EDUCAŢIE TV!

 

 Centrul „Simon Wiesenthal”, organizație care promovează drepturile omului și militează împotriva antisemitismului, a urii și a terorismului, a cerut în această săptămână rețelelor de socializare, și mai ales Twitter, să retragă toate mesajele care „incită la ură”, relatează AFP.Sursa:ro.stiri. yahoo. com.

Ştirea, mi-a atras atenţia, prin cuvântul ură, noţiune pe care o consider inutilă, şi obstrucţionistă în calea evoluţiei personale, şi a civilizării relaţiilor interumane.

De fapt, am o convingere aproape fiziologică, că promovarea urii împotriva comunismului,este principala cauză a regresului socio-economic al ţării noastre.

Ura aceasta, fără nici un temei corectiv, a dus la dezindustrializarea Ţării, din reticenţă faţă de mormanele de fier vechi comuniste, la distrugerea prin devalizarea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare(îndeosebi cele de irigaţii,victime ale degradării  prin furt sub ochiul îngăduitor al urii sau imbecilităţii oficiale)sub pretextul de neînţeles al”dă-le-ncolo” de rămăşiţe comuniste!(eufemistic exprimat), faţă de fostele SMA/T-uri, potenţiali germeni de reabilitare civilizată, a agriculturii industrializate,cum cu demnitate prusacă, au făcut nemţii, şi…, să mă opresc aci, pentru că “mortul de la groapă nu se mai întoarce”. Se mai întoarce câte un rătăcit, ca o stafie, nesătulă de câte spaime şi distrugeri,a făcut prin prezenţa ei hâdă.Am văzut, oripilat, un asemenea deşeu, plin de regrete, că starea de ură anticomunistă, a început, în ochii lui urduroşi, să scadă, să facă, vezi Doamne, loc unor atitudini civilizate, de neînţeles, şi de neconceput, pentru el, în consonanţă cu  evoluţia vieţii.

N-am înţeles raţiunea  morală INCHIZIŢIEI!

Ca şi anumite porniri de domeniul patologicului, cum ar fi URA,şi instigarea la URĂ.

Îmi este foarte clar, că răul, prin înclinarea către iraţional, este la mine, şi deci asupră-mi trebuie să acţionez, coercitiv şi corectiv, pentru a nu mă manifesta comunist,fascist sau inchizitorial.

La mine, şi nici unde alt undeva.

De aceea nu am înţeles ştirea tv de ieri, prin care nişte delincvenţi puşi la punct de Poliţie, pentru motive absolut justificate,(trebuia să deduc eu, consumatorul de tv) erau victimizaţi.

Adică, vezi Doamne, nu delincventul trebuia pus la punct, ci Poliţistul, care-l chemase la respectarea ordinii publce.

HALAL, EDUCAŢIE MEDIA!

Mă întreb dacă am procedat bine zilele trecute!Mergeam către casă, când văd o domnişorică, furând stânjeneii înfloriţi, de pe spaţiul verde public stradal.

Mă opresc, o atenţionez, dar ea nu dă doi bani pe vorbele mele.

O-ntreb dacă nu –i este ruşine, şi-mi răspunde,  că nu. Probabil se simţea ca indivizii victimizaţi de ştirista tv.Am lăsat-o în plata Domnului.

Acu, îmi dau seama că dacă insistam, deveneam poate,vedetă de tv, pt molestarea unei copile, în plină stradă. N-a fost să fie!

Şi-mi pare tare, dar nu pentru vedetismul tv, ratat, ci pentru bietele flori.

Dar n-ar trebui. Poate fata le-a vândut, pentru un coltuc de pâine. Că de când cu creşterea preţului pâinii, ce să facă şi ea.

 Să fure din case?

Are dreptate PDL-ul rămas, să înfiereze guvernarea USL!

                                          Onu

9 comentarii

Din categoria Educaţie, Pagini de Jurnal

9 răspunsuri la „EDUCAŢIE TV!

 1. Ce educatie media??? Din pacate nu Mai exista Asa ceva desi educatia este una din functiile TV-ului, pacat ca nu se respecta, tu ai mare dreptate , totul porneste de la o educatie defectuoasa iar tv-ul joaca un mare rol in asta.

  Felicitari pentru articol!
  Cu respect, Adeena. 🙂

  • Adeena,
   Impresionat,trebuie să mă gândesc, pentru un răspuns pe acelaş nivel.
   Pentru că, în comentariile tale simt o consonanţă, cu concepţiile educaţionale, primite de mine.
   Poate din acelaşi motiv, m-a impresionat poemul tău, închinat Părinţlor, şi în consecinţă, comentariul făcut.
   Dar dincolo de toate acestea, aş avansa o ipoteză inedită.
   Anume, aceea, să constat în opiniile noastre, un nivel inefabil de compatibilitate, care nu doar mă încântă, ci mă şi face să rezonez în gama emoţiei bucurie! Prin urmare, îngăduie-mi te rog, să ataşez răspunsului meu, un trandafir roşu, superb, în speranţa că îţi va transmite aceeaşi emoţie!
   Onu

 2. Ai multa dreptate si scrii bine .Satula de ce vad la TV am scris si eu un mic articol intitulat…diverse Poate iti faci timp sa arunci un ….ochi.

 3. Cu siguranta exista o compatibilitate in opinii, altfel nu stiu de ce as astepta zilnic sa postati ceva nou ca sa va pot citi.
  Pentru trandafir nu pot decat sa ma declar incantata de el si sa-ti multumesc din suflet pentru acest gest care nu putea veni decat din partea unui adevarat gentleman .
  Cu respect:
  Adeena. 🙂

 4. Daca pana acum ai reusit cu succes , sunt sigura ca la fel va fi si de acum inainte.
  Succes iti doresc , spor si multa inspiratie!
  O seara de vis!
  Acelasi mare fan:
  Adeena 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s