INECHITATEA

Cred că nu mai scriu, până după alegeri.

Mă enervează inechitatea şi tupeul care o însoţeşte.

Poate unde sunt şi nedormit, am o stare de iritare de nu-mi găsesc alfabetul.

Mă enervează faptul, să nu realizez dacă nu cumva, este vorba tot de o „soluţie imorală”.

Am totuşi satisfacţia de a fi auzit şi un comentariu, demn de intelectul român. Profesorul Atanasiu, a spus-o tranşant, că

Ponta candidează din partea USL, direct pe funcţia de premier, în consecinţă, la victoria USL din 9 decembrie, nici un răuvoitor, nu i se mai poate opune, el fiind ales în modul cel mai democratic, direct de electorat.

Cu asta, am încheiat epidemia naţională a pălăvrăgelii sterile politic, dar aducătoare de rating.

Spun inechitate, că nu-mi place hăituiala căreia este expus Traian Băsescu, de după paravanul protector indiferent al cărui studio de tv.

În drumurile mele,trec pe lângă o poartă metalică, în spatele căreia, o haită de câini, aşa de agresivi, încât, de nu ar fi destul de înaltă, ar rupe toţi trecătorii, pe lângă ea.

Nu sunt sigur, dacă ieşiţi de sub protecţia metalică, ar mai fi atât de feroci.

Aşa că, spun ce-i duce natura.

Pe de altă parte, nu este echitabilă condiţia jurnaliştilor la conferinţele de presă ale lui Traian Băsescu, la paravanul arbitrajului, de a fi lăsaţi mască, în timp ce pun întrebări, poate pertinente socio-politic.

Aseară, spre exemplu, sub pretextul  că nu ia un „interviu”, unei fete, i s-a întors mojiceşte, spatele.

Practica inechităţii, mi se pare contraproductivă civilităţii/educaţiei civice, dându-se impresia  că ne putem permite cinismul civic, la paravanul unor condiţii speculativ admise, copios servite de sus până jos.

Cât priveşte suspiciunea asupra „soluţiei imorale”, am senzaţia că prin antiteză, se încearcă inducerea unor dubii asupra USL, în masa electoratului, din moment ce este mediatizat  aproape insidios, Preşedintele, care spune că nu face campanie electorală.

Oare cerberii presei, nu-şi dau seama,  sau ne cred aşa de proşti?

Madi şi Onu

Publicitate

4 comentarii

Din categoria Educaţie

4 răspunsuri la „INECHITATEA

 1. mirceavladut

  Presa e, oare, a patra putere in stat? Daca e impartita pe zone clare de influenta, ce putere mai poate sa aiba, caci bucatile de presa sunt sabiile politicienilor?
  Am auzit, ieri, ceva ce m-a surprins (caci nu urmaresc deloc stirile politice, eu am renuntat sa mai ascult stiri), anume comentariile comentatorilor politici (adica chiar a formatorilor de opinii, nu?) despre discursul lui Basescu. Ceea ce m-a surprins este ca nici unul nu a analizat JUSTETEA afirmatiilor lui Basescu, ci doar credibilitatea lui Basescu (de 15 – 20%). Pai ce importanta are credibilitatea cuiva, daca acesta are dreptate? Oare lipsa de credibilitate (de popularitate, in acest caz) inseamna ca omul nu are dreptate?
  Apoi ne plangem ca romanul nu are cultura politica si ca voteaza pentru o caldare.

  • Dacă nu mă înşel, nu poţi vorbi de puritatea unei rase, în cazul unei corcituri. Nu realizez, la ce te referi, dar uneori, decredibilizarea cuiva, este consecinţa unor inconsecvenţe. Poate la asta se referea?
   Cultura politică este o lucrare dificilă, cred eu, iar la noi are nivel de şuetă.
   Mad şi Onu

   • mirceavladut

    Poate ca la asta se referea, nu m-am gandit la asta. Dar cred ca se referea, totusi, la puterea lui, caci au specificat procentele de popularitate. Popular a fost si Hitler, dar asta nu inseamna ca tot ce a sustinut a fost adevarat, a fel cum nu inseamna ca daca Basescu are popularitate scazuta greseste continuu.
    Mircea

   • Dar cum este Germania post hitler, şi cum arată România?Cred că şi mentalitatea neamţului asupra responsabilităţii personale, aduce a Hitler!Doar la Hutte, dacă te referi, şi deosebirea este evidentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s