DIN CITITE!

În loc de motto:”Oricărui  dulău, nu-i dai peste bot, te atacă din nou”-Anonim.

Nu iau în seamă, orice javră care mă latră. Când spun „mă”, am în vedere trei lucruri sfinte:eu,(ca român), românii şi România. Este motivul pentru care nu am dat mare importanţă protestelor unor oficiali maghiari, faţă de nu ştiu ce încercări teribiliste, privind un drapel, în aglomerarea secuiască.

Am văzut, mi-am  spus că şi alţii au tăietori de frunză la câini, şi mi-am continuat treburile.

Azi, citesc, înYahoo!News România informaţiile vicepremierului Liviu Dragnea, privind regionalizarea.

Firesc, urmează comentariile. Ceea ce fac şi eu, dar la mâna a doua.

Printre acestea, am observat câteva demne de atenţie.

Primul, ar fi următorul:

Giovaniro Giovani:“de aia is asa inflamati ungurii impotriva regionalizarii ca nu e una pe criterii etnice si miorlaie ca nu mai sint la putere sa foloseasca santajul !!! nu va convine baieti mars la budapesta si stati acolo abia ii cintati in struna lu orban si el voua !!!!”

Altul:

CMS:“o data cu regionalizarea ar trebui rupt acest ,,tinut secuiesc”. Din cele trei judete cu populatie majoritar hungureasca cate unul la fiecare regiune.”

Nu agreez limbajul folosit,dar cred că nu strică o punere la punct a unor exaltaţi, care prin gestul lor, se înscriu în categoria turbulenţilor ordinii publice, şi pe care-i întâlneşti, când ţi-e lumea mai dragă, dar cărora, din motive de civilitate, trebuie pus lesă.

În ceea ce mă priveşte, soţia mea, cu unul din bunici,  din partea tatălui, ungur, pot afirma că este desăvârşită, ca frumuseţe, intimitate, educaţie, mamă şi gospodină.

Deci nu aş avea motive să-i reproşez ceva, pe latura etnică.(Cu atât mai mult, pentru o unguroaică pur sânge).

Poate din spiritul  de turmă, pe care nu-l mai am.

Prin educaţie şi autoeducaţie, atavismele mi-au dispărut.

Madi şi Onu

6 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, Proză

6 răspunsuri la „DIN CITITE!

 1. Si eu care is unguroaica pur sange cu cetatenie si toate cele sunt de parere ca „tinutul secuiesc” trebuie rupt, deoarece ei nu ca nu pot, dar pur si simplu nu vor sa se adapteze la normele din romania si nu pot socializa cu restul tarii. Am ajuns la momentul in care copii din secuime nu stiu o vorba in romaneste dat la BAC iau 10 . Ma tot intorc la subiectul bacului pentru ca este primul lucru care ma lovit si m-a trezit la realitate. Oricum. nu inteleg si nu o sa inteleg niciodata de unde ura asta intre natii si de ce nimeni nu vrea sa fie bine. Frumos ar fii sa traim si noi odata in armonie si liniste, toti, romanii si ungurii si tiganii si toti din tara asta….

  • Noemi, ai toata admiratia si respectul meu ! Peste toate, important e sa traim armonios, ai spus foarte bine.

  • Noemi,
   mă uit la comentariul tău, şi nu-mi vine a crede intuiţiei mele de a te fi perceput, aşa cum te citesc, de o limpezime şi o frumuseţe a gândirii, în complementaritate cu seninătatea universală a înţelepciunii vieţii.
   Iată, că vine Domnul Bob, şi prin omagiul adus ţie, mă scoate din impas.
   Mă alătur aprecierilor sale, şi prin nenumăratele înţepături din obraji, pe care mi le-au provocat cuvintele tale, mă gândesc la o expresie, din dreptul căreia, sper să -mi scrii cândva, tot de pe blog.
   PACTA SUNT SERVANDA (ANGAJAMENTELE TREBUIE RESPECTATE) este dictonul de pe frontispiciul ORGANIZAŢIEI NAŢIUNILOR UNITE (de unde îmi doresc şi sper să primesc veşti prieteneşti, de la tine.
   Mulţumesc, şi BAC asediat, şi cucerit, cu toată exuberanţa făpturii tale „pur sânge” 🙂
   SUBORDONEAZĂ TOTUL, ACESTUI DEZIDERAT!
   Madi şi Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s