NEVOIA DE A SE DA DEŞTEPT

 Nevoia de psiholog, nu este o modă, cum  nu este o glumă, muşcătura, de câine turbat.

Treci pe lângă el, nu ştii că-i turbat şi te trezeşti înhăţat de picior, şi sfârtecat, mai ceva ca la abator. Dar în timp ce turbarea e o boală  dată de un microorganism, nevoia unora, de a se da deştepţi, ca în cazul cu poziţia sobei în casă este chestie de psihologie.

Nu ştie părelnicul, că e de fapt o nulitate, şi nici nu realizează, aşa că îţi bagă nerozia lui, pe gât, cu aerul, cu care te ferfeniţează cu muşcătura lui, câinele turbat.

Ei bine, conştientizarea că nu avem nevoie de păreri neroade, este misiunea psihologului, care după primele ifose de părelnic, îşi dă seama că are de –a face cu un troglodit, care se vrea în rândul oamenilor, că are şi el căciulă.

De aceea, cred că este foarte dificil, să întâlneşti un asemenea specimen, care are păreri.

Prostul o ţine pe-a lui.

Mi-a relevat cele de mai sus, postul, „Kuvinte, are dreptate” în care afirmam, că nu cred că Băsescu, să ne fi cerut, să fim incorecţi în achitarea obligaţiilor cetăţeneşti.

Concret , era vorba de restanţele unor locatari, la întreţinere, pentru care urmau să pătimească tocmai cei corecţi.

Spiritele s-au încins, din cauza une loaze, cu mentalităţi tovărăşeşti, care în loc să-şi exprime civilizat dezacordul faţă de asemenea apucături, a sărit, pe cine credeţi, tocmai pe acel care a demonstrat personalitatea autentică a românului întreprid.

Gioarsa comunistoidă nu s-a lăsat, până nu mi-a insultat musafira, la ea acasă, dându-i ca exemplu de moralitate, un Petre Ţuţea,  pe care eu nu dau doi bani, din moment ce ne face „un popor de idioţi”.

 Pot să-l înţeleg ca pe un claustrat, victimă a propriului teribilism palavragist, dar nu ca pe o valoare spirituală-model.

Mai de preţ, îmi sunt savantul Nicolae Iorga, şi premierul I.G. Duca.

De aceea cred că trebuie atribuit psihologiei privilegiul educării noastre , în spiritul de nu ne mai da deştepţi, ca-n şedinţele tovărăşeşti, cu critică şi autocritică.

 E cazul, vorba lui Traian Băsescu, să ne eliberăm de apucăturile mentalitare, sovietice.

Să nu-i mai privim pe cei care ne dau lecţii de capabilitate românească, ca pe slugile aservite a 1000-2000 de eurolunar!

Sau, să-l lăsăm pe un Ţuţea, să-şi vadă de ţărâna care a devenit.

 Sau o fi nişte moaşte!?  Auzi: „un popor de idioţi!”

Dar  să dăm psihologului, ce-i al psihologului!

Onu

Anunțuri

4 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, Patria

4 răspunsuri la „NEVOIA DE A SE DA DEŞTEPT

  1. Nu e superb cum Traian Basescu, fost comunist, fost securist, fost ofiter, probabil fost specializat pe la scolile sovietice si fost multe altele, ne indeamna acum pe noi sa uitam mentalitatile sovietice si comuniste. Mie mi se pare de-a dreptul superb, ca alt cuvant nu prea gasesc. 🙂

  2. Voiam sa mai spun 🙂 ca postul acesta despre nevoie unora de a se da destepti mi-a adus aminte de o „teorie” pe care am auzit-o formulata de Nicoale Manolescu. Acesta explica foarte bine cred eu diferenta dintre incult si pseudocult, dintre incultura si pseudocultura. Pseudocultul a fost la scoala si crede ca se pricepe la toate si prin urmare isi da cu parerea despre orice, fiind convins ca nimeni nu stie mai bine ca el, desi habar n-are. Cred ca acest pseudocult e cel care de regula „se da destept”. Mult mai bine o spune insa Manolescu insusi. http://www.antena3.ro/romania/nicolae-manolescu-romania-nu-are-o-problema-cu-incultura-ci-cu-pseudocultura-207211.html

    • Elena, dacă-mi permiţi să mă adresez astfel Pseudocultura este apanajul socialismului incipient. Exemplul evident, ni-l o feră T. Băsescu. Da cred că şi toată socieatea post socialist- târzie;imaginată de unii, drept comunistă!
      Pentru că soţia nu mă cruţă, întrerup, şi revin după ora 14.
      Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s