APA

Motto: „Cu sănătatea, nu-i de glumit !” – Madi şi Onu

Pe blogul ”Oana Clara – Diverse diversificate”, un post, foarte interesant: Apa si secretele ei. Păcat însă, că e un film făcut de ruşi. Tradus, nu ştiu de cine, în limba engleză. Oricum, mie mi-a plăcut. La un moment dat, m-am gândit că poate ruşii l-au tradus, amintindu-şi că ani în urmă, fosta URSS, pentru culturalizarea omului nou sovietic, traducea tot ce găsea bun în lume, şi răspândea cultura universală, pentru cazul că acesta, ar fi dorit, să se culturalizeze. Probabil, tânjeau după vremurile, când nobilimea rusă nu vorbea decât franţuzeşte.

Dar să revin la secretele apei, despre care vreau să vorbesc, în baza motto-ului introdus în postul precedent, şi anume:”cu sănătatea, nu-i de glumit !” Concret, citând tot un medic rus (Mickhail Tombak): ”Sunt 130 de feluri de apă în natură. Apa  din celulele corpului se află într-o formă special structurată. Toate celelalte fluide pe care le consumăm trebuie să fie purificate şi transformate în această formă structurată specific. Procesul foloseşte o cantitate semnificativă de energie. De exemplu, procesarea  unui litru de apă fiartă necesită 46 kcal. Energia procesării fluidelor pe care le consumăm de-alungul vieţii se adună în cantităţi uriaşe. Trebuie să ţinem minte că sănătatea noastră depinde de cantitatea de energie pe care o foloseşte organismul pentru a se întreţine. Cu cât mai multă energie este folosită pentru procesarea apei inutile, cu atât mai puţină rămâne pentru repararea celulelor şi pentru lupta împotriva bolilor”.

Un exemplu: ”Îmbătrânirea, începe cu apariţia ridurilor, atunci când celulele corpului încep să se usuce, din cauza incapacităţii corpului, de a asimila şi procesa apa pe care o consumăm.”

Autorul, vorbeşte apoi, despre cum prin fierberea apei se înlătură forma activă de oxigen, rezultând o apă moartă, pentru că structură sa este schimbată, pierzând informaţii biologice valoroase provenite din pământ. Şi de aceea, nu este sănătos să folosim mereu apă fiartă.

 Apa structurată este cea mai benefică pentru sănătatea noastră. O putem obţine pe două căi: din fructe şi legume, din sucul obţinut din accestea şi din gheaţa topită. Cu toţii am auzit de beneficiile hranei vegetale (fructe şi legume), şi ale sucurilor acesteia. Cât priveşte însuşirile sanogene  ale apei din gheaţa topită, au fost descoperite, din următoarea constatare de viaţă:

”Oamenii de ştiinţă au cercetat faptul că poporul Yakut din Siberia, din nordul Rusiei, are o longevitate ridicată, în ciuda vicisitudinilor climei siberiene, şi a unui mod precar de alimentaţie. Răspunsul la acest mister s-a dovedit a fi foarte simplu. Poporul Yakut foloseşte, de secole, apă de băut obţinută din tăierea şi topirea gheţii.

În episodul următor,posibilităţi pragmatice pentru sănătate, privind folosirea apei structurate.

Madi şi Onu 

Reclame

2 comentarii

Din categoria De sănătate ...

2 răspunsuri la „APA

  1. Foarte interesant articolul! Multumesc!

    • Oara,
      Multumim, ne-ai salvat de nesansa”Curei de slabire”!
      Si de concluzia ca suntem „o apa si-un pamant” cu totii, si de aceea-si bat joc de noi, ai nostrii, intr-o complicitate de toata mila!
      Madi si Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s