MIMETISM !

Scriam în UNIVERSURI, despre faptul că CNA ne protejează împotriva pericolului de a fi contaminaţi psiho- mental de tupeismul inconştient al unui aşa zis producător de rating.

El, n-are sărmanul, nici o vină.Este asemenea prostituatei, care-şi vinde marfa, fără alt risc decât acela de a fi amendată de apărătorii moralei proletare. M-am luminat asupra acestui aspect, nimerind întâmplător, emisiunea Acces direct, care mi-a revelat o altă formă de proxenetism mediatic.

Proxenetismul este activitatea proxenetului („persoană care mijloceşte prostituţia şi care şi-a făcut din aceasta, o sursă devenit”). Iar „prostituţia, nu este altceva  decât ocupaţia, situaţia femeii  care se vinde pentru bani oricărui bărbat”.

Acum, semnificaţia definiţiei, se poate extrapola: îţi poţi vinde nu numai corpul, ci şi imaginea. Fie apărând la o emisiune precum Acces direct, chipurile spre a-ţi apăra prestigiul, fie exploatând pentru rating, prostituatul care-şi vinde imaginea, cică, pentru „a se apăra”.

Acu, dacă o faci deghizat, sau în umbră, când devine probabil un soi de pornografie audio, este un fleac, neglijabil.

Că moderatorul/realizatorul dovedeşte un parşivism veneric, nu mai are importanţă, dacă asigură rating.

Pe scurt, porcăria mediatică, la care am asistat, era următoarea:

Realizatoarea, bine deghizată, sub stratul gros de fard, şi de alte falsităţi TV,  conduce ostilităţile.

Prostituatul, care-şi vinde imaginea, sub pretextul că şi-o apără, turuie vrute şi nevrute, la adresa celei de care se apără.

Jalnic pentru un individ cu pretenţii de autoapărare.După ce-l incită să se compromită, spre deliciul, celor avizi de cultură,matroana stabilimentului, îl mai stimulează,  cu nişte declaraţii de-ale „agresoarei” despre vânzătorul de imagine,

dezaxat.

Şi iar începe turuiala, sub deviza:”şi care-i problema!?”

La final, nu pricep! Gestul de a-ţi încredinţa intimitatea presei, seamănă cu al unui dement, care în surescitarea  momentului, acceptă  întâlnirea cu o prostituată, indiferent de consecinţele venerice, la care se expune.

Uneori, regret că nu sunt europarlamentar, să mă plâng lui Baroso, sau altor urechi, aplecate să mă asculte să-şi întocmească rapoartele despre moralitate.

Îmi veţi reproşa faptul, că m-am uitat totuşi.

Dar, trebuia să ştiu, despre ce mă pronunţ!

În fond, de ce n-am avea şi noi, nişte emisiuni culturale, să-mi dezvolt şi eu, o ureche muzicală, de italian?

Că de manele, avem destule!

 

Madi şi Onu

12 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, Sănătate

12 răspunsuri la „MIMETISM !

 1. O singură precizare aş avea. Nu sunt emisiuni culturale, sunt emisiuni sub.culturale, ca să rămânem în spiritul discuţiei. Şi după cum ştiţi, până şi publicitatea negativă tot publicitate este, iar dacă ţugulanul la astfel de emisiuni se uită, atunci aceasta este singura ocazie prin care „vedete” cu creier foarte aerisit reusesc să se menţină în atenţia publicului. Astfel de emisiuni au fost rampă le lansare pentru multe modele ale societăţii noastre actuale.

 2. Mesajul este cat se poate de clar si mare adevar ai spus despre „porcaria mediatica”. Scriitura insa , e demna de toate aprecierile si in plus, ai un umor fantastic, m-am distrat teribil citind.
  Felicitari si multe aprecieri din partea mea!!!!
  O zi fantastica iti doresc!!!

  Cu admiratie , cel mai mare fan al tau: Adeena. 🙂

 3. Sunt cam răutăcioasă uneori. Nu sunt nici eu prea deşteaptă, recunosc. Sunt anumite lucruri şi persoane care mă fac să devin extrem de sarcastică şi acidă uneori. Azi a fost vina lui Ponta iar cei despre care aţi scris nu au făcut decăt să aşeze frumos bomboana pe colivă. Pe el înjuraţi-l pentru că vă stric postul.
  Gata, îmi cer scuze, am încetat. Mă duc să mă fac gospodină.

  • Îmi place, cum eşti, dar ce-a făcut Ponta?
   A ieşit Rus?
   Dimpotrivă, apropo de gospodină, mi-ai asezonat frumos postul, şi pt asta îţi mulţumesc
   Are chiar un aspect mediteranean, pe gustul meu.
   Altfel, eu nu înjur, să ştii!
   Ce bunătăţi prepari?
   Madi şi Onu

   • Ponta? Mă ia de proastă şi asta mă calcă pe bătături. Bine, nu doar pe mine, ci întregul popor, dar nu e treaba mea să vorbesc în numele altora. M-a enervat cumplit când în plin congres a început să se laude cu creşterea economică constantă asigurată de guvernarea lor. Şi cu faptul că România este ţara cu cea mai mare stabilitate economică din Europa. Dacă nu m-as lovi zilnic de problemele create de guvernarea lor haotică, fără cap şi coadă, poate că l-aş crede la cât de cu patos vorbea. Ar trebui naiba să-i înveţe cineva şi pe aştia de la drept un pic de economie cî poate mai ajunge vreunul din ei prim ministru şi reface dezastrul pe care l-a creat ăsta acum. Creşterea lui economică se bazează pe scăderea puterii de cumpărare a românilor, sau pe creşterea fiscalităţii peste noapte? Sau cine ştie, pe dispariţia a mii de locuri de muncă în ultimele luni. În fine…
    Nu înjur nici eu de felul meu, doar sunt ceva mai colerică, sunt olteancă, de şi nu trebuie să-mi fac neamul de ruşine.
    Am făcut clătite cu bere, pentru că aşa a avut chef băiatul meu 🙂 Vă invit la o porţie de clătite umplute cu dulceaţă de caise.

   • Cred ca ne ia pe toti, ca atare.Nu am criterii de evaluare, cum deduc din comentariul tau .Dar, ma voi multumi cu invitatia ta la dulciuri.
    Caisele sunt un fruct special.
    Multumesc,mult! 🙂

    Madi si Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s