RECUNOŞTINŢĂ

Motto:”E greu pentru omul cu minte să vorbească multă vreme cu un prost. Dar şi să tacă tot timpul e dincolo de puterile omeneşti”-Theognis(Poet liric antic grec)

M-a amuzat copios, aserţiunea poetului grec. Şi după ce m-am oprit din zgâlţâiala râsului provocat, m-am gândit, că asta trebuie să fie justificarea sentinţei de divorţ pentru „nepotrivire de caracter”.

Nu cunosc „proporţia soţ-soţie”, în analele divorţurilor  cu această sentinţă, dar am motive, după pulsul Blogosferei, să cred, că ea este mult subunitară!

O afirm şi după argumentul că misoginismul, când îl întâlnim, (mai rar, este drept, pentru că s-a mai rafinat), sub forma disimulată a pseudoconvingerii, că indivizii respectivi , chiar dacă dau în gropi, (de misogini ce sunt!) nu ar avea nimic comun, cu prostia, fie şi în subliminal. Autoritarismul/şefismul,  faţă de universul feminin, pe care-l disimulează, este după ei, o regulă a naturii.

Recunoştinţă cui?

Bloggeriţei Julie, al cărei simţ al umorului, prin alegerea avatarului, de mai jos, mi-a relevat un remarcabil simţ  al personalităţii.

Şi nu doar pentru asta. Ea ştie mai bine!

Onu

Julie, despre sine:

Julie

Julie, 42 ans, mariée, passionnée par la photo en amateur et totale modestie, avec pour unique ambition le partage dans la joie et bonne

Juliehumeur. Merci pour votre fidélité !!!

                                                                                                                                         

10 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, Râsu/Plânsu, Univers feminin

10 răspunsuri la „RECUNOŞTINŢĂ

  1. Caramba, quelle honneur ! Euh …. ton texte par contre, trop alambiqué pour une ânesse comme moi :)))) Merci de tout cœur pour ce bel article … Bonne soirée Onu. Bisous.

  2. Scotocind prin titlurile publicate de tine, în luna februarie, dau peste articolul Recunoştinţă. Tema interesantă şi „aserţiunea” poetului Theognis sunt motive de interes pentru a rămâne pe pagina şi, evident, de a citi cu interes cele scrise. Apreciez postul, dar nu mi se pare destul. Aşa că adaug şi o părticică din emoţia trăită, la ceas matinal, şi zic: Onu, eşti un maestru al amestecului de idei şi oferi cititorilor, în final, „învăţăminte pentru toţi”. Brusc, îmi vin în minte câteva cuvinte scrise de Nicolae Iorga: „E o mare primejdie să ajungi să fi mulţumit de tine însuţi”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s