TOT NOI

Adică, tot despre noi! Azi, mă simt execrabil. Ieri, n-am scris, ca să o evit pe Bianca. Altă temă, nu am, aşa că încerc o abordare despre mine, ca prototip românesc. Simt o nevoie acută, să –mi pun poalele-n cap, să nu mă dezic, de sorgintea mea sacră. Văd pe la unele chioşcuri de cărţi nişte titluri, cum că pe la noi , prin munţi, ar exista un nucleu energetic, simbolizând vezi Doamne naivitatea că am fi o ţară hărăzită, că făcând cruci şi plecăciuni- mătănii, parcă în faţa domniei banului, ne-am asigura fericirea, pentru golul sufletesc.Asta cred că este adevărata dramă a Biancăi. Setea nestăvilită a media, de a lua banii proştilor amatori de răul semenilor. E drept, impulsul atavic, al satisfacţiei răului altuia, acea dorinţă a morţii caprei vecinului,  nu ne permite  conştientizarea  că suntem pe drumul pierzaniei europene, prin strămoşeştile noastre plăceri, cultivate rentabil, pe solul fertil al infertilităţii noastre. Îmi amintesc de o  colegă, mare amatoare de bancuri, sub orice formă. Până la scadenţă: predarea proiectului, când toată lumea,  era vinovată, pentru termenele invocate. Istericalele, atingeau paroxismul. Iar de credite BIRD, noi românii aveam nevoie, nu ei, creditorii.

Să fie Bianca, vinovată de  nevalorificarea creditelor nerambursabile europene?

Să fie vinovaţi britanicii de îndoiala asupră-ne, în perspectiva migraţiei forţei noastre de muncă?

Să fie tot Bianca, motivul?

Să nu aibă tv română subiecte pentru orientarea noastră către preocupări demne,de prosperitate socio-economică? Audienţa, ar avea mai puţini gură cască, dar în timp, s-ar restrânge şi gură cască din ţară!

Şi nimeni, nu ne-ar mai arăta ofuscat, cu degetul.

Cu condiţia să ne respectăm şi noi înşine!

Onu

Argument final, trist:

Kanal D face un sondaj.

Pe cine preferaţi:pe Bianca sau pe Mihai Eminescu.

Pe Bianca, răspund entuziast în cor, elevii români.

48 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, Patria, Râsu/Plânsu

48 de răspunsuri la „TOT NOI

 1. 1. Noroc că n-ai poale!!!
  2. Nu fac parte din categoria celor cu capra cui o are!
  3. Ce zice soţia că te agiţi pentru toate neroziile acestui popor „hărăzit”, cu puţin cam multă prostie, zic eu!
  4. „Nişte unii”, nu chiar toată lumea!
  5. Cred că doamna este de aceeaşi parte a baricadei ca şi mine, iar tu şi scumpul meu soţ dincolo!
  6. Să auzim numai de bine!

 2. Finalul…apocaliptic. Cu usoara exagerare..insa..
  Putem doar spera, ca..elevul roman se v-a maturiza ulterior. Sa speram ca nu prea tarziu, cand deja va fi uitat..cine o fi fost si ala Eminescu!?
  Oh..si imi amintesc oripilata o discutie, cand un partener de vorba..m-a intrebat uimit „da’cine e Einstein asta?”..Culmea destul de tanar si cu conexiunile neuronale la dansul. Si totusi se intampla.

  Tv romana nu are niciun interes sa ne ofere cultura, valori morale autentice si asa mai departe. Interesul societatii este sa scoata robotei, biete oi zapacite pe banda rulanta. De ce ar vrea sa ne ajute sa devenim, poate..o capra..sau orice alt animal..ca sa ne diferentiem din turma? neh..Capra e incapatanata. Nu asculta. Nu se lasa asa usor manipulata. Capra …nici nu stie cine e Bianca Dragusanu….

  Ce tara domle? ca tara?..
  Cred ca e mai degraba un monolog, dezamagita de puternicile vibratii patrotice din cartile scolare, dar lipsita de orice urma de energie din romanii de azi. Si nu orice fel de energie.
  😦

 3. se va maturiza.
  graba asta a mea.
  :))

 4. carmenfortis

  Destul de trist, din pacate valoarea si respectul incep sa dispara inlocuindu-se cu divertismentul si mediocritatea. Elemente care incep sa devina tot mai persistente.

 5. In ziua de azi banul e cel care dicteaza. Daca subiectele enumerate sunt cele care vind un produs media atunci alea se vor promova. Si nimeni nu are interes sa culturalizeze un popor atita timp cit imbecilii sunt usor de manipulat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s