ROMÂNIA DEFĂIMATĂ

În loc de motto: ”Poţi defăima, compătimind !”Madi şi Onu

Adevărul supără şi reacţia poate fi necugetată. Mereu m-am întrebat, cine a avansat metoda criticii şi autocriticii, ca mijloc de dezbinare a oamenilor ? Aşa au apărut turnătoriile între tovarăşii ofensaţi de critică, aşa s-a născut Securitatea Comunistă. Mijloc de atac, şi contraatac, năravul criticii şi autocriticii, odată deprins, se perpetuează ca o molimă.

 Statuată de Constituţie, prin „libertatea de exprimare”, conform Articolului 30,  ca ori ce  aspect democratic, tinde să devină un abuz, perturbator de civilizaţie şi progres individual şi social.

Aştern aceste  gânduri, în urma unei emisiuni tv, concepută propagandistic-mercantil (spre a se împuşca doi iepuri, dintr-o dată): atac la Putere şi obţinere de audienţă, la rândul său, aducătoare de bani, prin publicitate. Nu aş fi deranjat, dacă prin aceste acţiuni, nu s-ar  aduce categorice deservicii caracterului meu, şi aşa penibil de slab şi înclinat spre solicitare de compasiune şi ajutoare de mijloace de subzistenţă, gratuite, volens nolens.

Adică, în loc să mă apuc serios şi responsabil de treabă, încep să-mi plâng de milă, în faţa aparatului de filmat, că mă vede şi mă căinează Ţara, aşa de prost ocârmuită de Puterea instaurată şantajist, prin „soluţia imorală”, numită de Traian Băsescu, Dan Voiculescu.

 Pretutindeni, există nefericiţi. Şi vor exista. De aci şi mila religiei creştine, ori genialitatea fatidică  a unui Marx, omologul Domnului pentru  aceştia.

Cine a citit  Misterele Parisului, Germinal, Subteranele Londrei şi  despre viaţa promiscuă de sub podurile  nord americane, ştie că sărăcia e un flagel al lumii moderne şi contemporane, ce nu poate fi combătut decât prin muncă.

Ori, dacă la starea mea de spirit existentă, se vine cu tertipuri de genul: Vaaaai… , câtă  nefericire, câtă neomenie şi indiferenţă din partea celor înavuţiţi „nu se ştie cum”,  inducându-mi-se convingerea hoţiei neprinse, până la statuarea condiţiei de necinste aferente, impresia mea este că mi se joacă o farsă grosolană, profitându-se de înclinarea spre văicăreală şi pricopseală. Şi-mi ajunge atâta ipocrizie, în numele nenorocirilor mele !

De ce dar, să mă mir, că suntem ciuca batjocurii, franceze, italiene şi poloneze ?  Că ne resping din Spaţiul Shenghen ? Suntem exact, ca nenorocitul care-şi face nevasta prostituată, în faţa blocului, şi apoi jignit, se miră ce are lumea cu familia lui.

PS: Oare în câte ţări din lumea asta, unele televiziuni îşi pun poalele-n cap , ca la noi ?  „Într-adevăr, Românii, clovnii trişti ai Europei !”

Madi şi Onu

5 comentarii

Din categoria Politică, Râsu/Plânsu, SARCASM

5 răspunsuri la „ROMÂNIA DEFĂIMATĂ

 1. Câteva rânduri scrise cu mult bun simț. Gândesc la fel. Omul cu adevărat sărac dar cu mult bun simț nu va proceda astfel niciodată.

 2. razvanrinder

  Solitaire, nu cred ca sunt multe natii pe lumea asta care isi plang de mila cum isi plang romanii, dar ar fi de cercetat zic eu, cate natii latine fac ceea ce fac si romanii cu critica si autocritica plus vaietul de rigoare. La fel, ar fi de cercetat in cate tari latine posturile TV isi pun poalele in cap. Daca am descoperi ca e un flagel ce are radacina in gena latina probabil am fi mai linistiti sufleteste. NU SUNTEM SINGURI IN „UNIVERS”! 😆

  • Razvane,
   Cred ca ai partial dreptate, dar gintă latina sunt si portughezii, şi să vezi ce minuni arhitectonice au facutin Mozambic, pe unde au trecut.
   La fel spaniolii, italienii!
   Îcep să amdubii, că dacii au fost chiar aşa de soi. A privi introspectiv lucrurile este o aptitudine nu la îndemâna oricui!
   Poate că puţină educaţe aspră, nu ne-ar strica. Nu de genul celei propuse de dna Andronescu pt cei fără bac.
   Îţi dai seama ce încurajare a superficialitatii nationale?
   Toate bune! 🙂

 3. Pingback: “Miscarea Noua Republica”, emanatia high-tech a PDL si a simpatizantilor acestuia « Rinder Razvan Catalin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s