SURPRIZE, SURPRIZE!

Într-o carte din colecţia captivantă am citit ceva ce n-am crezut. Un tip, era atât de urât, încât  la vederea lui, şi cei mai răi câini, amuţeau.

Mi-am amintit episodul, aseară, la Sinteza zilei,văzându-l pe invitatul emisiunii.

Impresia, s-a ameliorat, aflând că este cadru universitar.

Mi-am spus însă, că în marja de eroare din jocul general al energiilor,( acel determinism universal, cum îmi place să –l consider, admiţând că este  însăşi Divinitatea),  s-a scăpat puţin mai mult urât, în favoarea strălucirii minţii şi a caracterului. Gândit, şi confirmat, aflând că dezacordul în favoarea candidaturii la Primăria Capitalei, era motivat de faptul că persoana propusă, se declarase pentru pedeapsa  cu moartea, în caz de crimă.

Stupoare  însă, păcatul împingându-mă la asociaţii apolitice,  cum ar fi:

-reducerea mijloacelor de subzistenţă a bugetarilor,

-a ajutoarelor pentru copii,

-a locurilor de muncă,

-desfiinţarea unor spitale, şi alte asemenea sacrificii invocate stângaci,chipurile,  pentru supravieţuirea fiinţei Naţiei, care din relatările media, au dus la sinucideri, deci, la alte luări de vieţi omeneşti.

E drept, că fiecare şi-a făcut-o cu mâna lui, de bunăvoie şi nesilit de nimeni.

Amfitrionul, probabil, obsedat de întrebări de rating , la adresa invitatului, nu s-a gândit lacele de msi sus,  ca să le adreseze  ipocriziei acestuia,  jonglând cu grija faţă de viaţa unor criminali. Acum, când scriu, presupun, că el are în vedere ca un alt gen de criminal, să nu-şi ispăşească  fărădelegea.   Brusc, personajul, mi s-a părut penibil. Nu doar creştin justiţiar, ci  oribil de invidios pe nonşalanţa colegului de partid..

Cu alte cuvinte, dacă unii comunişti nu suportau intelectualii.., superioritatea celorlalţi, urâtul nostru, nu a rezistat invidiei,  pe inteligenţa nativă a semenului său. Mai dezgustător, decât un comunist notoriu.

Am înghiţit în sec, în silă, şi mi- am spus, că Divinul, nu a greşit.

CIVILITATE!?

Un prieten glumeţ, care ştie că am o părere aparte despre medici, considerându-i spiritual, în vârful Piramidei lui Maslow, îmi întinde surâzător, un fluturaş electoral. L-am găsit în căsuţa poştală, şi mi-am zis, să te destind. Distractiv,  îmi spune!

Curios,  arunc o privire, şi ce văd? Citez:

 

VOTAŢI DR. FILIP! PRIMARUL VOSTRU DE VIS!

 

JOS RETARDATUL DE PIEDONE!

 

CE NE COSTĂ SĂ VISĂM?

După care înşiruie pe o  pagină A5, avantajele pe care destinatarul fluturaşului, le va avea alegându-l pe DR. X., primar.

 Fără comentarii!

Îi restitui mizeria cu aprecierea: „mi-ai făcut-o! Ce partid, o simpatiza individul? Dar chiar o fi medic?”

–         Da, îmi răspunde amicul, păi spune că-mi va acorda consultaţii şi radiografii gratuite, la  Policlinica Dr. Filip (a lui, probabil!).

-Într-adevăr,  ce ne costă, să visăm la pomeni electorale? Pentru asta, eu nu l-aş vota.!

 

De ultimă oră!

„ Simţul meu, de contraspion, îmi spune că este ceva în neregulă, cu acest om!” (Senatorul PSD Savu, despre premier, la Dana Grecu) . Notă.Nu este exclus, ca propaganda, să-şi joace rolul său!

 

Surprize, surprize!                                                   

                                                                     

                                                                          Madi şi Onu

8 comentarii

Din categoria Educaţie

8 răspunsuri la „SURPRIZE, SURPRIZE!

