CRASTRAVEŢA

Azi, l-am ascultat pe demisionarul Boc, vorbind jurnaliştilor, despre noii candidaţi de miniştri ai PDL.

Alt ton, altă faţă, alt debit 😀

Mi-a amintit de sceneta Crastraveţa, interpretată de Florin Piersic. Parcă  presimţind, că va deveni o realitate caragialescă tocmai în ANUL CARAGIALE ? Pentru cine nu a văzut , dar nu cred că vreunul din admiratorii lui Piersic, să fi ratat ocazia, sceneta era cam aşa: repetentul clasei, este scos de învăţător la tablă, pentru nota de trecere. Nu prea ştia, sărmanul. Disperat, învăţătorul, îi cere să spună ceva ce ştia. Cunoştea, necăjitul, despre castravete, căruia-i spunea „crastraveţa”.  Turuind ca să-l prostească pe Învăţător, acesta a încercat prin întrebări, precum ziariştii, să-l mai întrebe, din alte materii. Zelos, ca proaspătul demisionar, elevul, repeta întrebarea, ca apoi, fără nici o noimă şi ca un papagal, să ajungă tot la „crastraveţa”.

După câteva încercări nereuşite, învăţătorul enervat, i-a spus: nu ştii nimic, crastraveţarule, o să repeţi iar anul !

În cazul că, Premierul inerimar, va avea probleme de incompatibilitate în Parlament, vom asista la o reeditare a soartei „crastraveţarului ?”

 Dar sper să nu, deşi se vehiculează nişte incompatibilităţi, vizavi de articolul 26 al Legii siguranţei naţionale nr. 51/1955, postată pe site-ul SIE.

 Conform acestora, „salariaţii organelor de informaţii şi ai celor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale nu pot face parte din partide sau alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu pot fi folosiţi în scopuri politice”.

 Nu pot admite, că s-ar fi  comis o asemenea inadvertenţă. Aşa că încerc să-mi revin, aşteptând verdictul de mâine al Parlamentului, organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

Madi şi Onu

9 comentarii

Din categoria Diverse ..., Istoria, Râsu/Plânsu

9 răspunsuri la „CRASTRAVEŢA

 1. Ştii vorba aia „Ţi-ai dat foc la valiză!” Poa’ domn’ prezident vrea să încerce o asemenea bătaie de joc, aşa, ca un joc! Să-l aducă iar pe Boc! Fără vreo legătură cu politica, ci mai mult cu…becisnica!

 2. Pingback: Recomandare | Raza mea de soare

 3. Eu am avut alta mare dezamăgire azi
  Domnule Victor Ponta, m-aţi dezamăgit profund!
  “Ecs. sale ministru Justiției

  București

  Costăchel Gudurău liberat az dimineață lipsă probe intenție asasinat. Împăcat cu directoru. Pupat toți piața endependenți. Mâne sară logodna Raul madam Atenaisa Perjoiu. Dânsa renunțat orce pretenție revandicare paraferna de la Albert Gudurău, dând înscris primit toată suma.”

  Adineaori ora două post meridiane avocatul statului Pamfil mort subit cafine central. Medic primar constatat caz apoclepsie celebrală.

  În considerația vechimi mele di magistrat procuror de aproape douazăci și trii di ani, fiind înaintat în vârstă și o familie numeroasă devenind misiunea de minister public pre gră pentru mini, vă rog respectos a mi se acorda mie postul de avocatu statului, pe care o voiu îndeplini cu zel și activitate. Binevoiți etc.

  Vechiu procuror trib. X…

  Telegrame
  de Ion Luca Caragiale

  Mi-aduc aminte cum, domnul Victor Ponta, a făcut referire, în multe ocazii, la cozile de topor pe care le-ar putea avea PDL, în cadrul USL. Solicita vigilenţă! Acum, domnule Victor Ponta, vă întreb eu, cine este coada de topor? Nu sunt un nihilist şi nici un opozant orb, cu ochelari de cal. Îmi place să cred că PSD nu are numai susţinători cu ochelari de cal, aşa cum sunt cei de la PDL. Domnule Victor Ponta, m-aţi făcut să mă simt părăsit , înşelat, acum, când prin discursul dumneavoastră aţi făcut pactul cu diavolul. Chiar, susţinerea condiţionată, a unui slugoi, al lui Traian Băsescu, m-a speriat. Probabil coloana vertebrală, a dumneavoastră, a suferit unele deplasări patologice, ca urmare a accidentelor avute, la concursurile auto la care ați participat.

  Mi-aduc aminte de mitingul din 19 ianuarie 2012. Chiar dacă sunt PSD-ist, prin convingere, am participat şi am fost înconjurat de prieteni liberali. Când vi s-a dat cuvântul, în jurul meu, printre urale se amestecau tot mai tare huiduielile “uuuuoooooooooo”. Când a trecut pe lângă noi, Mazăre cu ai săi, mulţi dintre cei care eram în coloană, la locul nostru, am aplaudat. Îmi vine acum în minte episodul cu Oana Niculescu Mizil, când l-a susţinut pe domnul Mircea Geoană. Toată lumea a sărit asupra ei, ca asupra unei rebele. A avut tăria de a-şi susţine puntul de vedere.

  Acum dumneavoastră aţi încălcat grav disciplina de partid. Aţi vorbit în nume propriu, dar scuzaţi-mă, sunteţi liderul ales al PSD, copreşedinte al USL. Cum Traian Băsescu nu are voie să vorbească în nume propriu, cât este Preşedintele României, nici dumneavoastră nu sunteţi supus altui regim, la o scară mai mică. L-aţi acuzat pe Mircea Geoană că s-a erijat în reprezentantul opoziţiei. Vedeţi similaritatea situaţiilor?

  Azi văd de ce domnul Adrian Năstase a ajuns să fie condamnat de oastea diavolului. Şi-a menținut verticalitatea, nu a cedat şantajelor şi altor porniri de moment.

  Păcat domnule Victor Ponta, aţi frânt multe idealuri şi speranţe ale oamenilor cinstiţi.

  • Popateapa
   Am alta parere.
   Discursul lui Ponta este de talia lui Cicero, Demostene sau Richelieu.
   Madi si Onu

   • Îmi cer scuze dacă opinia mea a fost opusa celei pe care o aveţi despre Victor Ponta. Totuşi bunul simţ v-a făcut să îmi răspundeţi civilizat.
    Oare atât de mare orator să fie Victor Ponta ca cei amintiți de dumneavoastră? M-aş bucura dacă m-am înşelat! O zi bună.

   • Popateapa,
    Ponta a demonstrat, ca brutalitatea in atitudinea personala, introdusa de Basescu, poate fi depasita chiar si la nivelul unui discurs. Ii este net superior lui Antonescu, care cred ca e frustrat simtindu-i superioritatea politica.
    Si oamenii frustrati, nu pot avea randament politic.
    Antonescu a ramas cantonat in dogma de ura a aliantei civice, care a declansat, printre indivizi slabi ca el, disensiuni intre romani.
    De altfel, metoda e tot securista, ca si ce face faptasul, prin politrucii gras platiti.
    Nu reusesc sa ma adaptez unei mentalitati care nu-mi corespunde.
    Multumesc pentru reciprocitate.
    Nu dauneaza sanatatii Natiei.
    Madi si Onu

 4. Pingback: Domnule Victor Ponta, m-aţi dezamăgit profund! « Popateapa's Blog

 5. Pingback: Cascada « • Gabriela Elena •

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s