FANTASME

Motto: ”Trădarea-suferinţă incurabilă !” – proverb românesc

De câteva zile, observ la Sinteza Zilei, o relaxare a atacurilor adresate Preşedintelui Băsescu. Cum s-ar zice, se încearcă trimiterea sa, într-un con de umbră al uitării. Adică, îi lasă pe invitaţi să spună ce vor.

Apoi, normal, dacă vorbeşti de Majestatea Sa Regele, făcând apologia Monarhiei, nu-l poţi menţiona pe Preşedintele Băsescu. Este adevărat, nu încap două existenţe, în acelaşi spaţiu.

Ori Republică, ori Monarhie !

Mie, telespectator, emisiunea cu un asemenea algoritm, mi-a părut o tentativă de schimbare a macazului. Şi, fabulând, cred că nu este rău dacă se revine la Monarhie. Şeful realizatorului, ar deveni Premier, realizatorul, poate ministru la Culte, PDL-ul uitat, va recâştiga alegerile şi …„trai nineacă”.

Ce USL, ce naivul de Antonescu, orbit de mirajul Antenelor ? ce popor român, şi-aşa un nevolnic, ne înstare să renunţe la înclinarea de a se veseli din propria-i suferinţă, chiar dacă prin asta poate fi manipulat în mod penibil, către sinucidere.

Numai că, „naivul” de Antonescu, nu-i aşa imatur, cum îl vor Băsescu şi… alţii; deja, mi-a cam pleoştit mutrişora, cerându-mi, să mă hotărăsc, în ce luntre prefer.

Sau că imaturul, după Băsescu, Ponta strânge tot mai des, plin de autocontrol, din buze. Şi care oricât de arivist ar fi, nu poate uita cum binefăcătorului său Năstase i s-a întors spatele, şi PSD-ul a fost aruncat în opoziţie, când îi era lumea mai dragă. De s-a ajuns la nenorocirile de azi. Ba mai mult, discerne că i-aş duce de râpă, mirajul de prim- ministru, dacă voi vira iar ca atunci.

E tare grea viaţa, printre copii care au început să înţeleagă fatalitatea nevoii româneşti, de distracţie, prin tv-uri, la care, ratingul este raţiunea existenţei !

Madi şi Onu

Publicitate

8 comentarii

Din categoria Politică

8 răspunsuri la „FANTASME

 1. Eu am venit doar sa va salut dragilor Madi si Onu si sa va doresc o noapte linistita, ca prea ne-agita politicienii nostri traiul… semanand zi de zi neputinta si siretlicul, vom vedea ce-or culege – insa trist este, ca noi simtim din plin gustul roadelor semanate de ei.

  va imbratisez cu drag 🙂

 2. Pingback: Băncile conduc lumea | Gabriela Savitsky

 3. Pingback: Iubito, vine toamna | Ţara vorbelor în vânt

 4. @ Madi și Onu,
  Din păcate, gesturi de bun simț ca cel relatat mai sus, sunt din ce în ce mai rare dacă nu chiar cumva pe cale de dispariție !
  Cu bine,
  Alioșa.

 5. P.S.!
  Scuze !
  Ștergeți vă rog comentariul de mai sus ! L-am postat din grabă aici dar era pentru EDUCAȚIE !
  Mulțumesc !
  Alioșa.

 6. Aliosa,
  Nu-l stergem, este meritoriu, si-l apreciem, in consecinta.
  Te salutam.
  Madi si Onu

 7. Pingback: read about serotonin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s