FĂRĂ AMĂNUNTE !

MOTTO:”Vorbeşte, ca să te cunosc” – Socrate

Concis, „fără să mai intre în amănunte”, cum îi stă bine unui fost prim ministru, provenit, prin graţia prezidenţială, din primarul general al Capitalei, aseară, Victor Ciorbea, oripilat, ne-a informat, doar nevărsând lacrimile oficiale, de rigoare, cum mult regretatul Ion Diaconescu, decedat recent, la venerabila vârstă de 94 de ani, a fost efectiv, măcelărit într-o închisoare comunistă, de un tânăr satrap securist, deghizat în medic.

Fără  bisturiu, dacă am înţeles bine, cu o coadă de lingură, iar suturarea rănii, cu o sfoară.  Auzind-ul, m-am gândit la Socrate, şi mi-am amintit de postul de pe blogul Simonei Ionescu: ”Cine mai e şi Ciorbea ăsta ?”

 Lapidar, în stil princiar, Prinţul Paul  afirmă  cum că dădea peste 6o procente poporului român, din Castelul Peleş, dacă i-ar fi fost retrocedat şi că regele Mihai, a plecat din Ţară, cu…, parcă 6 vagoane pline cu cadouri, că retrocedarea Castelului Peleş, ar fi fost, nu ştiu  cum, ca legalitate. Mai înţelege cineva ceva !? Atâta  benevolenţă ! Cât ar reprezenta acel peste 6o procente ? Nu este prea mult, dacă Monarhia ş-a investit agoniseala de-o viaţă ? Citesc undeva, că la 18 iunie 1884, Senatul votează Legea domeniilor Coroanei Regale din România (12 moşii cu 118286 ha,  din care 67198 ha pădure) din proprietăţile statului.

 Operativă, Monarhia:

 la 10 mai 1866, Carol I de Hohenzollern-Sigmarigen intră în Bucureşti,depune jurământul în faţa Parlamentului şi este proclamat Domnitor al României.

Peste 15 ani, (1881) este încoronat ca Rege al României, iar peste3 ani(1884), hop…, domeniile Coroanei Regale !

 Madi şi Onu

Publicitate

3 comentarii

Din categoria Istoria, Politică, Râsu/Plânsu

3 răspunsuri la „FĂRĂ AMĂNUNTE !

 1. @ Madi și Onu,
  Bună dimineța !
  O sumedenie de informații într-un spațiu așa de mic…..
  FELICITĂRI !
  Iarăși mi-ați adus aminte de ISTORIA PATRIEI pe care am îndrăgit-o de mic copil !
  Despre ce să vorbesc ?
  Despre MONARHIE ? Nu, că sunt REPUBLICAN !
  Despre seniorul țărănist ION DIACONESCU ? Da,DUMNEZEU să-l odihnească în pace !
  O să spun ceva despre fostul LIDER de sindicat, primar general al capitalei , prim ministru al României , actualmente un avocat care ne-a cerut nouă pensionarilor militar câte 3500 de lei ca să ne reprezinte cu șanse reale de câștig în instanță în proces cu statul român în problema pensiilor militare ca să ne RECÂȘTIGĂM un drept deja stabilit de legi organice și normative legale în vigoare.
  Nu o să spun decât două fraze :
  a) într-o dispută cu contracandidatul la șefia PNȚCD, a debitat la televizor niște expresii pe care nu le pot reda pe blogul vostru decent și civilizat;
  b) l-a determinat pe răposatul I.Diaconescu să facă un videoclip în care să le spună tuturor simpatizanților și membrilor PNȚCD , ambele aripi , că ,numai cu el, Victor Ciorbea ,PNȚCD poate merge mai departe….
  Mi se pare mie sau s-a folosit de seniorul țărănist pe pat aproape de moarte , ca să-și atingă scopurile sale politice ?

  Weekend plăcut și, vă invit pe http://aliosapopovici.wordpress.com/ pentru a citi AXIOMELE SECOLULUI XXI !
  Cu prietenie,
  Alioșa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s