ROMÂNISME!

Aflu la tv, că Preşedintele a aprobat Legea Picnicului. Deduc eu, că pe lângă protecţia mediului, actul normativ, are în subsidiar, şi un minim scop educaţional cetăţenesc, inclusiv al OFICIALILOR, numiţi să vegheze şi ei respectarea riguroasă a LEGILOR.

STUPOARE! Funcţionarul “X”, invocă neaplicarea Legii, pe motiv că nu s-au făcut amenajări speciale pentru “picnicişti”( nu ştiu dacă există cuvântul, dar la aşa slujbaş, merge!).

 Filmuleţul, destinat acestei ştiri naţionale,arată mormanele uriaşe  de gunoi, rămase în urma  petrecăreţilor, cu feţele radiind de bucuria slinoasă a contravenţiei de poluare a mediului, încălcând o regulă elementară de bun simţ. Probabil, merg pe principiul,  statuat românist-cinematografic, prin:”eu, dacă vreau să fluier, fluier!” iar înaltul inspector, este numit pe criterii politice. Altfel, nu-i înţeleg efortul  de a gândi contravenienţional,   pentru atribuţia respectivă!Deşeurile, pot fi strânse civilizat, şi locul lăsat curat. Ar fi un gest cetăţenesc, ecologist şi de respect de sine însuşi, ca şi  pentru semeni.

     

 Sub rezerva că nu am înţeles anapoda, tot dintr-o  ştire tv,  aflu  că ai noştri, deţin recordul furturilor din băncile londoneze.Vestea, mă îndeamnă la reflecţie:”Într-adevăr, românii au talent!”

                                                            

 

   

    Tot aseară, Radu Tudor  a vorbit despre îmbogăţiţii Puterii, aflaţi prezumtiv, sub incidenţa Legii penale.

Poate… , dacă este sigur de afirmaţii, n-ar fi rău să alcătuiască, fie şi sub prezumţia de nevinovăţie, un top al acestora,  în rol de MEMENTO ELECTORAL, pentru viitorul apropiat…, în cazul în care respectivii, nu s-ar jena să candideze din nou.

Eu, unul, promit, să-mi dau votul, consultând acest Ghid imoral!                                                          

Madi şi Onu

Publicitate

3 comentarii

Din categoria Diverse ...

3 răspunsuri la „ROMÂNISME!

  1. Picniciştii, nişte oameni acolo şi ei…

  2. Pingback: S-a intors lumea cu fundul in sus! | Madalina Ciucu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s