are vocatia imbogatirii.
   Ploconirea penibila, in fata ei, cum au facut unele tv, ca si cum viata s-ar fi oprit in loc, mi se pare dezonoranta.
   Filmarea ei obsesiva, sub masca dezavuarii,cu unicul scop, cresterea rating-ului, dovedeste un mercantilism penibil.
   Ca si propaganda antitot ce-i Putere!
   Dupa afirmatia cuiva, imi scapa numele, cel care a fost la Europa Libera,ei, acesti fomisti dupa efemer, nu simt ca doar asta realizeaza, fara sa-si sesizeze penibilul : propaganda gratuita facuta Puterii.
   Sa-si inchipuie ca suntem cobaii lor?
   Toate urarile de bine! Madi si Onu

   • @ Madi si Onu,
    Bună prieteni !
    Sunt intrutotul de acord cu cei care se imbogățesc prin muncă cinstită, prin efortul perseverent al m inții lor .Am nepoti care , datorită inteligentei lor native , lucrează acum pentru firme foarte mari in domeniul IT chiar si in CANADA , si, au de toate…..Ii respect si sunt alături de ei .Dar, cu cei IMBOGĂȚIȚI prin fraudă, evaziune fiscală, eludarea legilor , prin inselarea celor slabi de inger si prin asa zisele „ inginerii financiare ” , nu sunt de acord. Iar când in lipsa lor de civilitate si cultură isi manifestă cu obediență bogăția acumulată prin toate mijloacele, mai ales acum in plină criză când multi români nu au ce pune la prânz pe masă copiilor infometați, mi se face greață ( scuzați-mi expresia ) și mă cuprind sentimente de dispreț si silă profundă. Cât despre PLOCONIREA PENIBILĂ a unora pentru rating, foloase de tot felul si fuga după efemer, părerea mea este deja de mult exprimată in : http://absolventi1969.wordpress.com/2009/7/03/LINGUSITORUL sau in http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/11/26/PARVENITUL
    Cu bine prieteni,
    Alioșa.

 3. Buna Onucu si Madi .Nu stiu de ce a reaparut ping-ul ,dar e probabil de la actualizarea ce am facut-o la poza si video .Pe noul site unele lucruri nu se vad si am nevoie de update asa ca …e posibil sa va mai trimist cate o atentionare din cand in cand. 😀
  Zi cu sore sa aveti .

 4. Pingback: Invitaţie la “Sîmbăta prietenilor noştri” | Ţara vorbelor în vânt

 5. Pingback: La multi ani…miiieee! « Rinder Razvan Catalin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s