REVIRIMENT

În loc de motto: ”Partidul este, pare-se, o asociere de oportunişti, pentru prăduirea celor care i-au crezut.” – Madi şi Onu

 Însfârşit, o rază de lumină. Încet, încet, Antena 3 începe să devină FARUL călăuzirii conştiinţei româneşti. Iar conştiinţa nu este incapacitatea de a gândi şi reflecta realitatea socio-economică, a unora, precum Ponta cu socru-său, pseudo-preotul Ilie Sârbu, instigaţi de altul care face de ruşine, prin nonprestaţia lui politică, numele unui nemuritor patriot, Mareşalul Ion Antonescu. Ştiu, omul a supărat pe mulţi.

Întotdeauna adevărul supără. Cu cât este mai patriotic !

Dar…, revirimentul. Aseară, la Sinteza zilei, Mihai Gâdea, cu voce uşor ezitantă, poate pentru efectul retoric, a pus o întrebare nucleară:

”Mă întreb, oare opoziţia nu vede toate aceste prădăciuni din Ţară ? Să ia atitudine împotriva lor, de la tribuna Parlamentului ?

L-a susţinut cu gravitatea raţionamentului personal, analistul politic Bogdan Chireac (faultat scurt de Claudiu Săftoiu, pe care nu l-am înţeles; e şi greu, un fost mare şef, are evident, o gândire de-a dreptul ezoterică, iar arta elocinţei, nu este apanajul celor care nu au a spune nimic util)

 De fapt, Gâdea făcea referire la documentarul cutremurător al lui Carmen Avram, privid decimarea prin delapidare politică a câtorva din  avuţiile capitale ale Ţării. Mai abitir ca în timpul restituirii „datoriilor aşa- zise de război”, URSS-ului. Nu pot uita cum, în urma degradării unei conducte, pe una din străzile gălăţene, s-a format o arteziană de petrol. Până la remedierea  defecţiunii, strada s-a umplut cu lichidul valoros, prădat în veselie, din trupul Patriei.

Vă imaginaţi ce capacitate de transport avea conducta respectivă ? Este drept, ni-l furau ruşii, cu acordul comuniştilor noştri, înscăunaţi de aceiaşi ruşi.

Dar azi, cine ne obligă să ne irosim avuţia  cu care Dumnezeul Natură, ne-a înzestrat ? Pentru că ne-au înscăunat ai noştrii ? Drept recunoştinţă ?

Am înţeles cu trup şi suflet, demersul lui Mihai Gâdea.

Sper să-l fi priceput şi politrucii noştri…, pentru care meschinăria răzbunării personale, este mai importantă decât binele celor care au avut naivitatea să-i creadă  demni şi capabili ?

 Iar binele oamenilor este binele Ţării.

   Madi şi Onu

Publicitate

9 comentarii

Din categoria Educaţie, Istoria, Râsu/Plânsu

9 răspunsuri la „REVIRIMENT

 1. Pingback: Octavian Paler, Yiruma si Alex Mazilu « Gabriela Elena

 2. @ Madi și Onu,
  Bună dimineața !
  „ Demersul lui Gâdea” a fost perceput de fiecare politician în funcție de interesele partidului din care face parte !
  Tocmai de aceea Săftoiu a sărit ca ars la Chireac .
  Și, de-ar fi numai Săftoiu………………….
  O zi bună !
  Cu prietenie,
  Alioșa.

 3. „…meschinăria răzbunării personale este mai importantă decât binele celor care au avut naivitatea să-i creadă demni şi capabili?

  Iar binele oamenilor este binele Ţării.”

  Un ADEVĂR pe care aceştia care ne „conduc” (spre dezastru cotidian, asta da!) nu vor, n-au vrut şi nu vor dori să-l perceapă vreodată. Pentru ei, a face politică înseamnă cu totul şi cu totul altceva (şi, cu riscul de a fi acuzat că generalizez, voi spune că întreaga clasă politică este pregătită evident pentru matrapazlâcuri, în detrimentul bunăstării cetăţenilor acestei ţări).

 4. Pingback: Colţul cu classic rock – 3 « Colţu' cu muzică

 5. nu-l înţeleg acest adevăr politrucii noştri, atunci când politica românească este saturata de astfel de oameni: ” ….pentru ce am fost condamnat eu în 1984, îi întreb retoric:
  Am furat ceva? Ştiţi că nu!
  Am tâlhărit? Ştiţi că nu!
  Am făcut fapte cu violenţă? Ştiţi că nu!

  Amândoi ştiţi că nu am făcut altceva decât am dat dispoziţie să fie vândute, către salariaţii pe care îi conduceam, câte maxim două seturi pluşate care se confecţionau în secţia pe care o conduceam. Mai mult, ca să pot da această dispoziţie, am cerut şi obţinut aprobarea din partea C.O.M. Contravaloarea acestor seturi pluşate a fost oprită pe ştatul de salarii la fiecare salariat în parte.

  Nu a existat nici un prejudiciu. Dacă în locul meu era altcineva, putea să invoce şi statutul de opozant al regimului Ceauşescu, pentru că am plătit o ceartă cu procurorul şef de atunci.

  Tot pentru ştiinţa domnului viceprimar, întreprinderea unde lucram a refuzat să fie parte în proces, considerând că sunt total nevinovat. Ca dovadă, după un an şi cinci luni de detenţie am venit acasă şi în 48 de ore am fost numit conducător (acelaşi post avut anterior) la vechiul loc de muncă.

  Nu regret nimic şi afirm cu tărie că şi atunci când unii se ascundeau de frică, eu am fost de partea celor mulţi, a salariaţilor care nu aveau resurse suficiente pentru a achita preţul integral dintr-o dată”
  Mai multe amănunte aici: http://popateapa.wordpress.com/2011/11/15/scuze-domnule-tone-petre-pentru-ca-am-folosit-cuvantul-delapidare-in-legatura-cu-persoana-dumneavoastra/
  http://popateapa.wordpress.com/2011/11/15/drept-la-replica-tone-petre/

 6. Pingback: Mizzika- incognito si perfecta deghizare « Gabriela Elena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s