MĂSCĂRICIUL DE DUZINĂ

În loc de motto:Sătul de minciuni, scârbit de politicieni, avid de dreptate, mă duc spre literatură…un idealist, nu ? –Dorian’sBlog.

Aţi văzut vreodată un măscărici veritabil? Eu unul, nu prea.

Ba chiar deloc.

Şi credeam că dacă nu mai avem monrhie, veleitariii respectivi, s-au aciuat  pe unde au crezut că le va fi bine.

 Se spune că în politică, în măscări, şi în media. Până ieri, nu am crezut ipoteza respectivă, dar anumite evenimente,  m-au convins, că totuşi, ei există. Nu veritabili precum cei de la curţile regale.

Dar de duzină, pentru că  regele lor este altcineva. Este banul.

Pentru încântarea căruia, uzează de cele mai actual democratice tertipuri-găselniţe.Ei merg până la violentarea Codului moralităţii cetăţeneşti, CONSTITUŢIA, răstălmăcind fără jenă, Drepturile şi libertăţile fundamentale, dar ignorând Îndatoririle fundamentale, cu aceeaşi nonşalanţă, precum prostituatele stradale, amenzile Poliţiei.

Dar presupun, că aţi prins ideea, care nu poate fi legată decât de nerespectarea unor drepturi ale mele, din care unul, acela de a nu asista la  încălcarea bunului simţ, abuzându-se de nevoia mea spirituală de informare.

 Mi se va replica  prin posibilitatea de a nu asculta unele posturi tv.

 Dar atunci, mă întorc la vremuri desuete, când programul tv era practic violat de politic?

 Azi, banul-rating , a substituit politicul, şi sunt încorsetat să asist la un penibil de neimaginat  de către măscăricii veritabili.

Aseară, spre pildă, am aflat cu stupoare, că dacă nu agreezi intenţia de manipulare a Măscăriciului, rişti să fii dezavuat ca invitatul Tinel, la standul de măscări politice, Subiectiv.  Tema predilectă, reluată obsedant, insulta adusă Majestăţii sale regelui Mihai, de dezavuatul Antenelor, „Guvernatorul Traian Băsescu”. Ei bine, parlamentarul PDL, printr-un citat, insinuând şi o opinie personală, a bătut şaua să priceapă iapa emisiunii, că poate Băsescu  a speculat un aspect, pe care  dacă el Tinel, era rege, (opinia personală) l-ar fi evitat.

Tinel, nu s-a pierdut cu firea, în faţa canonadei de ironii, închipuit inteligente ale moderatorului emisiunii.

De aci, titlul postului, de aci, convingerea mea, ca: “O lumină ascunsă-n cuget”, ca să-l citez pe acelaşiDorian Stoianovici,că mentalitatea comunistă şi securistică, e-n aviditatea lăcomiei noastre de a parveni.   Închei, cu speranţa, că a fost subînţeleasă, nevoia mea cetăţenească, de a nu asista la răbufnirile comunist-securistice, pe care le sesizez, oricât ar încerca vreun măscărici, să se deghizeze.

 Pentru că, toţi apolgeţii Neadevărului, n-au decât un crez:

LĂCOMIA DE ÎNAVUŢIRE, PE ORICE CALE!

Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de Jurnal, Râsu/Plânsu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s