REMEMBER

Ioana Dabija, IasiIeri, a fost zi ingrată. Am revăzut infirmităţile comunismului, în caracterul nevolnic al celor pe care acesta, comunismul, şi-a consolidat autoritatea.

Lipsa de educaţie, grefată pe incultură şi tupeul inerent, caracterelor josnice, au dus neîndoielnic, la forma de mentalitate comunistă, cu toate vicisitudinile pe care eroii anticomunişti contemporani, nu le menţionează.

Asta, mă face să le consider opera, de o falsitatecare frizează interesul, specific unor comunişti în devenire. Chiar sub masca apartenenţei de dreapta.

Probabil, le sunt specifice, şi dacă le-ar arăta, le-ar scădea cota de glorie îndoielnică.Iar la o revenire a comunismului, ar fi primii activişti fruntaşi.

Pe scurt, sufleteşte, am ieşit foarte şifonat, pe ziua de ieri. Aşa că azi, am nevoie de antidotul antistres, pe care numai blandeţea sufletească, ţi-l poate oferi. Şi, fără multă vorbărie, l-am găsit în avatarul Ioanei Dabija din Iaşi. De ce? În esenţa lor sufletească, evenimentele au o legătură  de viaţă absolută, prin intermediul unui vis. Eram la Galaţi, pe faleză, când o rafală puternică, m-a aruncat spre apă. Pe mal, cele câteva ambarcaţiuni erau legănate de unduirea valurior, agitate de vânt. Îngrozit, mă şi vedeam în apă,  ducându-mă la fund, ca bolovanul. Minune, însă! Am căzut într-una din aceste ambarcaţiuni de agrement. Atunci, m-am trezit. Eram în braţele mamei, care mă luase din leagănul unde adormisem, şi m-a dus în pat.

Dulceaţa în braţele salvatoare ale mamei, nu poate fi descrisă. Poate fi retrăită, cum am retrăit-o eu, acum câteva zile, privindu-l pe Matei, odorul Ioanei, care poate are şi el, un vis de fericire, chiar dacă eu eram mai măricel.

Onu

4 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, Politică, Univers feminin

4 răspunsuri la „REMEMBER

 1. Mulțumesc! Deși poate nu acesta este cuvântul porivit. 😀
  Recunosc, a fost un șoc să-mi văd imaginea, cu Matei în brațe, alături de cuvintele de început ale postării tale. Sper să nu am nicio astfel de legătură cu ”,” comunismul. M-am speriat gândindu-mă că te-am supărat cumva și ai decis să mă dai ca exemplu negativ întregii blogosfere. Naiva de mine. ;)) Sper doar că, dacă te va deranja ceva la mine, să-mi spui mie întâi. Să nu mai trăiesc astfel de emoții puternice. 🙂
  În rest, articolul a fost o adevărată supriză!

  • Ioana,
   „Pe scurt, sufleteşte, am ieşit foarte şifonat, pe ziua de ieri. Aşa că azi, am nevoie de antidotul antistres, pe care numai blâdeţea sufletească, ţi-l poate oferi. Şi, fără multă vorbărie, l-am găsit în avatarul Ioanei Dabija din Iaşi.” Am crezut, că asta, va spune tot.
   Iar faptul că am început cu foto, care să vorbească de la sine, şi pentru mine, nu cred că era motiv de îndoială asupra bunelor mele intenţii .
   Oricum, elementul de surpriză, sper că a compensat inabilitatea introducerii mele.
   Pe care personal, o apreciez destul de introspectivă.
   Cât priveşte foto, nu trebuie să fii specialist ca să remarci pe chipul expus, ceea ce se trăieşte, ca un mare potenţial de alinare sufletească. Şi cine, nu şi-ar dori?
   Mulţumesc pentru comentariu.
   Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s