TRĂIM ÎN ROMÂNIA!

 Şi asta  spune tot. Nu vreau să repet un aşa zis brand, care nu ne face cinste. Dar nu cuvântul respectiv, ne face de ruşine, ci noi înşine, care uneori, prin comportament, parcă ne luăm la întrecere cu animalele.

Concret, de câteva zile,nişte aşa zişi românaşi, un el şi o ea, şi-au aruncat nişte lucruri de prisos,(un dulap uzat de bucătărie şi o floare care probabil le fura din spaţiul intelectual), chiar sub fereastra mea. Au avut însă, bunul simţ să recupereze ghiveciul de la floare, aruncându-i pământul, la câţiva paşi mai încolo.

Nu i-am văzut, mi-au spus alţii, şi nu ştiu cum aş fi reacţionat, cert este că inteligenţa  lor egoistă, mi s-a părut a fi depăşită de cea a câinilor, care miros cu atenţie locul, înainte de a-l folosi de closet. Gest care,  cu siguranţă, îşi are tâlcul său darwinist, în sens evoluţionist.

Oare ce-ar gândi aristocratul Buffon, despre ideea mea procanină.

Cu siguranţă, mi-ar da dreptate, şi ar sugera , ca în locul celor doi, să adăpostim nişte maidanezi . Iar cele două specimene, să se adăpostească în dulapul de bucătărie, aruncat lângă blocul meu.

Cât priveşte trogloditismul celor de la etaj, care parcă ar fi găinăţătoare în copaci, nu pot îngăima decât trist, că Baroso şi Hedwig, au dreptate. La ce fonduri europene, să ne facem nevoile pe ele?

Poate în politica educaţională guvernamentală, ar fi necesar şi un capitol, despre nesimţirea civică a multora.

Pe lângă obsesiva şi interminabila discuţie despre bani.

Faimosul dresor rus DUROV,  se lăuda cu ideea avută, de a introduce sporuri de dulciuri, animalelor care răspundeau durabil (nu uitau!) la lecţiile de dresaj.

Madi şi Onu

Publicitate

6 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, SARCASM

6 răspunsuri la „TRĂIM ÎN ROMÂNIA!

 1. mirceavladut

  Eu as zice ca nu numai ramanasii mentionati traiesc in Romania si sunt romani. La fel de bine esti si tu roman, la fel cum sunt si eu si cum sunt multi altii. Daca pe tine te deranjeaza ceea ce au facut, inseamna ca tu nu faci la fel, chiar daca esti roman, la fel ca ei. Deci ceea ce au facut ei nu este ceva etnic, ci doar ceva ce tine de educatie. Si nu numai de educatie, ci si de putere. Ei bine, au avut puterea de a face asa ceva. De ce au avut aceasta putere – aceasta e intrebarea. 🙂 Eu zic ca au avut puterea asta pentru ca nu li se intampla niciodata nimic, ori de cate ori fac asta! Un vecin de-al meu a fost in Franta si pentru ca aruncat bonul de la magazin pe jos a primit IMEDIAT o amenda de 5 euro. De atunci n-a mai facut asa ceva. Daca la noi in tara nu se intampla asa ceva, se naste o mentalitate ce spune: „daca el a facut asta si nu a patit nimic, eu sunt mai fraier ca el? Ia sa fac si eu asa, sa fiu si eu smecher ca el!”. Si uite asa ajungem sa ne obisnuim sa fim nesimtiti cu totii, pentru a nu fi fraieri. In Malta eu am vazut o alta fata a acelora pe care-i consideram civilizati (comparativ cu maimutele de noi): cand sunt intr-un loc in care nu primesc amenda, se comporta ca niste salbatici domnii europeni, chiar mult mai salbatici decan salbaticii de romani.
  Deci, din punctul meu de vedere, solutia e simpla. Amenzi la greu, pana isi da omul seama ca nu-i mai merge. Amenzile tin de administrativ, nu de popor. Iar administrativul tine de politicieni. Insa politicienii, ca sa fure linistiti, inchid ochii la chestii de astea, ca sa para niste „oameni buni”.

  Mircea

  • Mircea, bună, şi mulţumesc pentru comentariu. Să ştii, că l-am conspectat, să nu pierd esenţialul.Şi, în măsura în care am receptat, răspund. Pentru că pari uşor afectat,patriotic, să ştii, că eu nu mă sfiesc să mă cataloghez de dobitoc,cu tot românismul din mine. Apoi, dacă ne corcolim, găsindu-ne sălbăticia şi la alţii, nu cred că este bine pentru Naţie.Tatăl meu, nu s-a sfiit, când apreciam un individ ticălos, să mi-o spună pe şleau:”bine-ţi face, dobitocule, dacă-i mai găseşti şi calităţi”. Lecţia este evidentă.
   Ori e bine, ori nu.
   În educaţie, în comportare, nu există dualitate: ori laie, ori bălaie!
   Probabil, intuitiv, m-am gândit la genul de persoane care să dea amendă. Dar pentru asta trebuie plătiţi, cât timp cointeresarea a devenit o mentalitate.
   Într-un post am vorbit, aşa, romanţat, despre sistemul fiscal german, care pentru neplata impozitelor te şi condamnă penal. O fi rău, inuman, antinaţional, să ne civilizăm?Abia atunci, conştiinţa demnităţii de sine, va redeveni cea reală.Toate cele bune! 🙂
   Madi şi Onu

   • mirceavladut

    Critica e, de obicei, constructiva. Insa, cand se exagereaza, e posibil ca omul sa reactioneze exact invers. Cred ca la noi, la romani, deja s-a trecut pragul acesta. De exemplu, pot cu usurinta sa ma ascund in spatele imaginii de roman nesimtit si sa fac la fel, din comoditate. Deci, asa cum spunea Budha (asta e o gluma), solutia e calea de mijloc. 🙂 🙂
    Ma gandesc ca, daca bunul simt se educa, atunci si nesimtirea poate fi educabila. Cred ca la noi, la romani, aceasta nesimtire a fost educata, caci traditional romanii nu sunt asa.
    Toate cele bune!
    Mirceaaaaaaa

   • Tot un proverb, spune:”răul prinde unde-i prieşte!”.Care tradiţional? 🙂 Madi şi Onu

  • Excelent. Ştii, uneori, nu înţeleg, care-s eu şi cine tu. Gândurile, precum norii pe cerul învolburat, ni se alătură completându-ne aproape idilic. 🙂 Să fie o iluzie? Mulţumesc, mult, mult!
   Madi şi Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s