AUTODENUNŢUL

Imitaţia la români, se petrece mai ceva decât plagiatul, într-un cârd de maimuţe , din jungla mozambicană.Văzute de mine, pe viu. Traversam cu o toiotă de teren, nordul Mozambicului, de la est la vest, prin plină junglă africană, când ne-a apărut un grup de maimuţe. Uimit, mi-am cuprins capul cu mâinile, spunând celor din maşină:Doamne, ia uitaţi-vă ce nostime sunt! Uită-te şi tu, mi-au strigat colegii. Ca la comandă, iţindu-se de după copaci, toate cele care-mi văzuseră gestul,îşi cuprinseseră capul între labe, şi se strâmbau, de parcă ne vorbeau. Un coleg entuziast, strigă: „hai să facem o experienţă!” Şi brusc, mimează gestul, că şi-ar da pumni în cap, schimonosindu-se, de suferinţă. Scena a fost de neredat. Puţin a lipsit, ca maşina să nu se izbească într-un copac. Ne-am potolit, ca prin minune, dar  nesăţioasele de spectacol maimuţe, ne-au însoţit entuziaste,strigând şi pitindu-se ştrengăreşte, după copaci, până ne-au pierdut urma.

Mi-am amintit episodul acesta inedit, la emisiunea Danei Grecu, unde o venerabilă doamnă intelectuală, cam purie pentru entuziasmul ei, povestea tragicomic, ignorarea sa, de către Poliţie, faţă de autodenunţul de a fi participat la referendum. Mi s-a părut şi mie, de neînţeles, gestul comisarului şef, de a n-o fi luat în  seamă, chiar dacă poate ca să se ocupe de un caz infracţional pentru liniştea societăţii (conform opiniei invitatului emisiunii, domnul Sergiu Andon).

 M-am întrebat şi eu, dacă, la fel or fi fost ignoraţi, mai marii USL(Antonescu şi Ponta), pilduitorii comportamentului socio-activ al Naţiei noastre înflăcărate.

 Nu mi-a plăcut reacţia domnului Sergiu Andon, faţă de  germenele de curaj intelectual militant al respectabilei invitate a Danei Grecu.

Neglijat dramatic, de comisarul şef al Secţiei aferente de Poliţie.

Câtă delăsare în serviciu, când cineva strigă:”Săriţi…., lupul; mă atacă lupul!”

 Madi şi Onu

2 comentarii

Din categoria Diverse ...

2 răspunsuri la „AUTODENUNŢUL

 1. Povestea cu maimutele mi-a placut :).

  • World of Solitaire

   Mulţumesc mult, Mihaela! Graţie lor, mi-am cunoscut firea , şi am redevenit sincer cu mine însumi!
   Să scap de complexul ridicolului! 🙂
   Madi şi Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s