PÂNĂ CÂND…, PUTERE / Meru ?

Precum toţi căţeii din orice haită, specializată în lătrături demonstrative, m-am repezit şi eu, cu gândul, în FMI, că ar juca rolul unui jandarm  trimis de Marea Finanţă, să pregătească terenul sacrificării ţării mele, profitând de tot ce se poate.

Azi, citesc însă în Alina Neagu | hotnews.ro, .. următoarele: “După ce, în conferinţa de presă susţinută duminică, la finalul misiunii de evaluare, şeful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca acele contracte bilaterale pentru energie negociate direct si de care beneficiaza doar anumite grupuri pe cheltuiala populatiei ar trebui  incetate imediat, din moment ce astfel de intelegeri provoacă numai la Hidroelectrica pierderi de 175-275 milioane euro in fiecare an.”, Fondul cere Guvernului să încheie renegocierea contractelor Hidroelectrica pana la 15 februarie. “

Mi se pare, că înţeleg, dar suspicios, mă întreb: Pe “gaură-n talpă”, îl doare doar de Hidroelectrica, nu şi de mine ? Sau , important pentru el, este să-şi recupereze banii împrumutaţi Puterii, spre o cheltuire incontrolabilă ? Oare, ai noştri, erau acolo ? Sau altu-i tâlcul ?

Mi se pare de neînţeles, pentru Putere, să ştie ce are de făcut, şi să nu facă tot ce trebuie !

Public postul, ca un HELP, pentru înţelegerea mea, să ştiu, pe cine Dumnezeu votez, la Alegerile Parlamentare. Mă poate ajuta cineva, logic economic ?

Sau dacă răuvoitorii  se prevalează de contracte solid încheiate, de ce Puterea, nu-i impozitează prompt,  la cote, care să-i permită sprijinirea populaţiei, prin acoperirea , cu ajutoare de căldură, direct proporţionale acestor pierderi ? Unei O.U.G. în acest sens, nu cred să i se opună cineva, fie şi din Opoziţie.

Afară ninge liniştit şi des, ca în copilărie

Şi tot copilăros, mă-ntreb:

Când ne scapi, Doamne, de urgie ?

Madi şi Onu

Reclame

4 comentarii

Din categoria Diverse ..., Politică, Râsu/Plânsu

4 răspunsuri la „PÂNĂ CÂND…, PUTERE / Meru ?

 1. Ca de obicei, regulile puterii si a febletelor lor sfideaza legea logicii.
  N-as putea spune nimic de aceste mari companii, dar contractele puterii, facute doar ca sa fie inca niste cai de absorbtie fonduri, acestea ma exaspereaza.
  De exemplu: intr-un orasel mic, poate fara prea multa importanta pentru unii, dar esentia pentru proprii locuitori, s-a facut proiect de zeci de milioane de euro, pentru pista de biciclete. Pe langa faptul ca nu s-a gandit nimeni sa faca un studiu de medie de varsta a locuitorilor care ar putea beneficia de acest proiect, datorita imensei sume, a carei zerouri imi e greu sa le numar la transformarea in lei, mai marii si mai istetii orasului s-au gandit ca nu pot doar sa traseze niste linii pe asfalt, ci e necesar sa darame o multime de garaje, construite legal, cu fundatie de beton, etc.
  Acum…ce sa zic, sunt bune si pistele de bicicleta, dar atunci cand altceva nu mai e de facut/reparat/intretinut. Daca nu, sa foloseasca totusi banutii aceia atat de greu stransi de oameni, la lucruri folositoare, nu la investitii in buzunare proprii.

  • anca,
   La nivelul intelectual, al celor de care vorbesti,este greu de gândit la raţionalitate şi moralitate. Cât priveşte studiile preliminare, sunt noţiuni de neînţeles, în genul:”ce nu văd, nu există”,şi care le repugnă, depăşindu-i spiritual.
   Cât priveşte politica buzunarelor proprii, este instinctul existenţei lor bipede.
   Madi şi Onu

 2. Pingback: România este ţara oamenilor puturoşi, în opinia primului ministru! Ponta şi Iliescu îl dojenesc! uşor. « Popateapa's Blog

 3. Pingback: The darkness | Raza mea de soare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s