 1. Lăsând la o parte prestaţia domnului Cristian Preda care avea propriul interes la acel moment, se vede că la emisiunea domnului Mihai Gâdea s-au obişnuit să vorbească singuri, are probleme când mai apare câte un invitat 🙂

  • Corect, am remarcat faptul, in cateva postari. Eu chiar apreciez atmosfera, de aspect denigrator comunist. De fapt,cum ii sacul si peticul!Scopul lor este ratingul, indiferent de consecintele educaţionale.
   Madi şi Onu

 2. Şi eu sunt de acord cu părerea lui Acuvio. Înţeleg să faci opoziţie televizată, însă faptul că Voiculescu plăteşte face instantaneu ca deontologia profesională să se ducă de râpă. Antena 3, de multă vreme, a intrat într-un joc ciudat – se dă cu toată forţa în Putere. Chiar şi atunci când au mai fost unele lucruri bune. Sunt anti-PDL şi o ştie toată lumea, însă mă întreb ce se va întâmpla atunci când USL-ul va câştiga alegerile şi Gâdea (spre exemplu) va trebui să înfiereze, cumva, PC-ul. Nu cumva naştem şi monştrii TV sub reflectoare?
  Pe platourile Antenei este de multe ori un fel de circ televizat, un fel de abator televizat, mulţi invitaţi nici nu pot să-şi exprime bine opiniile fiindcă apar inchizitorii-moderatori.
  Sincer, ceea ce văd la Antenă nu-mi dă speranţe mari pentru viitor. În rest, numai de „bine” pentru PDL şi pentru oamenii săi, politeţea mă împiedică să le scriu, de firecare dată, ce le-aş scrie.

  • Sa le luam metodic: nu este vorba de profesionism, ci de ienicerism, cu scop vindicativ, pentru afrontul „solutiei imorale”.
   Spiritul de gasca antenist, s-a vazut in cazurile insucceselor de moderator, ale lui Gadea.Recte, Duta, Ungureanu, Preda.
   Evidente meteoric.
   Apropo de aplombul lui Ungureanu! Ai vazut ce stanjenit era in cautarea raspunsurilor la Real tv?
   E drept, in fata, nu avea un Gadea, ci o reporterita demna de toata admiratia.
   Plina de calm, tact si politete; caz rar in media.
   Apreciez, ca l-a spulberat, pe premier.Or avea legaturi de rudenie? 🙂
   Madi si Onu

   • Lui MRU i s-a creat o aură de om care se luptă pentru a face bine, însă este firesc să pară aşa având în vedere că vine pe scenă după nefericitul Boc. Plasat strategic de Băsescu, MRU este tot un om de paie, să mă scuze. Unii vor spune că seamănă cu Don Quijote, însă rămân la convingerea că dacă stătea bine pe propriile picioare nu ar fi trebuit să accepte preluarea guvernului. Nu aş dori să ajungă, încetul cu încetul, un „martir” politic, eventual unul care va fi preluat de viitoarea guvernare.
    Toate bune pentru voi, Madi şi Onu!

 3. Cristi,
  E o glumă?
  Preluat pentru ce?
  Dacă episodul Cuprumin este real, atunci, merită tratat ca atare.
  Mă entuziasmez uşor, dar îmi revin pe măsură.
  Nu pot admite, nici ludic, o asemenea ipoteză!
  Eu nu am decât o icoană, România.
  Madi şi Onu

 4. Un lucru e sigur, orice televiyiune privata traieste din rating- real sau artificial, asa ca de prea multe ori oamenii adusi pe „sticla” sunt personaje in talpi. Adica sunt nici mai mult nici mai putin decat caricaturi. Poate ca in domeniile in care au studiat si profeseaza sunt profesionisti, dar in prezentarea pozitiilor politice sau a unor programe de reforma sunt semidocti, din punctul meu de vedere. Sunt ceva de genul: asta trebuie sa facem, sa ma lasati in pace ca eu stiu mai bine!.
  Cu astfel de personaje faci rating la cei care casca gura dar si la oamenii inteligenti, care privesc scarbiti, incercand sa gaseasca un sfarsit al acestei maimutareli.
  Imi place mult „Eu nu am decât o icoană, România.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s