TOT HOŢIE ORDINARĂ ESTE, MAESTRE! Ba mai mult!

În loc de motto:”Greşeşte cine dă, nu cine cere!”-credinţă populară.

Citată de maestrul Mircea Diaconu, în favoarea actorului Dan Puric, mi s-a părut o faţetă a ipocriziei moralizatoare a politicii româneşti. Cu alte cuvinte, eu filantropul sunt un păcătos, faţă de cerşetorul care-mi stârneşte mila.

Şi o fac exclusiv din banii mei.

Concret, că nimeni nu are timp de pierdut, cu „hoţia la români”.Aseară, a continuat serialul lui Mihai Gâdea, versus MRU.

Despre o risipă uluitoare de bani, cu ocazia unor acţiuni de lobby (pentru România) ale Guvernului, al cărui cap, cine putea fi, decât risipitorul Premier, MRU!?

Uluitor însă, cheltuiala exorbitantă, era reprezentată de acţiunea spectacol, regizată  tot de un maestru, actorul Dan Puric. După evaluările pe picior, ca la Imobiliara, sau ca la orice miting, privind numărul participanţilor, s-a decis că suma respectivă, ar fi fost suficientă pentru existenţa teatrelor (sau doar câtorva?) din Bucureşti, pentru un an întreg.

A mai avut loc, desigur, conform principiului, „corb la corb, nu-şi scoate ochii”, aprecierea fugitivă, că poate nici n-au fost încasaţi acei bani. Ei bine, părerea mea este că dacă lupţi cu o boală, cum ar fi, la români…, (dar nu, mai bine, n-o mai spun, că iar se va cita vre-un proverb atotproteguitor de castă), o faci cu toate mijloacele educaţionale, inclusiv „credinţele populare”despre cinste, cum ar fi să spunem:

”ai găsit o punguţă cu doi bani, n-o lăsa pe mâini hulpave!” .

Sau medicale, în sensul, că orice tratament al unei boli se însoţeşte de un regim sobru/responsabil de viaţă, nu tolerând tot soiul de mofturi.

Madi şi Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Râsu/Plânsu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s