POLIGLOT

 La nevoie, românul poate fi şi poliglot.

În Parlament, încearcă în “jagardeză”, la Europarlament, în “siliconeză”,  cu invitaţii străini, în “Sulaina Ceanăl”, la Bruxelles, cu Şefii din UE, în “Strong English”, pe Litoralîn”he, animal !”, iar în Piaţa Unirii, la sondaj, ca în clipul următor:

Madi şi Onu

 

7 comentarii

Din categoria Râsu/Plânsu, Ups & Downs

7 răspunsuri la „POLIGLOT

 1. Sa iţi spun o poveste mai de demult. Lucram într-o întreprindere mare cu specialiști sovietici. Vorbind ruseşte mă aveam foarte bine cu ei. Colegi de-ai mei care nu înţelegeau o boabă de rusă nu răspundeau decât cu „da” atunci când rusul i se adresa. Totodată mă turnau la secu. La vindeam secrete ruşilor.
  Am avut ocazia să lucrez după 1989 cu unul dintre aceea în Olanda. Deși era de mai mult acolo, nu se înțelegea decât prin semne cu olandezii. Când m-am dus acolo am început să vorbesc cu olandezii în engleza. Colegul meu îmi spune „Bă să nu le vinzi la ăştia secrete cum făceai cu ruşi.” Si acolo tot numai YES răspundea. Am plecat în altă parte să lucrez, pentru că nu mai puteam suporta prostia lui. E drept că aveam dicţionarul cu mine . Astfel de oameni se dau deştepţi şi ajung chiar preşedinţi de ţară.

  • Domnul meu, scuze ca intervin, dar nu cred ca Rusa dumitale, chiar asa, din dictionare: are de a face, cu gramatica ‘de poliţie’, pe care o foloseşti, în redactări . Completind: As i have more degrees, in my Curriculum, than all of my colleagues in the Masters have, please do believe me i encounter a lot of prbms. with the idiocy with the passion for theft, they share. While also, the majority from them, are members in the Romanian corrupted policy, or they have close connections, with that.
   Sper că ai înţeles, domnule ‘Ţeapă’, că unii dintre noi, care ştim-pe bune!!-cu mult mai multe, decît restul celor care numai se cred ‘deştepte şi deştepţi’: înţelegem bine, cine este cu adevărat corupt-a se citi ‘securist’ şi cine nu. Astfel că, de cîte ori mai intri pe blogul şi pe siteul meu etc., chinuieşte-te să citeşti şi informaţia-reală-despre persoana mea(aceea în C.V.) dar şi restul informaţiilor-ce mai găseşti pe acolo. Astfel, cu puţin -mai mult-noroc, poate chiar vei ajunge să înţelegi cîte ceva, exact aşa cum trebuieşte înţeles(cine sunt eu şi ce fac, cine eşti dumneata, cine sunt, acele şi acei, despre care vorbesc etc.) Eu îţi doresc un sincer ‘succes’ dar, te chinui de prea mulţi ani să înţelegi, ca să mai ai, cu adevărat şanse, să o şi faci. Mai bine te laşi de astfel de încercări, nu ţi se pare logic, nu?!’Punct.
   While also, come from other mean and corrupted parts from the world, like China(and maybe Israel, Arabia and Russia)are>

   Thank you and i am look

   • Închei, cu aceeaşi întrebare pe care o adreses, celor ca dumneata: ‘nu mai aveau loc, la 9 sau, mai degrabă, eşti ‘discriminat de plictisit?
    Mulţumesc.

