LEHAMITE !

 Motto: “Dintre toate popoarele pământului, nu cred că ne întrece vreunul la pasiunea de a ne vorbi de rău ţara.”  – Florin Negrutiu

De ce lehamite ? Pentru că aserţiunea lui Florin Negruţiu este dezolant de realistă. Pentru că de prea multă regurgitare, mă doare stomacul. Pentru că, aseară, am asistat la o adevărată canonadă mediatică, din partea Antenei 3.  A început cu Răzvan Dumitrescu, întrebându-se subiectiv, de ce-i aşa de scurt comunicatul privind vizita Preşedintelui Băsescu în SUA.

 

 Îl va întâlni sau nu, Obama ? Vezi Doamne,  România, prin exponentul său (Preşedintele României reprezintă statul român, statuează articolul 80 din ConstituţiaRomâniei)  nu  este demnă să fie respectată  de Preşedintele Americii.

A continuat cu Sinteza Zilei, unde cu tenacitate de misionar, promotorul acesteia, penibil în contextul emisiunii “antipreşedinte” mimează indignarea faţă de “batjocurile” la adresa României, declamate de nişte posturi, probabil similare, francez şi german.

Culmea absurdului, (nu degeaba îl percepea atât de bine Eugen Ionescu) seara, mentorul spiritual (sâc) al Antenelor, se dădea de ceasul morţii, că trebuie transmisă riposta cuvenită insultei aduse poporului român.

Înainte de a striga:”Până când, Catilina ?”, mă întreb derutat:”Oare ce-i putred în Danemarca ?”. Colac peste pupăză, citesc în revista Libertatea pentru femei, interviul luat lui Ali Campbell(exUB40). Printre întrebări chinuit căutate, ajung la următoarea:”Imaginea ţării noastre nu este dintre cele mai bune. Dacă cineva te-ar întreba, tu cum ai descrie-o?”

Răspuns Ali Campbell: “Cred că  deşi România a fost influienţată de comunism, au trecut totuşi 20 de ani, deci destul timp ca românii să se emancipeze. Mă refer şi la libertatea femeilor, nu? (râde).Cred că e timpul să se gândească  pozitiv despre România, să se schimbe felul în care este văzută de restul lumii” Fericit de răspunsul dat, caut să văd cine-i  autoarea întrebării. Nu reuşesc să aflu, dar citesc pe o foto: “Redactorul Corina Stoicescu şi Ali Campbell”. Îmi este  de ajuns. Spontan, îi zâmbesc  lui Ali.

Madi şi Onu

6 comentarii

Din categoria Politică, Râsu/Plânsu, SARCASM

6 răspunsuri la „LEHAMITE !

 1. @ ONU ,
  BUNĂ SEARA !
  E prea târziu să scriu in versuri
  Un răspuns la provocarea ta
  Caci deja sunt plin de stresuri
  Și mi-e LEHAMITE de altceva !!!
  Cu stima deosebita,
  Aliosa.

 2. As mai adauga eu la motto-ul ales de voi la inceputul postarii – dintre toate popoarele pamantului, nu cred sa mai existe popor care sa se vorbesca de rau unul pe celalalt cum se vorbesc romanii, s-au traiesc eu prea izolata :))
  Si atunci ma-ntreb eu : cum sa aibe Romania o imagine buna in afara tarii, cand in mass media sunt spalate toate rufele murdare ale tarii, cand sunt mediatizate foarte mult doar partile negative… rareori vezi o emisiune cu oameni de succes, emisiunile culturale sunt aprope inexistente sau difuzate mult dupa ora de culcare… motivul ? tot noi, unii din noi suntem vinovati, ne place mai mult senzationalul… se minuneaza cand X il stropeste cu noroi pe Y… savureaza cu atata interes stirile de la ora 5, unde in afara de prostitutie, crime si violuri n-ai ce vedea ( bine ca eu m-am lecuit de privitul la televizor si anul acesta doar de doua ori l-am deschis in rest este obiect de stocat praf ) si multe alte emisiuni de prost gust pe care eu, daca as avea puterea le-as scoate din grila de program.

  Iar toata mizeria ce ce-ntampla in politica Romaniei este larg dezbatuta public.

  Eu nu invinovatesc mass-media pentru imaginea proasta a Romaniei peste hotare, ei isi castiga painea si dezbat pe larg ceea ce se cere. Ii invinovatesc pe faptuitorii raului, pe cei care-l fac cu discernamant, pentru ca nu au minimum de retinere si intelepciune sa vada si in perspectiva ce se-ntampla, tinand cu dinti de egoismul lor si urmarindu-si doar interesul propriu.

  O noapte linistita va doresc Madi si Onu 🙂

  Cu drag Stefania 🙂

  • Stefania,
   Da nici hoţul care fură,
   Nu are bietul, vreo vină,
   Când şefu-i cere, să nu mai vină,
   Fără veşti vandabile, în sacoşa plină.
   El…., Capo ştie sigur, marfa-n căutare
   Că pe margine de şanţ
   A crescut, visând parale
   Fără-a se-ntreba un pic,
   De vor fi sau nu, morale.
   O noapte de vis pe promontoriul tău de basm! 🙂 Madi şiOnu

 3. strongvalerina

  Asta seara la tv am vazut un regal M Geoana care facea un elegant slalom ..privind ingaduitor la capacele de canal sterpelite de mr. Cristoiu – in paralel cu un V Ponta ce concura pe un alt post.. la reclama cu duracel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s