   • amycommunications– Nu ştiu cine sunteţi şi la ce va referiţi. În afară ca am intrat întâmplator acum peste un an pe un blog cu același titlu, al unei persoane din Anglia, nu l-am mai vizitat de atunci! Aşa că nu văd cum aţi depistat greşelile mele, altfel decât urmărindu-mă. Eu nu v-am urmărit pentru că nu mi s-a părut a fi interesant pentru mine! Poate mă depăşea, dar nu v-am insultat de loc. Cât priveşte informația din CV nici nu ştiu unde îl aveţi publicat, ţi mai ales cine sunteţi de fapt. Am publicat comentarii şi alte materiale pe „Madi şi Onu Blog ” pentru că mi-au fost acceptate şi am avut nişte opinii care se pare că le împărtăşesc cu autorii blogului. Probabil că dintr-o regr5etabilă greșeală mă confundaţi. Popateapa

 2. Pingback: Dec dragul nu ştiu a ce , “Realtatea Web” transmite ştiri neprofesional. « Popateapa's Blog

 3. Dragii mei , permiteţi-mi să trec, peste ultimul necaz pe care l-am avut aseară, în cadrul ‚faimoasei’ Academii de Studii Economice-Facultatea Relaţii Internaţionale!! În Bucureşti: şi să vă scriu, înaintea Sărbătorilor de Iarnă, de anul acesta.
  După cum –sper-că ştiţi, eu nu fac niciunfel de politică naţională, fiindcă, în primul şi în primul rînd, Nu vreau. Şi, totodată: NU AM PIC DE TIMP, PT.AŞA CEVA!! Iar bani, nici atît!!
  Şi, cel mai mult şi mai mult, DISPREŢUIESC NESPUS DE MULT, aexperienţele mele DIRECTE cu cei de stănga(cel mai mult şi mai mult) dar şi cei de centru şi aşa zisă ‚dreaptă’: în Ro.
  Revenind: după doisprezece(12!!) ani de singurătate şi suferinţă şi de cînd, nu am mai fost în nicio vacanţă-mai ales, la mare-absolut deloc(!!): anul acesta, la sfîrşitul verii, am plecat o zi la Mamaia, în Constanţa. Unde am stat, patru(4) ore punct!!
  Condiţiile, pe care le ştiţi, nu insist(bine că nu am stat în niciun hotel şi doar pe plajă, patru ore fix, după care am revenit, în Bucureşti)!!
  Ei, şi pe lîngă ţigani, cîteva tîrfe şi Romîni obişnuiţi(pe care mi-a venit să îi strîng de gît, ca de obicei): am dat şi de cîţiva oameni-nu puţini-cu mult bun simţ şi care, se vedea a fi ca dumneavoastră: morali şi cu bun simţ.
  Prin dumneavoastră, le cer scuze tuturor că nu am reuşit să mănînc decît 1-2 din pizza f.bună şi nu am avut putere să înnot şi pînă la geamandura cu nr. 4-5. Eram terminată de oboseală, după o dimineaţă de mers, în acelaşi tip de tren Romînesc-cu aer condiţionat rece, pe lîngă ţiganii împuţiţi şi nesimţiţi-pe care îl ştim, cu toţi.
  Cu toate astea, marea a fost superbă, oamenii cu care m-am întîlnit pe ţărm şi cîţiva Constănţeni, în oraş: cu mult bun simţ. Şi, cu ajutorul vostru, am uitat, pt.4 ore fix de vacanţă(!!) că mă aflu în oraşul cu primar proxenet. Adică..socialist = communist.
  Cz: Doresc să revin, deşi în alte condiţii(!!) la Marea noastră cea frumoasă. Şi, chiar să ne întîlnim.
  Nu mai am timp de net şi nici chiar, de calculator: şi nici nu mai vreau, să am pt.acest.
  VĂ DORESC UN CALD ŞI SINCER ‚LA MULŢI ANI’ ŞI UN AN NOU, PLIN DE BUCURII, ALĂTURI DE CEI DRAGI!!
  CU PRIETENIE, A DVS. AMY Neagoe, diplomată

  • Amy, our darling diplomată, doar neplăcere pentru pătimirile descrise.
   Dar te ştim o fire dârză, neînvinsă, şi sperăm că s-au şi estompat, mai ales că frumuseţea Litoralului, a remediat cele suportate. Cât priveşte personajul pitoresc despre care vorbeşti, face probabil parte din fauna Zonei, ca o atracţie turistică, într-o manieră strict originală, care mie, îmi displace.Urările de Sfintele Sărbători sunt implicite!
   Te mai aşteptăm
   Madi şi Onu 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s